Gjensidige ForsikringGjensidige Forsikring

De fleste danskere ved ikke om deres bolig er energimærket

Del

Over halvdelen af danskerne er ikke klar over, hvilket energimærke deres bolig har, viser ny undersøgelse fra Gjensidige og NRGi. Der er ellers flere fordele ved at kende sit energimærke - særligt i denne tid med historiske prisstigninger på energi, lyder det fra energikonsulent.

Det er langt fra alle danskere, der har styr på deres boligs energimærke. Det konkluderer en ny undersøgelse foretaget af Kantar Gallup for Gjensidige og NRGi, hvor 55 pct. af danskerne svarer, at de ikke ved, hvilket energimærke deres bolig har.

Dermed har hovedparten af danskerne heller ikke et overblik over, hvor god energimæssigt stand deres hjem er i, og det kan blive en dyr affære i en tid, hvor el- og varmeregningerne har nået et rekordhøjt niveau. Det fortæller byggesagkyndig og energikonsulent hos NRGi Bo Halm Andersen.

“Når du kender dit energimærke, vil du ikke bare få kendskab til det forventede energiforbrug og de udgifter, der forbundet med at bo i boligen. Du vil også blive bevidst om, hvorvidt der er behov for at energiforbedre boligen. Og i en tid med skyhøje energipriser kan det betale sig at kigge nærmere på, om du kan forbedre den energimæssige stand af din bolig til gavn for både privatøkonomien og klimaet,” siger Bo Halm Andersen.

Energimærkerapporten vil typisk foreslå områder, hvor man med fordel kan sætte ind og beskrive, hvor lang tilbagebetalingstid, man kan forvente, og hvad man vil spare i forhold til økonomi og CO2.  

”Hvis du overvejer energirenovering, vil det ofte være isolering af hulmure, tagrum, nye vinduer eller udskiftning af varmekilde, som giver de største besparelser og det bedste grundlag for at rykke et eller flere energimærker op ad skalaen. Det er dog ikke altid, at en energirenovering vil resultere i en forbedring af energimærket, men det vil altid være med til at nedsætte boligens udgift til opvarmning og udledning af CO2,” siger Bo Halm Andersen.

Danskere overvurderer egen bolig
Ifølge en undersøgelse fra Dansk Byggeri fra 2019 er der en tendens til, at danske boligejere overvurderer boligens energimæssige stand. Mange tror, at deres bolig er mere energivenlig, end den reelt er – og det kan have konsekvenser.

“Det kan altid betale sig at have et godt kendskab til sin bolig, så man kan forebygge skader og undgå, at mindre renoveringer vokser sig store. Vi oplever desværre, at mange boliger får fugtskader eller svamp, fordi der ikke bliver taget hånd om boligens skavanker. Sådanne situationer kan undgås, hvis man har overblikket gennem sit energimærke og dermed kan få udbedret de ting, der måtte være i tide. Det vil også blive betydeligt billigere i det lange løb,” siger Henrik Sagild, direktør for Skade i Gjensidige. 

Om undersøgelsen
Undersøgelsen er foretaget blandt 1.032 repræsentativt udvalgte danskere over 18 år af Kantar Gallup for Gjensidige og NRGi i august og september 2022.

Hvilket energimærke har din bolig? (bor du i lejlighed er energimærket for hele ejendommen)

  • A 5 %
  • B 4 %
  • C 8 %
  • D 5 %
  • E 3 %
  • F 2 %
  • G 0 %
  • Min bolig har ikke energimærke 19 %
  • Ved ikke 55 %

Om NRGi
NRGi er en accelerator for den grønne omstilling i Danmark - og for en bedre fremtid. Vi er ejet af 225.000 andelshavere og består af 1.500 kompetente og engagerede medarbejdere, som med både hænder og viden bidrager til et grønnere og et mere velfungerende Danmark - på kort og på lang sigt.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Gjensidige Forsikring

Gjensidige Forsikring
Gjensidige Forsikring
A.C. Meyers Vænge 9
2450 København SV

70 10 90 09https://www.gjensidige.dk/

Gjensidige er et ledende nordisk skadeforsikringsselskab, som er noteret på Oslo Børs. Vi har ca. 3.800 medarbejdere og tilbyder skadeforsikring i Norge, Danmark, Sverige og Baltikum. I Norge tilbydes også pension og opsparing. Driftsindtægterne var 30 mia. NOK i 2021, mens forvaltningskapitalen udgjorde 130 mia. NOK. 

Følg pressemeddelelser fra Gjensidige Forsikring

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Gjensidige Forsikring

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum