BoligPortal

De ældre skal ind i kampen om lejeboligerne

Del

Over de næste syv år vil de ældre efterspørge flere lejeboliger end unge, viser ny undersøgelse. BoligPortal giver fire gode råd til den boligsøgende senior.

Det kan være bekvemt at skifte ejerboligen ud med en lejebolig, når lysten og kræfterne til hus og have slipper op, og ifølge nye tal er det netop, hvad mange danskere over 65 år vælger at gøre.

Frem mod 2025 er der årligt brug for 4.000 nye lejeboliger til seniorer over 65 år, og dermed er seniorernes behov for lejeboliger større end blandt de unge, som anslås at efterspørge 3.300 nye lejeboliger om året. Det viser ny økonomisk analyse fra Ejendomsforeningen Danmark og Danmarks Statistik.

Hos Danmarks største formidler af lejeboliger, BoligPortal, genkender man seniorernes interesse for at bo til leje. Livet i en lejebolig passer godt til en fri og overskuelig seniortilværelse, forklarer BoligPortals administrerende direktør, Anders Hyldborg.

-Lejeboligen er en bekvem og fleksibel måde at bo på, og det tiltaler mange seniorer. I en lejebolig er du normaltvis ikke forpligtiget til at vedligeholde boligen i samme grad som hvis du ejede den, og lejeboliger ligger ofte tæt på en bymidte eller indkøbsmuligheder. Der findes eksklusive såvel som lavbudget lejeboliger, og bliver du træt af naboens hund, eller vil du gerne flytte permanent til sommerhuset, ja så er lejeboligen en langt mere uforpligtende boform end ejerboligen, siger Anders Hyldborg, adm. direktør for BoligPortal.  

Ikke alle lejeboliger er gode seniorboliger 

BoligPortal opfordrer samtidig de boligsøgende seniorer til at sætte sig grundigt ind i, hvad de forventer af deres kommende lejebolig. 

- Der er flere forskellige måder at indgå en aftale om et lejemål, og det er eksempelvis rigtig vigtigt, at man kender til de regler, der kan gælde omkring ansvaret for udvendig og indvendig vedligeholdelse af lejeboligen. Samtidig kan det være en god ide at tænke langtsigtet, når den gode seniorbolig skal findes - boliger i ét plan og med elevatorer kan være at foretrække, hvis benene eller måske synet bliver dårligere med årene, og det kan også være, der skal være et ekstraværelse til børnebørn, siger Anders Hyldborg, adm. direktør for BoligPortal.

BoligPortal peger på fire gode råd, som seniorer kan have i baghovedet, når de går på boligjagt. 

 • Nybyggeri er oftere seniorvenligt
  Planlægger du at bo i lejeboligen i flere år, så kan det være en fordel, at du kan blive boende, hvis du skulle blive gangbesværet eller får kørestol. I nybyggeri er der større sandsynlighed for, at boligen er lettilgængelig for alle aldersgruppe. Større boligbyggerier, såsom etageboliger, skal leve op til bygningsreglementets krav om eksempelvis ramper ved niveauforskelle, højde på dørtrin, og bredde på døre.
 • Vær opmærksom på vedligeholdelsen
  Hvis du vil skåne din ryg og dine kræfter, så kan din lejekontrakt indeholde en aftale om, at udlejer står for den udvendige vedligeholdelse. Den udvendige vedligeholdelse er oftest også den mest krævende, og dækker eksempelvis over renholdelse af veje og af bygningen, samt vedligeholdelse af radiatorer, toiletkummer, køkkenborde og ruder. Din udlejer kan dog vælge at lave en lejekontrakt, hvor lejer har nogle af de forpligtelser, så spørg altid udlejer, hvilke forpligtelser du har i forhold til vedligeholdelse af boligen.
 • Spørg om lov til at holde husdyr
  Det er ikke alle udlejere, der vil have at lejer holder husdyr. Udlejer kan også vælge kun at tillade eksempelvis mindre kæledyr, små hunde eller katte. Det er vigtigt at overholde et eventuelt forbud mod husdyr, for ellers er der tale om kontraktbrud, og i yderste konsekvens kan det sætte lejeren på gaden
 • Lej dig ind i et fællesskab
  Hvis seniortilværelsen skal være fuld af liv, så er en lejebolig i et bofællesskab måske løsningen. I et bofællesskab eller et såkaldt ”oldekolle” er der ofte fællesrum og fælles aktiviteter, samtidig med at hver lejer har sin egen bolig.

Er du nysgerrig på, hvordan seniorens lejebolig kan se ud anno 2018? Se 69 eksempler på, hvor forskellige de kan være på BoligPortals interaktive kort: https://drive.google.com/open?id=13PM6ltjuQXwnl6gI_GNwGyxQcMiWdhWD&usp=sharing

Eksempler på seniorens lejebolig anno 2018

Nøgleord

Links

Information om BoligPortal

BoligPortal
BoligPortal
Paludan-Müllers Vej 40B
8200 Aarhus N

https://www.boligportal.dk/

BoligPortal er Danmarks største online lejeboligportal. Siden 1999 har vi sat udlejere og lejere i forbindelse med hinanden og hjulpet hundredetusindvis af danskere videre til et nyt hjem. 

Følg pressemeddelelser fra BoligPortal

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra BoligPortal

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum