De Danske Bilimportører

De Danske Bilimportører anker dommen mod Skorstensgaard

Del

Sø- og Handelsretten fandt i november 2020, at Skorstensgaards udsagn om effektivitet, kvalitet og pris er vildledende, ulovlig sammenlignende reklame og i strid med god markedsførings- og erhvervsskik.

Vi er overordnet set meget tilfredse med dommen, da vi nu har rettens ord for, at Skorstensgaard har overtrådt lovgivningen, og at konkurrence skal ske på lige vilkår. Der er dog fortsat dele i Skorstensgaards markedsføring, som vi ikke mener forbrugerne er fortjent med, hvilket er årsagen til, at vi nu har anket disse dele af dommen.

Vildledning og urigtige udsagn
Forbrugerne bliver vildledt, når Skorstensgaard popper op som et af de første hit ved en Google-søgning på ”autoriseret serviceværksted”. For lad os slå fast; Skorstensgaard er ikke autoriserede, og denne form for online markedsføring giver en falsk blåstempling.

Vi mener, at forbrugerne burde kunne stole på, at de oplysninger, de modtager, er ordentlige og korrekte. Et andet eksempel herpå er ”20 pct. prispres konceptet”. Det går i sin enkelthed ud på, at et værksted matcher et andet værksteds pris, samt går 20 pct. under for at få aftalen i hus. Det er et velkendt koncept, som også anvendes i andre brancher. Problemet med Skorstensgaards anvendelse er, at der er utallige forbehold, som forbrugeren først bliver bekendt med sent i processen; fx skal det være et skriftlig tilbud fra et andet værksted i samme by. Desuden gør Skorstensgaard ej heller opmærksom på, at de anvender uoriginale reservedele.

Dette er blot nogle af grundene til, at vi har valgt at tage sagen videre og anke dele af dommen.

Nøgleord

Kontakter

Links

Information om De Danske Bilimportører

De Danske Bilimportører
De Danske Bilimportører
Rådhuspladsen 16
1550 København V

+45 39 16 23 23https://www.bilimp.dk/

De Danske Bilimportører er brancheorganisationen for bilimportører i Danmark. Vi repræsenterer alle nye biler (person-, vare- og lastbiler samt busser) som anskaffes i Danmark og de omfatter selvsagt alle teknologier – el, brint, hybrider, diesel, benzin, gas.

Følg pressemeddelelser fra De Danske Bilimportører

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra De Danske Bilimportører

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum