Turbine Forlaget A/S

De små fly i Danmarks flyvehistorie

Del

Forfatter, fotograf og pilot, Ole Steen Hansen, er efter mange års grundig research klar med bind to i det store trebindsværk om et af det 20. århundredes helt store eventyr – flyvningens historie.

Bogens forsidebillede er taget af Ole Steen Hansen selv.
Bogens forsidebillede er taget af Ole Steen Hansen selv.

Danmarks flyvehistorie – De små fly er titlen på det andet bind i den storslåede serie, der zoomer ind på de små flys betydning, anvendelsesmuligheder og forskelligheder. En åben dobbeltdækker har været på vingerne og spillet en afgørende rolle i en hæsblæsende forbryderjagt. Små børn var passagerer på de små fly i forbindelse med kighosteflyvningerne. Kvindernes verdensmesterskab i svæveflyvning blev afholdt over den jyske hede. Og formationsholdet RVators hyldede sundhedspersonalet med et hjerte af røg på himlen under coronakrisen – i hjemmebyggede fly. Historierne om de små fly er mange og spænder over en bred vifte af både emner og tid. Ole Steen Hansen fortæller både historier fra nutiden, samt historier om luftfotografering fra ballon over Tivoli i København i 1800-tallet, og om den vigtige rolle dansk flyproduktion spillede omkring Anden Verdenskrig.

Historierne ledsages af et væld af flotte billeder af maskiner, luftfotos, piloter og passagerer. Ole Steen Hansen har et personligt kendskab til de små flys Danmark, da han selv er pilot og kender til passionen for at flyve i de små maskiner. Mange af bogens fotos er taget af forfatteren selv, når han har hængt ud ad åbne vinduer i små fly og fotograferet dem, der fløj tæt ved siden af.

Ole Steen Hansen er forfatter, fotograf og pilot; han har studeret historie på Aarhus Universitet, og i 2019 modtog han Dansk Forfatterforenings faglitterære pris for sit forfatterskab. Danmarks Flyvehistorie er resultatet af årtiers engagement i dansk flyvning og flyvehistorie. Bind 1 udkom sidste år, og nu er bind 2 klar til udgivelse.

Fakta om bogen:

Titel: Danmarks flyvehistorie – De små fly
Forfatter: Ole Steen Hansen
Forlag: Turbine
ISBN: 9788740686319
Sidetal: 418
Vejl. pris: 399,95 kr.
Udgivelsesdato: 22. november 2022

To view this video from www.youtube.com, please give your consent at the top of this page.Få et indblik i bogen her

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Bogens forsidebillede er taget af Ole Steen Hansen selv.
Bogens forsidebillede er taget af Ole Steen Hansen selv.
Download

Links

Information om Turbine Forlaget A/S

Turbine Forlaget A/S
Turbine Forlaget A/S
Balticagade 10 B, 2. sal
8000 Aarhus C

86 12 79 16https://turbine.dk/

Forlaget Turbine blev grundlagt i 2004.

Vores profil er bred, og grundtanken er, at vi ikke lader os begrænse af hverken genre, stil eller format – vores fokus er kvaliteten i den enkelte udgivelse.

Følg pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum