Bestseller A/S

De nominerede til BESTSELLERs Olympiske Håb er fundet

Del

Tre af Danmarks mest lovende sportstalenter er blevet nomineret til BESTSELLERs Olympiske Håb. Prisen, der gives til en atlet, som forventes at kunne sætte sit særlige præg på de olympiske eller paralympiske lege i fremtiden, uddeles til Sport 2021-showet til januar.

Til dansk idræts årlige hædersaften kommer BESTSELLER til at uddele sin talentpris for 13. gang. Og i år er det en løber, en længdespringer og en judo-kæmper, der kan ende som BESTSELLERs Olympiske Håb.

De nominerede atleter til BESTSELLERs Olympiske Håb er denne gang:

  • Joel Ibler Lillesø (atletik)

  • Bjørk Nørremark (para-atletik)

  • Lærke Marie Olsen (judo)

De tre nominerede er udvalgt oven på indstillinger fra de danske idrætsforbund. Forbundene indstiller hver især atleter, som har et særligt talent og en stor fremtid. Men som også er kendetegnet ved nogle værdier, som gør, at de bidrager positivt til deres hold, træningsmiljø eller idrætten i sig selv.

– Vi har aldrig fået så mange indstillinger som i år, og det har ikke været ligetil at udvælge de tre nominerede i et stærkt felt. De tre nominerede er alle dygtige, talentfulde og repræsenterer de værdier, vi kigger efter i forbindelse med BESTSELLERs Olympiske Håb, hvilket er afgørende for os, siger Anders Gam, der er direktør i JACK & JONES samt ansvarlig for BESTSELLERs OL-samarbejde.

En afgørende pris

Danmarks Idrætsforbund har også været imponeret over antallet af atleter, der er blevet indstillet i år, og glæder sig over prisen, som giver vinderen de bedste forudsætninger:

– Det høje antal af indstillinger vidner om en stor talentmasse i dansk olympisk idræt, men også om, hvor afgørende prisen er. At blive kåret som BESTSELLERS Olympiske Håb er et kæmpe skulderklap, som også giver de unge et kæmpe afsæt. Det særlige ved prisen er, at det ikke alene handler om det rå talent, men at BESTSELLER i udvælgelsen også fokuserer på mennesket bag. Det er vigtigt, da en olympisk atlet oftest også bliver en rollemodel for andre, siger Søren Simonsen, Chef de Mission, Danmarks Idrætsforbund.

100.000 i præmie

BESTSELLER uddeler prisen som en del af virksomhedens langvarige samarbejde med Danmarks Idrætsforbund. De danske atleter har således været klædt på af BESTSELLER ved de sidste fire OL og PL. Og for BESTSELLER er det naturligt, at netop talentudviklingen og passionen er i fokus med prisen.

– Talentudvikling er en vigtig del af BESTSELLERs fortælling. Vi har altid sat en ære i at give plads og muligheder til talenter, som kan udfolde sig, hvilket vores virksomhed er kendetegnet ved. Det er det princip, der er grundlaget for BESTSELLERs Olympiske Håb, siger Anders Gam.

Vinderen af BESTSELLERs Olympiske Håb tildeles 100.000 kr., heraf et tøjsponsorat på 25.000 kr. Støtten skal give vinderen nye og særlige muligheder for at opfylde sine olympiske eller paralympiske drømme. BESTSELLERs globale kollegaer er med til at udvælge vinderen, der bliver præsenteret ved Sport 2021 lørdag d. 8. januar i Jyske Bank BOXEN i Herning, som kan ses direkte på DR1.

- - - - - - - - - - - - - - -

FAKTA:

Store resultater 

BESTSELLERs Olympiske Håb har vist sig at være et kvalitetsstempel. De tidligere 12 vindere af prisen har således kollektivt kvalificeret sig til de Olympiske og Paralympiske Lege 20 gange og har vundet ni medaljer tilsammen.

I år var fem tidligere vindere med til Tokyo 2020, hvor Viktor Axelsen, BESTSELLERs Olympiske Håb 2010, vandt guld i badminton, mens Daniel Wagner, BESTSELLERs Olympiske Håb 2012, tog en bronzemedalje i længdespring med hjem.

Tidligere vindere

Tidligere vindere af BESTSELLERs Olympiske Håb inkluderer tidligere OL-sølvmedaljevinder Sara Slott (atletik), tidligere verdensmester og OL-bronzemedaljevinder Lotte Friis (svømning) og tidligere verdensmester Julius Johansen (cykling).

Sidste års vinder var skytten Stephanie Grundsøe, der har vendt blikket mod Paris 2024 efter, at hun gik glip af en plads på Danmarks OL-hold til Tokyo 2020. Stephanie er i gang med sit andet år som ’student athlete’ på Texas Christian University.

Læs mere om Stephanie og de tidligere vindere af prisen på bestseller.com.

De nominerede til BESTSELLERs Olympiske Håb 2021

Joel Ibler Lillesø

Joel er en af de meste spændende talenter, dansk atletik har set i mange år. Den 18-årige vandt guld på 5000m ved U20 EM i juli – hvilket kun er den fjerde danske titel i mesterskaberne over 50 års historie. Joels EM-succes kom kun nogle uger efter, han vandt sit første Danmarksmesterskab på seniorniveau med guld på 5000m. I løbet af 2021 har han også sat en række nye, danske og europæiske ungdomsrekorder på 1500m, 3000m indendørs, 3000m og 5000m. Joel ligger desuden først på den europæiske U20-rangliste for 2021 på 3000m indendørs, 3000m og 5000m.

Som en meget positiv og udadvendt person er Joel ikke bange for at vise sin glæde ved sin sport. Han forstår, at de gode danske løbere skal samarbejde for at få de bedste mulige resultater, så han er med til at organisere og deltage på træningslejre med andre ældre, danske topløbere. Joel har flere gange hjulpet danske konkurrenter med at pace dem ved danske stævner, ligesom de også bistår ham.

Joels mobiltelefoncover er en billet til Paris 2024, så han har i den grad OL i fokus. Han er i gang med en gymnasieuddannelse ved Falkonergården i København.

Navn: Joel Ibler Lillesø

Idrætsgren: Atletik (1500m, 3000m og 5000m)

Alder: 18 år

Klub: Bagsværd Atletik Klub

Bjørk Nørremark

Det seneste års tid har været fyldt med oplevelser for Bjørk Nørremark. Efter en 5. plads i længdespring ved sit første internationale mesterskab på seniorniveau i juni fik Bjørk PL-debut i Tokyo i august og blev valgt som dansk fanebærer ved afslutningsceremonien.

Særligt EM-resultatet vidner om, at Bjørk er et af de helt store talenter i dansk para-atletik. Efter en længere skadesperiode opnåede hun en stor personlig rekord med et spring på 5,26m, der samtidig kun var to centimeter fra en EM-bronzemedalje. Bjørk var Danmarks yngste PL-deltager i Tokyo, men fik ikke det resultat, hun havde håbet på, da hun blev nr. 11 og var et stykke fra sit bedste. Den 19-årige har dog hurtigt rettet blikket mod Paris 2024, hvor målet er at kvalificere sig direkte, hvilket kræver en placering i top fire til VM eller en top seks-placering på verdensranglisten.

Bjørk er en glimrende ambassadør for parasporten og en fantastisk rollemodel for børn og unge med et handicap. Hun er ikke bange for at stille sig frem og sige sin mening – også til medierne. Bjørk bliver student til sommer på Falkonergården i København og har, sammen med sin tvillingesøster Carla, en passion for at tegne og være kreativ. De har deres eget firma Some Other Waves, hvor de sælger bl.a kunstprint og muleposer med deres egne designs.

Navn: Bjørk Nørremark

Idrætsgren: Para-atletik (længdespring)

Alder: 19 år

Klub: Hvidovre Atletik og Motion

Lærke Marie Olsen

Som Danmarks første olympiske kvindelige judokæmper nogensinde er Lærke Marie Olsen bogstavelig talt en banebrydende atlet. Lærke fik OL-debut i juli, hvor hun kæmpede flot, men uden succes, i første runde mod den senere bronzemedaljevinder. Den 23-årige judoka er også den første dansker til at vinde en VM-medalje, efter hun tog sølv med hjem fra VM for juniorer i 2018.

Lærke er oprindeligt fra Nordsjælland, men er flyttet til København for at forbedre sine træningsmuligheder og samtidig læse på Copenhagen Business School. Det vidner om en ung kvinde, der er målrettet, disciplineret og fokuseret. Lærkes succes er endnu mere imponerende, da hun lider af OCD. Det har været udfordrende for hende i elitesportens verden, da der har været omstændigheder, ændringer og vilkår, som hun ikke selv har kunne styre. Lærke har dog formået at bruge judo konstruktivt til at arbejde med sin OCD. Og Lærke er en stor personlighed, som mange unge judokæmpere ser op til. Hun er ydmyg og taknemmelig overfor sporten og det, den har givet hende, og giver gerne igen til de yngre generationer.

Igennem sine år som juniorkæmper har Lærke vundet en række internationale medaljer og er allerede ved at vise, at hun godt kan overføre sit talent til seniorniveau med stærke resultater ved Grand Prix- og Grand Slam-turneringer. Da hun kæmpede i Tokyo tidligere i år, blev hun den første danske judokæmper til OL i 33 år, og hun er klar på at jagte drømmen igen i Paris.

Navn: Lærke Marie Olsen

Idrætsgren: Judo

Alder: 23 år

Klub: Gladsaxe Judo Klub

Billeder

Information om Bestseller A/S

Bestseller A/S
Bestseller A/S
Fredskovvej 5
7330 Brande

+45 99 42 32 00https://bestseller.com/

Følg pressemeddelelser fra Bestseller A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Bestseller A/S

BESTSELLER-kunder kan nu – gennem samarbejder med transportfirmaer på tværs af Europa – klimakompensere deres fragt23.6.2022 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Når kunderne shopper på BESTSELLERs webshops i store dele af Europa, kan de nu gennem udvalgte fragtfirmaer klimakompensere for det aftryk, fragten sætter på kloden. Klimakompensationen bliver gratis for kunderne, da den betales af den enkelte leverandør eller BESTSELLER. Samtidig er den klimakompenserede fragt valgt som standard på modevirksomhedens webshops.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum