DI Byggeri

De nordsjællandske kommuner har sat turbo på investeringer i byggeri og anlæg

Del

De fleste nordsjællandske kommuner skruede for alvor op for investeringerne i byggeri og anlæg 2020. Særligt Furesø Kommune udmærkede sig og brugte 4.280 kr. pr. indbygger. Det er et godt stykke over gennemsnittet for kommunerne i Nordsjælland, som var på 3.060 kr. pr. indbygger.

En ny analyse fra Dansk Industri viser, at flere kommuner i Nordsjælland skruede gevaldigt op for bygge- og anlægsinvesteringerne i 2020. De nordsjællandske kommuner brugte i gennemsnit 3.060 kr. pr. indbygger, hvor de til sammenligning brugte 2.620 kr. i 2017-2019 i gennemsnit.

- Vi kan se på tallene, at alle kommunerne - undtagen Helsingør Kommune - har øget investeringerne i bygge- og anlægsområdet sammenlignet med gennemsnittet fra 2017 til 2019. Det er positivt både for vækst og beskæftigelse i bygge- og anlægsvirksomhederne, men også i høj grad for borgerne i Nordsjælland, som kan glæde sig over blandt andet bedre vej- og trafikforhold og mere tidssvarende institutioner og skoler, siger Jørgen Simonsen, formand for DI Byggeri Nordsjælland.

Én af det helt store årsager til udviklingen er, at regeringen i starten af 2020 gav kommunerne mulighed for at øge loftet for anlægsinvesteringer. Det har rigtigt mange kommuner været gode til at udnytte.

- Rigtig mange kommuner har gerne villet i gang med byggerier og renovationer, som har været umulige grundet anlægsloftet. Derfor har mange kommuner heldigvis grebet chancen og sat de nødvendige byggerier i gang, siger Jørgen Simonsen.

En stor del af de ekstra midler er blevet brugt på at udbygge kommunernes infrastruktur for at styrke fremkommeligheden samt på vedligehold og energirenoveringer af offentlige bygninger som f.eks. skoler og fritidsinstitutioner.

Helsingør Kommune er den eneste nordsjællandske kommune, som brugte mindre på bygge- og anlægsprojekter sidste år end de to forrige år i gennemsnit. Helsingør investerede således 2.410 kr. pr. indbygger i 2020.

Læs analysen af bygge- og anlægsinvesteringer her.

Kontakter

Kontakt

Formand for DI Byggeri Nordsjælland Jørgen Simonsen, telefon 4050 2640

Regional konsulent for DI Byggeri Anne Ginderskov Hansen, telefon 4079 5870

Information om DI Byggeri

DI Byggeri
H.C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377https://www.danskindustri.dk/brancher/di-byggeri/

DI Byggeri er et branchefællesskab for over 6.700 virksomheder inden for hele byggeriets værdikæde. Medlemsvirksomhederne beskæftiger knap 120.000 medarbejdere.

Læs mere: DI Byggeri

Følg pressemeddelelser fra DI Byggeri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Byggeri