Deloitte

De små og mellemstore murervirksomheder kæmper i et hårdt presset marked

Del

Men de største går frem

Thomas Frommelt
Thomas Frommelt

København, 15. november 2016

På trods af øget aktivitet i bygge- og anlægsbranchen, viser de seneste regnskaber en tilbagegang for de små og mellemstore murervirksomheder, der har måttet se deres indtjening pr. ansat falde med hhv. 11 og 2 pct. De store murervirksomheder, derimod, går frem. Det viser årets byggeanalyse fra Dansk Byggeri og Deloitte.

- Der er ingen tvivl om, at murermestrene opererer i et marked, hvor der er pres på priserne og mange konkurrenter om buddet. Derved har mange simpelthen svært ved udnytte det generelle opsving i byggeriet til at presse indtjeningen op, siger partner i Deloitte, Thomas Frommelt.

Murerbranchen har samtidig været vidne til en negativ udvikling i afkastet af den investerede kapital. Det bekymrer Lars Storr-Hansen, adm. direktør i Dansk Byggeri:

- De mindre og mellemstore murervirksomheder har ikke blot opnået en lavere indtjening pr. ansat. De har også måttet øge deres investeringer og dermed pengebinding i arbejdskapital. Det sætter naturligvis afkastet under pres, ligesom det også trækker soliditeten i den forkerte retning. Det er en udvikling, der helst skal vendes.

Til gengæld glæder det Lars Storr-Hansen, at de store murervirksomheder tilsyneladende klarer sig godt:

- Murermestrene med mere end 25 ansatte måtte sidste år indkassere et mindre fald i indtjeningen pr. ansat, men er altså nu tilbage på sporet med en pæn stigning på hele 17 pct. Dermed synes de store virksomheder at have fundet en fornuftig forretningsmodel, der balancerer indtjening og investering. Det er positivt.

7 pct. af de danske murervirksomheder vurderes at være i forhøjet risiko for konkurs, såfremt der ikke sker en forbedring i indtjeningen og kapitalforholdene.

Nøgleord

Kontakter

Thomas Frommelt
Partner, Deloitte
+45 24 23 83 04
tfrommelt@deloitte.dk

Lars Storr-Hansen
Adm. direktør, Dansk Byggeri
+45 72 16 01 01
lsh@danskbyggeri.dk

Billeder

Thomas Frommelt
Thomas Frommelt
Download

Vedhæftede filer

Information om Deloitte

Deloitte
Deloitte
Weidekampsgade 6
2300 København S

http://www2.deloitte.com/dk/da.html

Analysen af den danske bygge- og anlægsbranche udarbejdes årligt af Deloitte og Dansk Byggeri. Analysen omfatter de udførende byggevirksomheder, dvs. tømrere, murere, malere og entreprenører. Den bygger på regnskabstal fra i alt 3.388 virksomheder.

Følg pressemeddelelser fra Deloitte

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Deloitte

Undersøgelse: Mindre danske virksomheder sætter mål – men det halter med strategien13.8.2018 10:12pressemeddelelse

Danske virksomheder med 50-199 medarbejdere er gode til at formulere målsætninger, men er klart udfordret, når de skal formulere og gennemføre strategier, der skal indfri målsætningerne. En smule anderledes ser det ud for de mellemstore virksomheder med mere end 200 medarbejdere. Epinion har for Deloitte undersøgt forholdet mellem mål og midler i de to segmenter og taget temperaturen ud fra virksomhedernes tilgang til vækst, internationalisering og digitalisering.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum