Herlufsholm Skole og Gods

De små festede med de store

Del

Lørdag d. 25. februar inviterede Herlufsholm alle elever fra 6. klasse til 3.g til fastelavnsfest. Omkring 530 udklædte elever startede aftenen med en middag i skolens spisesale og festsal, hvorefter de på skift viste deres flotte kostumer frem for hinanden og så kunne festen begynde.

Foto: Jacob Normann
Foto: Jacob Normann

En særlig stemning

Det giver en ganske særlig stemning, når Herlufsholm inviterer samtlige elever til fest. Normalt er festerne ellers opdelt, således at grundskolen og gymnasiet holder separate fester, men til den årlige fastelavnsfest – ’Maskebal’ blandt Herlovianerne – finder skolen en stil, som favner alle elever og skaber sammenhold på tværs af årgange.

Den glade stemning ses bestemt også, når eleverne på skift viser deres kostumer frem for dommerpanelet, som består af elever fra skolens elevråd. De uddeler blandt andet priser for sjoveste udklædning, den mest fantasifulde og den bedste gruppe – som i år gik til Donald Trump, hans mur og mexicanerne på den anden side.

Hyggen er i centrum

De fleste af festerne på Herlufsholm er tildelt en bestemt årgang. For eksempel er skolens Blebal i oktober tilegnet 6. klasse, og til sådan et bal inviteres årgangens forældre til at deltage. Eleverne åbner da ballet med at danse Les Lanciers i skolens festsal, og mens de unge hygger sig med snacks, drikkelse og musik, kan forældrene nyde et glas, en let soupé og få talt med årgangens lærere og andre forældre.

Men til elevfesterne er der ingen forældre. De mere formelle rammer er skiftet ud med skæg og ballade, og selvom der ikke bliver serveret fastelavnsboller, så er der dog stadig lidt mundgodt i form af den store fælles middag inden festen.

”Vi oplever, at den fælles middag inden festlighederne begynder er en rigtig god måde at sikre, at festen kommer til at handle om det hyggelige samvær. Vi ønsker ikke, at vores elever deler sig i små grupper, der møder op til festen og allerede har festet i timevis forinden. Det fjerner fokus fra den oplevelse af kammeratskab, som vi forsøger at give vores elever,” udtaler Rektor Flemming Zachariasen og understreger, at ”man på Herlufsholm deltager i hele arrangementet og ikke kun festdelen.”

Nøgleord

Billeder

Foto: Jacob Normann
Foto: Jacob Normann
Download
Foto: Jacob Normann
Foto: Jacob Normann
Download
Foto: Jacob Normann
Foto: Jacob Normann
Download
Foto: Jacob Normann
Foto: Jacob Normann
Download

Links

Information om Herlufsholm Skole og Gods

Herlufsholm Skole og Gods
Herlufsholm Skole og Gods
HERLUFSHOLM ALLÉ 170
4700 NÆSTVED

55 75 35 00http://herlufsholm.dk/

Herlufsholm blev grundlagt i 1565 af Herluf Trolle og hans hustru Birgitte Gøye, der ønskede en skole for egnede og motiverede unge mennesker.

Skolen er i dag Danmarks største kostskole og tilbyder foruden enhedsskolen fra 6. klasse til 3.g også den internationale studentereksamen IB.

Herlufsholm har ca. 630 elever, hvoraf de 290 er kostelever.

Følg pressemeddelelser fra Herlufsholm Skole og Gods

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Herlufsholm Skole og Gods