De fleste danskere ved ikke om deres bolig er energimærket

Det er langt fra alle danskere, der har styr på deres boligs energimærke. Det konkluderer en ny undersøgelse foretaget af Kantar Gallup for Gjensidige og NRGi, hvor 55 pct. af danskerne svarer, at de ikke ved, hvilket energimærke deres bolig har.
Dermed har hovedparten af danskerne heller ikke et overblik over, hvor god energimæssigt stand deres hjem er i, og det kan blive en dyr affære i en tid, hvor el- og varmeregningerne har nået et rekordhøjt niveau. Det fortæller byggesagkyndig og energikonsulent hos NRGi Bo Halm Andersen.
“Når du kender dit energimærke, vil du ikke bare få kendskab til det forventede energiforbrug og de udgifter, der forbundet med at bo i boligen. Du vil også blive bevidst om, hvorvidt der er behov for at energiforbedre boligen. Og i en tid med skyhøje energipriser kan det betale sig at kigge nærmere på, om du kan forbedre den energimæssige stand af din bolig til gavn for både privatøkonomien og klimaet,” siger Bo Halm Andersen.
Energimærkerapporten vil typisk foreslå områder, hvor man med fordel kan sætte ind og beskrive, hvor lang tilbagebetalingstid, man kan forvente, og hvad man vil spare i forhold til økonomi og CO2.
”Hvis du overvejer energirenovering, vil det ofte være isolering af hulmure, tagrum, nye vinduer eller udskiftning af varmekilde, som giver de største besparelser og det bedste grundlag for at rykke et eller flere energimærker op ad skalaen. Det er dog ikke altid, at en energirenovering vil resultere i en forbedring af energimærket, men det vil altid være med til at nedsætte boligens udgift til opvarmning og udledning af CO2,” siger Bo Halm Andersen.
Danskere overvurderer egen bolig
Ifølge en undersøgelse fra Dansk Byggeri fra 2019 er der en tendens til, at danske boligejere overvurderer boligens energimæssige stand. Mange tror, at deres bolig er mere energivenlig, end den reelt er – og det kan have konsekvenser.
“Det kan altid betale sig at have et godt kendskab til sin bolig, så man kan forebygge skader og undgå, at mindre renoveringer vokser sig store. Vi oplever desværre, at mange boliger får fugtskader eller svamp, fordi der ikke bliver taget hånd om boligens skavanker. Sådanne situationer kan undgås, hvis man har overblikket gennem sit energimærke og dermed kan få udbedret de ting, der måtte være i tide. Det vil også blive betydeligt billigere i det lange løb,” siger Henrik Sagild, direktør for Skade i Gjensidige.
Om undersøgelsen
Undersøgelsen er foretaget blandt 1.032 repræsentativt udvalgte danskere over 18 år af Kantar Gallup for Gjensidige og NRGi i august og september 2022.
Hvilket energimærke har din bolig? (bor du i lejlighed er energimærket for hele ejendommen)
- A 5 %
- B 4 %
- C 8 %
- D 5 %
- E 3 %
- F 2 %
- G 0 %
- Min bolig har ikke energimærke 19 %
- Ved ikke 55 %
Om NRGi
NRGi er en accelerator for den grønne omstilling i Danmark - og for en bedre fremtid. Vi er ejet af 225.000 andelshavere og består af 1.500 kompetente og engagerede medarbejdere, som med både hænder og viden bidrager til et grønnere og et mere velfungerende Danmark - på kort og på lang sigt.
Nøgleord
Kontakter
Søren Moth FrederiksenKommunikationskonsulent
Tlf:41 77 50 18smf@gjensidige.dkBilleder
Information om Gjensidige
Gjensidige er et ledende nordisk skadeforsikringsselskab, som er noteret på Oslo Børs. Vi har ca. 3.800 medarbejdere og tilbyder skadeforsikring i Norge, Danmark, Sverige og Baltikum. I Norge tilbydes også pension og opsparing. Driftsindtægterne var 30 mia. NOK i 2021, mens forvaltningskapitalen udgjorde 130 mia. NOK.
Følg pressemeddelelser fra Gjensidige
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Gjensidige
Hedebølge resulterer i dehydrering for danske feriegæster3.7.2025 07:33:00 CEST | Pressemeddelelse
Mens der opleves rekordhøje temperaturer og hedebølge i Europa, er det alfa omega at danskerne husker at drikke rigeligt med væske og sørge for saltbalancen, når de er på ferie. Sådan lyder opfordringen.
Boligkøbere drømmer om et godt energimærke: Men mange boliger lever ikke op til ønskerne2.7.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Kun 12 procent af landets boligejere ville vælge et hus med et lavt energimærke, hvis de skulle købe i dag. Men over halvdelen af de danske boliger har energimærke D eller lavere. Det viser en ny undersøgelse.
På ferie med sygdom: Det skal man være opmærksom på1.7.2025 07:31:00 CEST | Pressemeddelelse
Sol, varme og saltvand kan lyde tillokkende i sygdomstider. Danskere med kendt sygdom bør dog gøre sig overvejelser inden turen går sydpå på ferie, og især være opmærksomme på deres rejseforsikring, lyder opfordringen.
Her er de ting, der irriterer danskere mest i lufthavnen28.6.2025 09:01:00 CEST | Pressemeddelelse
Sommerferien står for døren, og for rigtig mange kan opholdet i lufthavne være en stressende oplevelse. Og i en ny undersøgelse afslører danskerne, hvad der særligt irriterer dem ved andre rejsende, når de er i lufthavnen.
Over 485 timer med negative elpriser: Første halvår slår tidligere rekorder24.6.2025 08:30:28 CEST | Pressemeddelelse
Danskerne har i årets første seks måneder oplevet et historisk højt antal timer med negative elpriser. Det skyldes især de mange solskinstimer i løbet af foråret.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum