De bedste erkendelser er dem, vi synger os til

Del

Sang er hjertesprog, og selv om corona-virus lige nu lægger en dæmper på alt, så er der i tiden et momentum for fællessang. Den chance skal vi gribe i Folkekirkens Ungdomskor, siger Christiane Gammeltoft-Hansen, der netop er valgt som ny formand for Folkekirkens Ungdomskor (12. marts 2020).

Landsforeningen Folkekirkens Ungdomskor får ny formand. Det bliver den 50-årige sognepræst Christiane Gammeltoft-Hansen. Hun afløser Margith Pedersen, som har været formand siden 2018.

- Folkekirkens Ungdomskor er et af de vigtigste mødesteder mellem folk og kirke. Mange var aldrig kommet ind i kirken og havde ikke fundet deres stemme, hvis ikke kirkekorene havde budt dem indenfor, siger Christiane Gammeltoft-Hansen, der selv startede med at synge i pigekor i Vangede Kirke.

- Korsangen gav for mig som ung pige den erfaring, at ethvert menneske har en stemme, og at det ikke gælder om at overdøve de andre, men om at klinge sammen. Korsang er på den måde individ og fællesskab under ét, tilføjer hun.

Den nyvalgte formand blev allerede i weekenden kastet ud i at håndtere konsekvenserne af corona-udbruddet. Der skulle blandt andet tages stilling til, hvad der skulle ske med ti stort anlagte Alsang-arrangementer i domkirkerne i marts og april måned 2020.

- Det er frygteligt ærgerligt at måtte være med til aflyse alle de mange stort anlagte arrangementer – ikke mindst i forhold til de involverede og samarbejdspartnerne. Men vi følger naturligvis myndighedernes råd og tager situationen alvorligt, udtaler Christiane Gammeltoft-Hansen. Hun glæder sig til, at det igen bliver muligt at mødes i kor- og fællessang.

- Der er lige nu et momentum for fællessang. Den chance skal vi gribe i Folkekirkens Ungdomskor, som er Danmarks største kororganisation med over 12.000 korsangere over hele landet. Jeg ser frem til at være med til at støtte op om og udvikle Folkekirkens Ungdomskor.

- Jeg tror på, at de bedste erkendelser er dem, vi synger os til. Sang er hjertesprog. Det er det sprog tusindvis af børn, unge og voksne tilegner sig i Folkekirkens Ungdomskor’s mange kor, slutter Christiane Gammeltoft-Hansen.

Christiane Gammeltoft-Hansen er 50 år gammel og bor på Frederiksberg. Hun er uddannet cand.theol. fra Københavns Universitet, og har siden 2008 været sognepræst i Lindevang sogn på Frederiksberg. Sognet er liturgisk forsøgssogn, hvor man arbejder med gudstjenestens form og indhold, det gælder både ordene og musikken. Christiane Gammeltoft-Hansen er desuden uddannelseskonsulent i Københavns Stift med ansvar for efteruddannelsen af nyansatte præster. Folkekirkens Ungdomskor er med over 12.000 korsangere Danmarks største kororganisation.

Kontakter

Christiane Gammeltoft-Hansen
40 11 69 70,
cgh@km.dk

Thomas Halfdan Breck
Projekt- og kommunikationsmedarbejder
52 17 58 88
kommunikation@fuk.dk

Billeder

Vedhæftede filer

Information om Folkekirkens Ungdomskor

Folkekirkens UngdomskorFølg pressemeddelelser fra Folkekirkens Ungdomskor

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.