Coop Danmark A/S

Davrepigerne er tilbage på hylderne: Coop lancerer ny morgenmadsserie

Del

De har ikke været at finde på butikshylderne i en årrække – Davrepigerne. Nu er de tilbage på syv nye morgenmadsprodukter bestående af havregryn, mysli og granola. Den nye Davre-serie er udviklet i samarbejde med De 5 Gaarde i anledning af Coops 150 års jubilæum.

De syv produkter i den nye Davre-serie
De syv produkter i den nye Davre-serie

Davre havregryn kom første gang på hylderne i dagligvarebutikkerne i 1934. Fra den dag og frem til 2002 var de en fast del af sortimentet med slogans som ”Avra for Lavra – nu skal vi ha’ Davre” og ”Davre for de magre”. Nu er de tilbage med Sikker Hansens kendte tegning på pakkerne, et bredere sortiment og ekstra kvalitet.

Kategorigruppechef i Coop, Peer Wejse, er manden bag den nye Davre-serie. Ændrede morgenmadsvaner er en af grundene til, at Davre gryn ikke længere udelukkende er gryn men nu også mysli og granola:

”Havregryn med mælk er stadig populært og faktisk spiser én ud af fem danskere havregryn til morgenmad på en helt almindelig dag. Men syrnede mælkeprodukter som skyr er også vokset voldsomt i popularitet de senere år, og derfor var det helt oplagt for os at udvide Davre-serien med de ovnristede mysli og granola med bl.a. hindbær, mandler, kerner, chokolade og frø, så Davre passer til den moderne morgenmad,” forklarer Peer Wejse.

Ifølge Claus Hviid fra De 5 Gaarde svarer de nye Davreprodukter også på forbrugernes stigende ønske om at vide, hvor maden kommer fra:

”Mange efterspørger sporbarhed - vi vil vide, hvor den mad, vi spiser, er dyrket. Med de nye produkter søger vi tilbage til danske landbrugstraditioner, hvor man vidste, hvor havren til grynene kom fra,” siger Claus Hviid. Havren til den grov- og finvalsede Davre havregryn kommer fra De 5 Gaardes egne marker omkring Frijsenborg og Schackenborg.

Produkterne er på hylderne i Kvickly, SuperBrugsen, fakta og Dagli’Brugsen nu.

Fakta om de danske morgenmadsvaner:

  • På en helt almindelig dag spiser 93% af danskerne morgenmad.
  • På en vilkårlig dag spiser én ud af fem danskere havregryn – særligt i København og Østjylland og mest i børnefamilier.
  • Vi ved godt, havregryn er sundt: Hvert år i januar stiger salget af havregryn med 30% i forhold til de øvrige måneder.
  • På en gennemsnitlig dag spiser 12% – altså mere end hver tiende – mysli. Kvinder mere end mænd og mest på hverdage.
  • På en helt almindelig dag spiser 6% af alle danskere skyr – kvinder næsten dobbelt så meget som mænd. Én ud af ni hælder yoghurt i morgenmadsskålen (Kilde: Coops Mad-O-meter og salgstal fra Coops butikker)

Fakta om Davre-serien

  • Davre gryn kom første gang på hylderne i 1934. Aage Sikker Hansens Davrepiger kom på pakkerne i 1945.
  • Den nye Davre-serie består af syv morgenmadsprodukter: Grov- og finvalsede havregryn, 2 myslier og 3 granolaer.

Kontakter

Peer Wejse, kategorigruppechef i Coop:
tlf. 5159 4186

Claus Hviid, De 5 Gaarde:
tlf. 4282 0997

Billeder

De syv produkter i den nye Davre-serie
De syv produkter i den nye Davre-serie
Download
Davre Mysli med frø og kerner
Davre Mysli med frø og kerner
Download
Davre Mysli med æbler, hindbær og hasselnødder
Davre Mysli med æbler, hindbær og hasselnødder
Download
Davre Granola med chokolade, hindbær og hasselnødder
Davre Granola med chokolade, hindbær og hasselnødder
Download
Davre Granola med æbler og mandler
Davre Granola med æbler og mandler
Download
Davre Granola med vanilje, jordbær og rabarber
Davre Granola med vanilje, jordbær og rabarber
Download
Davre grovvalsede havregryn
Davre grovvalsede havregryn
Download
Davre finvalsede havregryn
Davre finvalsede havregryn
Download

Information om Coop Danmark A/S

Coop Danmark A/S
Coop Danmark A/S
Roskildevej 65
2620 Albertslund

4386 4468

Følg pressemeddelelser fra Coop Danmark A/S

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Coop Danmark A/S

Irma vil gøre en dansk klassiker til årets Valentin-hit12.2.2018 08:10pressemeddelelse

Onsdag den 14. februar er det Valentinsdag. I den anledning har Irma lagt hovederne i blød for at komme med det bedste bud til den moderne, urbane forbruger. Svaret har man nu fundet: Hjerter i flødesauce. Men selvfølgelig ikke en ordinær version af denne danske klassiker. Sammen med de to kokke Steve Momsen og Rasmus Kampmann har Irma udviklet en særlig udgave, som kombinerer kvalitetsråvarer med solidt håndværk og den særlige henkogningsteknik, hvor der med simpelt undertryk skabes en forlænget holdbarhed. Tilberedt af kød fra dyr, der har haft et ordentligt liv, økologiske mælkeprodukter og masser af friske, sunde grøntsager. ”Det er faktisk moderne at spise klassiske danske retter igen, men de skal have nye kvaliteter og vores version er rigtig slowfood med masser af smag og kærlighed, og derfor skabt til at glæde en, man holder af på denne særlige dag,” siger Max Schellenbauer, innovationschef i Irma. Sælges i glas med mad til to personer for 134 kr., som man kan give et personlig

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum