De mest indtjenende musiknumre i 2018
Årets Koda-hitliste, som udgør top 10 over de mest indtjenende musiknumre i 2018, viser, at digitale streams spiller en stadig større og mere betydelig rolle i en sangs samlede indtjening. Radioafspilninger er dog stadig den største indtjeningskilde.

For ikke mere end fem år siden skulle en musikskabers værk primært spilles i radioen, hvis man skulle have forhåbninger om at tjene gode penge på sin sang. I dag behøver sangens økonomiske skæbne ikke udelukkende at blive afgjort af radioværterne, hvis den også har gode streamingtal.
”Der har længe været en fortælling om, at streaming var umuligt at tjene penge på. Det er ikke længere tilfældet. Når vi ser på vores oversigt over de mest indtjenende danske musiknumre fra 2018, er tendensen, at streaming er blevet en af de primære indtjeningsområder for et par af sangene. Det viser, at det er muligt i nutidens musikøkonomi at tjene penge på sine sange uden at have radiokanalerne med,” siger direktør i Koda, Anders Lassen.
Ser man på de resterende musiknumre, er den generelle tendens dog, at en sang skal være slået bredt igennem på flere platforme for at opnå en plads på listen. De fleste af sangene har således stor økonomisk succes på både public service-kanalerne, de kommercielle radiokanaler og på streamingområdet.
Hugo Helmig overhaler de garvede hitmagere
Et kig ned over listen afslører, at den næsten udelukkende består af en række garvede hitmagere som Nik & Jay, Rasmus Seebach og Mads Langer. Artister, der alle har domineret de danske hitlister i flere år, og det er derfor en stor overraskelse, at det er en debutant, som indtager førstepladsen.
”Alle hitmagerne er erfarne og har huseret hitlisterne i årevis. Bortset fra én, nemlig debutanten Hugo Helmig og sangen ’Please Don’t Lie’, der oven i købet har indtaget førstepladsen som den mest indtjenende sang i 2018. Det er usædvanligt at se sådan en bedrift. Faktisk er det formentligt første gang i Kodas historie, at vi oplever en debutsingle tage sådan et spring, ” udtaler Anders Lassen.
Listen udkommer i forbindelse med Kodas årsberetning, som i år viser, at Koda for anden gang i historien omsatte for mere end en milliard kroner. I alt var indtægten på 1.015 millioner kroner, hvilket vil sende mere end 900 millioner kroner til fordeling blandt rettighedshaverne i ind- og udland.
FAKTA
De tre musiknumre med den største streamingindtægt
- Rica: 42 procent af indtægten
- 2017: 34 procent af indtægten
- Solo Dance: 31 procent af indtægten
De tre største indtægtsområder for hele top 10
- Kommercielle radiokanaler: 33 procent af indtægten
- Online: 23 procent af indtægten
- Public service-radiokanalerne: 16 procent af indtægten
Kontakter
Mads ScheuerPresseansvarlig
Tlf:31 22 48 06msc@koda.dkBilleder
Links
Information om Koda
Koda er en musikrettighedsorganisation, som sikrer betaling til komponister, sangskrivere og musikforlag, når deres musik bliver brugt i det offentlige rum.
Følg pressemeddelelser fra Koda
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Koda
Nye tal fra Koda: Kvindelige musikskabere er fraværende i toppen af dansk musik17.12.2020 07:00:00 CET | Pressemeddelelse
Kodas første kønsstatistik viser en kønsubalance i indtjeningen hos de danske musikskabere, og den bliver markant større jo højere deres indtjening er. Det er en skævhed, der skal ændres ved, lyder det fra Koda.
Dansk musik tilbage på YouTube1.10.2020 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Efter de seneste to måneders intensive forhandlinger er parterne nået i mål, og en ny fælles-nordisk aftale om brug af musik på YouTube er i hus.
Google fjerner al dansk musik fra YouTube30.7.2020 20:45:00 CEST | Pressemeddelelse
Alt imens forhandlingen om en ny fælles-nordisk aftale er i fuld gang, har Google valgt at sætte en tyk streg under deres totale dominans i markedet. Google har torsdag aften meddelt Koda, at de indenfor kort tid fjerner al dansk musikindhold på YouTube.
Nordisk undersøgelse: Fremgang i abonnenter overskygges af et markant gratis musikforbrug7.5.2020 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Danmark er det nordiske land, som har haft den største fremgang i antallet af musikstreamingabonnenter siden 2018. Størstedelen af det samlede danske digitale musikforbrug opgjort i tid foregår dog på gratis onlinetjenester, hvor betalingen til musikskaberne er markant lavere. Det viser The Polaris Nordic Digital Music Survey 2020
Koda: Tredje år i træk med milliardomsætning23.4.2020 09:00:00 CEST | Pressemeddelelse
For tredje år i træk rundede Kodas omsætning en milliard kroner. Det skyldes blandt andet en fremgang i indtægterne fra megakoncerter, radio samt streaming af musik og film. Flere af disse områder forventes dog hårdt ramt af Coronakrisen, og vil få betydelige konsekvenser for Kodas indtægter i 2020.
Disse sange tjente mest i 2010’erne10.1.2020 08:00:00 CET | Pressemeddelelse
Top 20 over de mest indtjenende numre fra 2010’erne er præget af årtiets store hits, men indeholder også kompositioner helt tilbage fra 1925.
Nordiske musikskabere indgår aftale med Facebook21.10.2019 09:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Polaris HUB – en joint venture mellem de nordiske rettighedsorganisationer Koda (DK), TONO (NO) og Teosto (FIN) – har indgået en licensaftale med Facebook. Licensaftalen dækker også det islandske repertoire. Aftalen markerer endnu et vigtigt skridt i arbejdet med at sikre, at nordiske rettighedshavere bliver betalt for brugen af deres musik i den digitale verden.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum