Danmarks Idrætsforbund

De nordiske lande gentager Rusland-opfordring til IOC

Del
Sportsforbundene samt de olympiske og paralympiske komitéer i de nordiske lande har efter et møde valgt at gentage deres opfordring til IOC om ikke at lukke Rusland ind i den olympiske varme.

IOC arbejder på at få de russiske atleter og atleterne fra Belarus tilbage i den olympiske varme. Men tiden er ikke moden til disse overvejelser, da intet har ændret sig i forhold til Ruslands brutale krig mod Ukraine. Det er budskabet i en fælles udtalelse fra de nationale sportsforbund samt olympiske og paralympiske komitéer i de nordiske lande. Udtalelsen er i dag sendt til en række store internationale idrætsorganisationer – blandt andet til den internationale olympiske komité (IOC).

”Vi synes, det er alt for tidligt at tale om at tage russiske atleter og atleter fra Belarus ind i den olympiske varme, for situationen i Ukraine er lige så forfærdelig, som da Rusland begyndte invasionen og IOC udelukkede de to lande,” siger Hans Natorp, der er formand for DIF, som er olympiske komité i Danmark.

”Uanset, hvilken beslutning IOC ender med at træffe, vil det skabe uro. Men vi står fast på, at vi ikke ønsker russiske og hviderussiske atleter til OL. Hvis de kommer med, vil det også få store negative konsekvenser for IOC i kraft af manglende opbakning fra politikere og befolkningerne i de europæiske lande,” vurderer Hans Natorp.

Ingen dansk boykot

Han udelukker dog på forhånd, at Danmark skal boykotte legene i Paris, hvis IOC vælger at gå imod de nordiske landes holdning.

”Modsat Rusland bruger vi ikke vores atleter som et politisk værktøj, så selvfølgelig skal de konkurrere i Paris. Desuden ville en sportslig boykot eller en boykot fra det officielle Danmark gå ud over de franske værter, som ingen aktie har i Rusland-diskussionen,” understreger DIF-formanden.

Nedenfor er ordlyden af den fælles nordiske udtalelse, der i dag er sendt til IOC, EOC (de europæiske olympiske komitéer), ANOC (sammenslutningen af olympiske komitéer) og IPC (det internationale paralympiske forbund).

1) The situation with the war in Ukraine has not changed.

2) Therefore, we stand firm in our position, not to open for Russian and Belarusian athletes and officials in international sports participation.

3) Now is not the right time to consider their return; that is our position.


4) We, the Nordic Olympic and Paralympic Committees and Confederations of sports, take this opportunity to reaffirm our steadfast support once again with the Ukrainian people and the demand for peace.

5)The Nordic Olympic and Paralympic Committees and Confederations of sports will work together and in close dialogue with relevant stakeholders to evaluate and continuously monitor the situation closely.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Danmarks Idrætsforbund

Danmarks Idrætsforbund
Danmarks Idrætsforbund
Idrættens Hus, Brøndby Stadion 20
2605 Brøndby

63 20 61 00http://www.dif.dk

DIF blev stiftet tilbage i 1896 og er interesseorganisation for foreningsidrætten i Danmark. Gennem årene er der kommet flere og flere specialforbund til, så DIF-familien i dag består af 62 forbund, ca. 9.000 idrætsforeninger og knap 2 millioner medlemmer. DIF er samtidig national olympisk komité i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum