Aarhus Universitet Technical Sciences

DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi - markerer 30-årsdag på Risø

Del

Kvælstof i havet, luftforurening, marsvin og grønlandske mineraler. Det er blot nogle af de videnskabelige emner, som i dag bliver fremhævet, når DCE – Nationalt Center for Miljø og Energi i dag markerer 30-årsdagen for etableringen på Risø ved Roskilde.

I 30 år har forskerne her sammen deres kolleger i Silkeborg og på Kalø været omdrejningspunktet for den danske miljøforskning og rådgivningen af danske og internationale myndigheder på miljøområdet. Der har i mange år været stor opmærksomhed på miljø- og klimaforskningen, og få har mærket denne opmærksomhed som DCE – Nationalt Center for Miljø og Energi, Aarhus Universitet.

Den faglige rådgivning af myndighederne og den tilhørende forskning på miljøområdet ligger i dag til grund for vidtrækkende beslutninger i den grønne omstilling, og derfor er der en naturlig interesse for den videnskabsbaserede rådgivning fra DCE – Nationalt Center for Miljø og Energi.

Forskningen bliver omsat til rådgivning af bl.a. Miljøministeriet, det grønlandske selvstyre, EU og virksomheder, som DCE – Nationalt Center for Miljø og Energi står bag. Rådgivningen fra Aarhus Universitet på miljøområdet er i dag den eneste af sin art i Europa, som baserer sig på ISO-certificerede kvalitetsledelsessystemer.

Årsdagen markeres 3. september 2021 med en række festforelæsninger og efterfølgende reception på Frederiksborg 399, 4000 Roskilde.

Kontakter

Pressekontakt:
Michael Strangholt,
DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi,
Aarhus Universitet,
Email: mis@dce.au.dk
Telefon: +4587151354

Vedhæftede filer

Information om Aarhus Universitet Technical Sciences

Aarhus Universitet Technical Sciences
Aarhus Universitet Technical Sciences
Ny Munkegade 120
8000 Aarhus C

8715 0000https://tech.au.dk/

I september 1991 flyttede de forskellige sjællandske afdelinger af det dengang nyoprettede Danmarks Miljøundersøgelser (DMU) sammen på lokaliteten Roskilde/Risø-campus. Gennem de første godt 15 år med DMU som sektorforskningsinstitution under Miljøministeriet og de seneste knap 15 år som Aarhus Universitet (AU), har Risø dannet rammen om at opbygge og fastholde et internationalt førende forskningsmiljø inden for miljø- og biovidenskab.

DCE – Nationalt Center for Miljø og Energi har i dag med institutterne Bioscience og Miljøvidenskab landets førende forskningsmiljø med hensyn til anvendt miljøforskning. De to institutter dækker en meget bred vifte af fagområder og specialkompetencer inden for både det biologiske og fysisk/kemiske område.

Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Technical Sciences

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Technical Sciences

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum