Forsikring & Pension

De danske pensionsselskaber brillerer i europæisk test

Del

Det danske pensionssystem er ikke kun verdens bedste. Det er også exceptionelt solidt, viser nye finansielle stresstests af pensionsselskaberne, som det europæiske finanstilsyn, EIOPA, har offentliggjort.

De danske pensionsselskaber har i sommeren 2016 deltaget i en fælleseuropæisk stresstest, som Den Europæiske Tilsynsmyndighed for Forsikrings- og Arbejdsmarkedspensionsordninger (EIOPA) netop har offentliggjort resultaterne af.

Resultaterne af stresstesten viser, at de danske selskaber er særdeles godt rustede til at modstå selv langvarig modvind på de finansielle markeder.


I det ene test-scenarie, hvor renteniveauet forbliver ekstremt lavt i al overskuelig fremtid, stiger de danske pensionsselskabers nettoaktiver (værdien af investeringsaktiver fratrukket værdien af forpligtelserne over for kunderne) med 1,2 procent, hvor de europæiske pensionsselskabers nettoaktiver i gennemsnit falder med 18 procent. 

I stresstestens andet scenarie udsættes selskaberne for en udvikling på de finansielle markeder, der på én gang får værdien af forpligtelserne over for kunderne til at stige og værdien af investeringsaktiver til at falde. I dette scenarie falder de danske pensionsselskabers nettoaktiver kun med 9,2 procent, mens de europæiske pensionsselskaber i gennemsnit oplever et fald på næsten 30 procent.

Resultaterne for testen kommer ikke som en overraskelse for branchen.

- Vi er glade for, at resultaterne viser, at de danske pensionsselskaber er robuste og modstandsdygtige over for selv ekstreme scenarier på de finansielle markeder. At selskaberne kan modstå de scenarier, som stresstesten udsætter dem for, skyldes, at selskaberne både er godt kapitaliserede og er gode til at styre deres risici. Det viser, at de danske selskaber er fundamentalt sikre, hvilket er til gavn for kunderne og giver tryghed om de lovede fremtidige pensioner, siger underdirektør Jan V. Hansen, Forsikring & Pension.

- Vi har tidligere set lignende positive resultater, for eksempel i EIOPA’s seneste rapport, ”Financial Stability Report December 2016”. Her ligger de danske forsikring- og pensionsselskaber også over gennemsnittet med en solvensdækning på 251 procent i forhold til de europæiske forsikrings- og pensionsselskaber med en solvensdækning på 209 procent. Det giver selskaberne et godt afsæt, såfremt der opstår modvind i markedet, fx hvis aktiekurserne pludselig falder voldsomt” tilføjer han.

Om EIOPA’s stresstest
Stresstesten er en tilbagevendende test, som bliver udført af EIOPA - Den Europæiske Tilsynsmyndighed for Forsikrings- og Arbejdsmarkedspensionsordninger. Den kommer oven i en lang række andre stresstests og følsomhedsanalyser, som selskaberne løbende udfører, som led i deres risikostyring.

Nøgleord

Kontakter

Pressevagten: 41 91 91 01

Links

Information om Forsikring & Pension

Forsikring & Pension
Forsikring & Pension
Philip Heymans Allé 1
2900 Hellerup

41919101http://www.forsikringogpension.dk/

Forsikring & Pension er brancheorganisation for pensions- og forsikringsselskaber i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

Brevkasse: Uvildige rådgivere fra Forsikringsoplysningen gør dine læsere klogere på forsikring2.10.2018 09:46pressemeddelelse

De fleste ved, at forsikringer er gode at have, men ved dine læsere, hvad der helt præcist gælder i enkeltsager? Har de fx styr på, om man kan kræve erstatning fra ens kæreste, der ved et uheld har vasket katten i vaskemaskinen? Ved de, hvor mange selvrisici et forsikringsselskab kan kræve ved angreb fra rotter, eller hvad forsikringen dækker, hvis ens motorcykelnøgle er blevet stjålet?

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum