Turbine Forlaget A/S

De klassiske pålægssalater får nyt liv

Del

Rugbrødsmadder er det suverænt mest spiste måltid i Danmark. Men på trods af hvor meget rugbrød vi spiser, så syntes Jean-Michel Grønnegård Deleuran, at der manglede noget godt pålæg. Det fik ham i 2019 til at skabe RØRT, som laver deres egne pålægssalater. Og nu er han klar med en bog, hvor han lærer alle, hvordan man kan pifte julefrokosten eller andre frokoster op med en god, hjemmerørt pålægssalat af friske råvarer.

Jean-Michel Grønnegård Deleuran er grundlægger og ejer af Rørt. Og nu er han også kogebogsforfatter. Foto: ©Marie Louise Munkegaard
Jean-Michel Grønnegård Deleuran er grundlægger og ejer af Rørt. Og nu er han også kogebogsforfatter. Foto: ©Marie Louise Munkegaard

Jean-Michel Grønnegård Deleurans passion for pålægssalater startede tidligt. Da han var blot fire-fem år gammel, kravlede han op en skammel i køkkenet og blandede ting sammen, som han kunne putte på rugbrødet. Siden da har han eksperimenteret med at lave alverdens pålægssalater, og i 2019 sagde han farvel til det trygge kontorjob og blev madiværksætter.  Det blev til en bragende succes på madiværksætterfestivalen ”Streetfood om Søerne”, hvor RØRT vandt prisen for bedste koncept. Nu har Jean-Michel Grønnegård Deleuran lavet bogen RØRT – Pålægssalater, der bugner med spændende opskrifter, som alle kan kaste sig over i deres egne køkkener. I RØRT – Pålægssalater er det de gode råvarer, som er i fokus:

”Du behøver ikke lade pålægssalaten være en udvidet remoulade, der skal på pålægget som topping. Næ, den gode pålægssalat er simpelthen hovedserveringen i sig selv. Det fortjener den, hvis den er lavet med omhu og med de gode råvarer,” forklarer Jean-Michel Grønnegård Deleuran i bogen.

Pift den klassiske rugbrødsmad op med hjemmelavet rejesalat eller rørt tatar og imponer venner og familie med en vegansk kikærtesalat eller en mad med æg og trøfler. Bogen har også et hjælpsomt sæsonindeks, hvor salaterne er inddelt i årstider og råvarer, som gør det nemt at finde præcis dét pålæg, som man kan lave netop nu – uanset præferencer og årstider.

Jean-Michel Grønnegård Deleuran er leder og stifter af RØRT. Hans passion for pålægssalater fik ham i 2019 til at stifte RØRT, som holder til i Torvehallerne i København og bestræber sig på at lave hjemmerørte, lækre pålægssalater med gode, friske råvarer hver dag. RØRT – Pålægssalater indeholder opskrifter for enhver smag: der er pålægssalat med fisk og skaldyr, kød og fjerkræ, og andre som er veganske og vegetariske.

Fakta om bogen: 

Titel: RØRT – Pålægssalater
Forfatter: Jean-Michel Grønnegård Deleuran
Fotograf: Marie-Louise Munkegaard
Forlag: Turbine
ISBN: 9788740674576
Sidetal: 124
Vejl. pris: 249,95 kr.
Udgivelsesdato: 11. november 2021

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Jean-Michel Grønnegård Deleuran er grundlægger og ejer af Rørt. Og nu er han også kogebogsforfatter. Foto: ©Marie Louise Munkegaard
Jean-Michel Grønnegård Deleuran er grundlægger og ejer af Rørt. Og nu er han også kogebogsforfatter. Foto: ©Marie Louise Munkegaard
Download
Bogens forside
Bogens forside
Download

Links

Information om Turbine Forlaget A/S

Turbine Forlaget A/S
Turbine Forlaget A/S
Balticagade 10 B, 2. sal
8000 Aarhus C

86 12 79 16https://turbine.dk/

Forlaget Turbine blev grundlagt i 2004.

Vores profil er bred, og grundtanken er, at vi ikke lader os begrænse af hverken genre, stil eller format – vores fokus er kvaliteten i den enkelte udgivelse.

Følg pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S

Martin Grøndal serverer dåsemad af høj kvalitet11.11.2021 08:16:00 CET | Pressemeddelelse

Den tid, hvor konservering af madvarer primært tjente det formål at gemme mad til dårligere tider, er for længst forbi. I dag kan man finde dåser, der indeholder de lækreste delikatesser, hvis man finder de rigtige. Martin Grøndal har gjort fiskekonserves af god kvalitet til sin levevej, og med kogebogen Dåsemad viser han, hvor nemt det er at lave et yderst delikat måltid baseret på indholdet fra små tindåser.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum