De Danske Bilimportører

De grønne biler vinder terræn

Del

De grønne biler oplever fremgang over hele linjen. Elbilsalget har ikke været voldsomt påvirket af COVID-19. I den forgangene måned blev der indregistreret 830 nye elbiler, hvilket er 18,1 procent flere end i juni 2019. Samtidig har Plug-in hybriderne gjort sig positivt bemærket med et rekordhøjt salg og en andel på 7,9 procent af alle nyregistreringer i juni 2020

Elbilerne har haft et godt første halvår af 2020. Der er kommet 3.715 elbiler på vejene i de første seks måneder af 2020, hvilket er 43,5 procent flere elbiler end i de samme måneder af 2019. Som ovenstående tal viser, har elbilsalget ikke været voldsomt påvirket af COVID-19. I den forgangene måned blev der indregistreret 830 nye elbiler, hvilket er 18,1 procent flere end i juni 2019.
 
Plug-in hybriderne har ligeledes gjort sig positivt bemærket, med et rekordhøjt salg og en andel på 7,9 procent af alle nyregistreringerne i juni 2020. Hele 1.415 nye plug-in hybrider blev indregistreret i juni måned – svarende til en stigning på 757,6 procent ift. juni 2019. ÅTD er der indregistreret 4.552 nye plug-in hybrider, hvilket er en stigning på 159,4 procent ift. samme periode sidste år.
  • Det generelle bilsalg har klaret sig godt i juni og det er skønt at se hvordan de grønne biler blomstre frem i salgstallene. Vi er så småt ved at være ude af corona-krisen, hvilket tydeligt fremgår af månedens tal og de tilbagemeldinger vi modtager om øgede trafik hos forhandlerne,

  • ”Elbilerne har klaret sig fint igennem krisens værste måneder, og salget for juni måned giver forhåbninger om, at vi snart vender tilbage til den gode udvikling, vi oplevede i 1. kvartal 2020. Med fremskyndelsen af endnu flere offentlige midler til ladeinfrastruktur, bliver det kun lettere at være elbilsejer, og vi håber derfor, at endnu flere vil hoppe med på den grønne vogn.”

  • ”Politikerne kan være med til at sætte skub i den grønne udvikling ved at fastfryse afgiftsniveauet på elbiler, så afgifterne ikke stiger efter nytår. Her har vi behov for en afklaring.” 
Yderligere oplysninger
Administrerende Direktør Mads Rørvig, på tlf. +45 30 16 10 04 eller mr@bilimp.dk
 
Pressefoto
 
Detaljeret information
Se venligst nedenstående.
 
- - -
 
 

Elbilerne opnåede i juni en markedsandel på 4,6 procent

”Det generelle bilsalg har klaret sig godt i juni og det er skønt at se hvordan de grønne biler blomstre frem i salgstallene. Vi er så småt ved at være ude af corona-krisen, hvilket tydeligt fremgår af månedens tal og de tilbagemeldinger vi modtager om øgede trafik hos forhandlerne,” siger Mads Rørvig, adm. direktør for De Danske Bilimportører
 
Elbilerne har haft et godt første halvår af 2020. Der er kommet 3.715 elbiler på vejene i de første seks måneder af 2020, hvilket er 43,5 procent flere elbiler end i de samme måneder af 2019. 
Som ovenstående tal viser, har elbilsalget ikke været voldsomt påvirket af COVID-19. I den forgangene måned blev der indregistreret 830 nye elbiler, hvilket er 18,1 procent flere end i juni 2019.

Andelen af elbiler i det totale personbilsalg endte i juni på 4,6 procent.
 

 

”Elbilerne har klaret sig fint igennem krisens værste måneder, og salget for juni måned giver forhåbninger om, at vi snart vender tilbage til den gode udvikling, vi oplevede i 1. kvartal 2020. Med fremskyndelsen af endnu flere offentlige midler til ladeinfrastruktur, bliver det kun lettere at være elbilsejer, og vi håber derfor, at endnu flere vil hoppe med på den grønne vogn.” udtaler adm. direktør for De Danske Bilimportører, Mads Rørvig, og fortsætter:

”Politikerne kan være med til at sætte skub i den grønne udvikling ved at fastfryse afgiftsniveauet på elbiler, så afgifterne ikke stiger efter nytår. På den måde sørger vi også for, at Christiansborg får tid til at granske Bilkommissionens anbefalinger, der forventes offentliggjort senere på sommeren” 
 
Top-10 over de mest solgte elbilmærker i hhv. juni 2020 og 1. halvår 2020.

 

Plug-in hybridbiler vinder frem og får en markedsandel på 7,9 procent

Plug-in hybriderne har ligeledes gjort sig positivt bemærket, med et rekordhøjt salg og en andel på 7,9 procent af alle nyregistreringerne i juni 2020. Hele 1.415 nye plug-in hybrider blev indregistreret i juni måned – svarende til en stigning på 757,6 procent ift. juni 2019. 

I første halvår af 2020 endte salgsfremgang på 159,4 procent ift. samme periode af 2019, og der er således kommet 4.552 nye plug-in hybrider ud at køre i 2020 indtil videre, mod 1.755 sidste år. 

Top-10 over de mest solgte plug-in hybridmærker i hhv. juni 2020 og 1. halvår 2020.

 
I juni 2020 har de alm. (ikke-opladelige) hybridbiler oplevet en salgsstigning på 18,6 procent ift. samme måned sidste år. Der blev dermed solgt 1.039 nye alm. hybrider i den forgangene måned mod 876 i juni 2019.

Salget af de alm. hybrider i årets første halvår endte på 4.438 køretøjer, hvilket er 15,8 procent lavere end i første halvår af 2019, hvor der blev indregistreret 5.268. 

Yderligere detaljer om bilsalget

I morgen udsender De Danske Bilimportører detaljeret information om det samlede bilsalg i juni og årets første halvår. 

I den næste pressemeddelelse vil du ligeledes kunne finde top-10 for de enkelte personbilssegmenter og top-20 over de mest solgte bilmodeller, samt en oversigt over det samlede salg af personbiler, varebiler og lastbiler.
 

Kilde

Pressemeddelelsen er udarbejdet af De Danske Bilimportører på baggrund af data fra bilstatistik.dk  
 

Kildeangivelse

Alle gengivelser af data og oplysninger bedes kildeangives med: De Danske Bilimportører.
 

Yderligere oplysninger

Administrerende Direktør Mads Rørvig, på tlf. +45 30 16 10 04 eller mr@bilimp.dk
 

Iframe

Elbiler

<iframe title="Salgsudvikling for elbiler" aria-label="Interactive line chart" id="datawrapper-chart-Vr3Kv" src="https://datawrapper.dwcdn.net/Vr3Kv/3/" scrolling="no" frameborder="0" height="400"></iframe><script type="text/javascript">!function(){"use strict";window.addEventListener("message",(function(a){if(void 0!==a.data["datawrapper-height"])for(var e in a.data["datawrapper-height"]){var t=document.getElementById("datawrapper-chart-"+e)||document.querySelector("iframe[src*='"+e+"']");t&&(t.style.height=a.data["datawrapper-height"][e]+"px")}}))}();
</script>

Plug-in hybrid

<iframe title="Salgsudvikling for plug-in hybridbiler" aria-label="Interactive line chart" id="datawrapper-chart-PwHP6" src="https://datawrapper.dwcdn.net/PwHP6/1/" scrolling="no" frameborder="0" height="400"></iframe><script type="text/javascript">!function(){"use strict";window.addEventListener("message",(function(a){if(void 0!==a.data["datawrapper-height"])for(var e in a.data["datawrapper-height"]){var t=document.getElementById("datawrapper-chart-"+e)||document.querySelector("iframe[src*='"+e+"']");t&&(t.style.height=a.data["datawrapper-height"][e]+"px")}}))}();
</script>

Kontakter

Information om De Danske Bilimportører

De Danske Bilimportører
De Danske Bilimportører
Rådhuspladsen 16
1550 København V

+45 39 16 23 23https://www.bilimp.dk/

De Danske Bilimportører er brancheorganisationen for bilimportører i Danmark. Vores primære opgave er at varetage vores medlemmers interesser samt at facilitere intelligente løsninger for deres aktiviteter på det danske marked.

Følg pressemeddelelser fra De Danske Bilimportører

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra De Danske Bilimportører

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum