Lolland Kommune

De ældste skolebørn kommer oftest til skade i trafikken

Del

Snart er ferien slut, og børnene skal igen ud i trafikken på vej til og fra skole. Lolland Kommune opfordrer derfor alle trafikanter i kommunen til at være ekstra opmærksomme og sænke farten på skolevejene. I samarbejde med Rådet for Sikker Trafik og Trygfonden minder Lolland Kommune samtidig forældre om, at de stadig har et ansvar for deres børns færden i trafikken, når børnene bliver større. Det er nemlig de ældste børn, der kommer ud for flest trafikulykker.

Det er de 13-16-årige, der kommer mest til skade i trafikken. Ifølge ulykkesstatistikkerne kommer over ti gange så mange 16-årige som 6-årige alvorligt til skade eller bliver dræbt i trafikulykker. (Hent ulykkesstatistikker nederst i pressemeddelelsen).

Derfor sætter Lolland Kommune, Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden nu fokus på teenagerne med den landsdækkende kampagne ”Teenager i trafikken.” Kampagnen skal minde forældre om, at de stadig har et ansvar, når børnene bliver ældre, og at det nytter at blande sig.

”Når børnene bliver ældre, færdes de i højere grad alene i trafikken. Men teenagere har så meget andet i hovedet end trafiksikkerhed, så når det går galt, er det ofte, fordi de er uopmærksomme. De tager måske nogle chancer eller glemmer at fokusere på omgivelserne, når de for eksempel cykler sammen med deres venner. Derfor er det så vigtigt, at vi forældre også taler trafik og laver aftaler med vores store børn, for de har virkelig brug for det,” siger Gitte Aagaard, seniorkonsulent i Rådet for Sikker Trafik.

Politi og plakater på skolevejene
I forbindelse med kampagnen laver politiet også kontroller på skolevejene. Det sker i uge 32-33, hvor skolerne starter op efter ferien. Hvert år viser politiets kontroller nemlig, at mange bilister kører for stærkt på skolevejene. Lolland Kommune sætter i den forbindelse plakater op ved skolerne, som skal minde bilisterne om at være ekstra opmærksomme på store og små skolebørn.

”Den kaotiske morgentrafik omkring skolerne kan være svær at overskue for børn og unge. Derfor er det vigtigt, at bilisterne sænker farten og viser hensyn, så ingen skoleelever kommer til skade i trafikken, ” siger Henrik Egholm, vejtekniker i Lolland Kommune.

Om kampagnen
Rådet for Sikker Trafik, TrygFonden og kommunerne i Danmark står bag kampagnen "Børn på vej / Teenager i trafikken". Den løber af stablen i hele landet fra 7. august til 3. september.

Kampagnen består af:
- Plakater ved skolerne med budskabet ”Børn på vej”
- Politikontrol ved skolerne
- Kampagnefilm i TV
- Digital test til forældre, der kan teste deres viden om teenagere og trafik
- Hjemmeside med gode råd og inspiration til teenageforældre: www.sikkertrafik.dk/teenager
- Kampagnepakker, som skal få trafikundervisning på skoleskemaet.

To gode råd til forældre til teenagere
Det nytter at tale trafik med din teenager. Selvom det ikke altid føles sådan, så lytter teenagere mere til deres forældre end til vennerne, viser undersøgelser.

1) Lav regler eller aftaler
I kan for eksempel have regler om cykelhjelm, brug af mobiltelefon i trafikken, eller om hvordan din teenager kommer hjem fra fest.

2) Se på dine egne trafikvaner
Hvis du selv lever op til de råd, du giver, er der langt større chance for, at din teenager efterlever dem.

Nøgleord

Kontakter

Henrik Egholm
Vejtekniker, Park og Vej, Lolland Kommune
Tlf. 21 48 06 02

Vedhæftede filer

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Hvem fortjener Arkitekturpris 2018?19.6.2018 06:05pressemeddelelse

For tredje gang uddeler Lolland Kommune i år priser til bygninger med særlige arkitektoniske kvaliteter og i år også til haveanlæg og grønne fællesområder. Har du et forslag til en vinder, skal du indsende det senest 19. august 2018. Det kan både være din egen ejendom, naboens eller en helt tredje. Priserne uddeles i slutningen af oktober, og vinderne får en gavecheck på 3000 kr. og en ”æresplade” til ophængning på byggeriet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum