PlanBørnefonden

De grønne pigespejdere vinder PlanBørnefondens Pigepris 2021

Del

De grønne pigespejdere vinder PlanBørnefondens Pigepris 2021 for initiativet GIRLS ACT, som bringer politikere, erhvervsliv og organisationer sammen for at skabe reelle lige muligheder for alle uanset køn.

Credit: Frederik Heller
Credit: Frederik Heller

For fjerde år i træk uddelte PlanBørnefonden lørdag aften Pigeprisen. Prisen blev overrakt af forperson for PlanBørnefondes bestyrelse og Pigeprisjuryen Stine Bosse

”Pigers vilkår i verden er stadig udfordrede, og der går en lige linje mellem kvinder og pigers kamp for ligestilling her og i resten af verden. I mere end 100 år har De grønne pigespejdere kæmpet for at nedbryde forældede kønsroller, der diskriminerer piger. De har vist, at de også har en berettigelse i dag, hvor de giver piger og kvinder redskaberne til at tackle de udfordringer, som mange piger møder i 2021,” siger Stine Bosse.

Med prisen modtager De grønne pigespejdere 20.000 kr fra TuborgFondet, og de er ikke er i tvivl om, hvad prisen og pengene skal bruges til:

”Hvis vi i Danmark fortsat skal kunne kalde os et foregangsland, hvad angår ligestilling, så skal vi simpelthen oppe os. Og det vil vi gerne hjælpe med, men vi har brug for flere på holdet. Det håber vi, at prisen kan hjælpe med,” siger Pia Risør Bjerre, forperson for De grønne pigespejdere. 

Ifølge 19-årige Clara Drap er kampen for ligestilling i Danmark slet ikke slut.

”Vi har det bedre i Danmark end mange andre steder. Det er ikke nogen hemmelighed. Men der er stadig meget at kæmpe for, både i Danmark og i resten af verden,” siger hun.

Sejren kom som en stor overraskelse for De grønne pigespejdere, der ikke turde håbe på at løbe med titlen foran podcast-formatet ’A Seat At The Table’ og aktivisten og debattøren Aphinya Jatupariskul. 

“De andre kandidater var så gode, så det kom lidt om et chok, at vi vandt”, siger Susanne Andersen på 15 år.

Sidste år iværksatte De grønne pigespejdere konferenceformatet 'GIRLS ACT' i anledningen af FN’s Pigedag. Formålet med GIRLS ACT er at bringe politikere, erhvervsliv og civilsamfund sammen for at finde handlinger for reelle lige muligheder for alle uanset køn.

Pigeprisjuryen består af tolv jurymedlemmer blandt andre chefredaktør for Femina, Isabella Hindkjær, forfatter, journalist og debattør Anders Haahr og sidste års vinder af prisen Nagin Ravand. De har udvalgt de tre nominerede. Derefter har det været op til danskerne at stemme på deres favorit. De grønne pigespejdere vandt med 43 procent.

Pigeprisen uddeles hvert år i forbindelse med FN's Internationale Pigedag og gives til en person eller organisation, der har gjort en ekstraordinær indsats for at fremme ligestilling. Prisen uddeles i år i samarbejde med Femina. 

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Credit: Frederik Heller
Credit: Frederik Heller
Download

Information om PlanBørnefonden

PlanBørnefonden
PlanBørnefonden
Mimersgade 47, 4.
2200 København N

+45 70 22 12 11https://planbornefonden.dk
 

PlanBørnefonden

Mimersgade 47, 4.
2200 København N 

+45 70 22 11

https://planbornefonden.dk 

PlanBørnefonden er Danmarks største privatfinansierede børnerettighedsorganisation. Vi er en del af Plan International, som arbejder i 70 lande for at sikre børn og unges rettigheder og ligestilling mellem drenge og piger

Følg pressemeddelelser fra PlanBørnefonden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra PlanBørnefonden

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum