Koda

De mest indtjenende musiknumre i 2020

Del

Årets Koda-hitliste, som indeholder top-10 over de mest indtjenende musiknumre i 2020, består af både regulære streaming- og radiohits. Listen understreger endnu engang, at det kræver popularitet på flere platforme at nå helt til tops.

At streaming fylder mere og mere ses tydeligt på årets Koda-hitliste. Her finder man fem sange, hvor mere end 25 procent af indtjeningen stammer fra streaming, mens resten primært kommer fra radio. Ud af de fem sange er to regulære streaminghits. For både ’Gonzo’ fra Suspekt og Emil Stabils ’En Sang’ kommer mere end 60 procent af indtjeningen fra streaming. Det er dog ikke kun hiphop-genren, der klarer sig godt på streamingtjenesterne. Også sangene ’Lovesong’ af Rasmus Seebach og ’Burnout’ af Calby henter mere end 30 procent af deres indtjening fra streamingtjenesterne.

Fra ottende- til førstepladsen
Årets førsteplads, ’Paris’ med Lord Siva & Vera, har ligeledes haft stor succes på streamingtjenesterne, men er samtidig særdeles populær på flere danske radiostationer. Det ligner en god cocktail, hvis man skal nå toppen af hitlisten. ’Paris’, der også var at finde på listen sidste år med en ottendeplads, er den første sang, der er rykket frem på Kodas hitliste fra et år til det næste.

Fravær af kvindelige sangskrivere
På listen er der igen i år et iøjnefaldende fravær af kvindelige sangskrivere. Ud af de 47 sangskrivere, der fremgår på hitlisten, er kun seks af dem kvinder.

”Fraværet af kvindelige sangskrivere bekræfter desværre en beklagelig tendens, der er generel i branchen, og som vil kræve at langt sejt træk at få gjort op med. Det ændrer dog ikke på, at der selvfølgelig er al mulig grund til at hylde de kunstnere, der nåede toppen i 2020 og ikke mindst Lord Siva & Vera, som har formået at fastholde en solid succes over så lang en periode,” udtaler Kodas direktør, Gorm Arildsen.

Koda udgav ved årsskiftet en kønsstatistik, der påviste en markant kønsubalance i indtjeningen hos de danske musikskabere. Arbejdet med at fremme den kvindelige repræsentation i musikken er et centralt fokusområde i Kodas kulturelle strategi.


Hitlisten offentliggøres som optakt til Kodas årsberetning og -regnskab, som udkommer i morgen tirsdag den 27. april. Her vil man også kunne se de fem musiknumre, som har tjent mest i udlandet, samt de fem udenlandske musiknumre, der har tjent mest i Danmark.

________________________________________________________
 

Koda Hitlisten 2020 Danmark

1. Paris

Lord Siva, Vera

Komponist/Sangskriver:

Andreas Dyre Odbjerg/William Frederik Asingh/Mads Koch Kjærgaard/Brian Sivabalan


 

2. Four Walls

Nicklas Sahl

Komponist/Sangskriver:

Nicklas Sahl Jensen/Birk Stenbæk Kristensen/Kristoffer Eriksson/Lina Hansson


 

3. Shadows

Alphabeat

Komponist/Sangskriver:

Anders Stig Gehrt-Bendixen/Anders Bønløkke/Stine Bramsen Simonsen/Troels Hansen/Anders Reinholdt Rasmussen/Rasmus Nikolaj Nagel


 

4. Lie

Lukas Graham

Komponist/Sangskriver:

Lukas Forchhammer/Stefan Forrest/David LaBrel/George Tizzard/Jaramye Daniels/Rick Parkhouse


 

5. Gonzo

Suspekt

Komponist/Sangskriver:

Andreas Bai Duelund/Rune L Rask/Emil Simonsen/Jonas Vestergaard


 

6. High Hopes

Panic! At The Disco

Komponist/Sangskriver:

Jonas Jeberg/Ilsey Juber/Jennifer Owen Youngs/Taylor Monet Parks/Brendon Boyd Urie/Lauren Pritchard/William Ernest Lobban Bean/Jake Sinclair/Samuel Hollander


 

7. Burnout

Calby

Komponist/Sangskriver:

Mik Thybo/Magnus Larsson/Mark Falgren Petersen/Morten Ristorp Jensen


 

8. Eyes Closed

Mads Langer

Komponist/Sangskriver:

Mads Langer Clausen/Francis Anthony White


 

9. Lovesong

Rasmus Seebach

Komponist/Sangskriver:

Nicolai Seebach/Rasmus Seebach/Andreas Martin Sommer


 

10. En Sang

Emil Stabil, Gucci Mane

Komponist/Sangskriver:

Emil Stabell/Casper Rank/Tais Vestergaard Stausholm/Christoffer Schlunzen/Malthe Guldberg Sørensen


Hitlisten er en opgørelse over de musiknumre, der er skabt eller medskabt af mindst ét Koda-medlem, som har indtjent mest i Danmark i 2020.


Kontakter

Billeder

Information om Koda

Koda
Lautrupsgade 9
2100 København Ø

+4533306300http://www.koda.dk

Koda er en musikrettighedsorganisation, som sikrer betaling til komponister, sangskrivere og musikforlag, når deres musik bliver brugt i det offentlige rum.

Følg pressemeddelelser fra Koda

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Koda

Næsten alle danskere betaler for videostreaming. Kun lidt mere end halvdelen betaler for musikstreaming2.6.2022 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Ny undersøgelse viser, at Danmark er det eneste nordiske land, som på to år ikke har oplevet en betydelig fremgang i antallet af betalende musikstreamingabonnenter. Det står i stærk kontrast til videostreamingmarkedet, som i Danmark har oplevet en fremgang i abonnenter på hele 15 procentpoint i samme periode. Det er dårligt nyt for de danske sangskrivere, lyder det fra Koda.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum