Coop Danmark A/S

Davrepigerne er tilbage på hylderne: Coop lancerer ny morgenmadsserie

Del

De har ikke været at finde på butikshylderne i en årrække – Davrepigerne. Nu er de tilbage på syv nye morgenmadsprodukter bestående af havregryn, mysli og granola. Den nye Davre-serie er udviklet i samarbejde med De 5 Gaarde i anledning af Coops 150 års jubilæum.

De syv produkter i den nye Davre-serie
De syv produkter i den nye Davre-serie

Davre havregryn kom første gang på hylderne i dagligvarebutikkerne i 1934. Fra den dag og frem til 2002 var de en fast del af sortimentet med slogans som ”Avra for Lavra – nu skal vi ha’ Davre” og ”Davre for de magre”. Nu er de tilbage med Sikker Hansens kendte tegning på pakkerne, et bredere sortiment og ekstra kvalitet.

Kategorigruppechef i Coop, Peer Wejse, er manden bag den nye Davre-serie. Ændrede morgenmadsvaner er en af grundene til, at Davre gryn ikke længere udelukkende er gryn men nu også mysli og granola:

”Havregryn med mælk er stadig populært og faktisk spiser én ud af fem danskere havregryn til morgenmad på en helt almindelig dag. Men syrnede mælkeprodukter som skyr er også vokset voldsomt i popularitet de senere år, og derfor var det helt oplagt for os at udvide Davre-serien med de ovnristede mysli og granola med bl.a. hindbær, mandler, kerner, chokolade og frø, så Davre passer til den moderne morgenmad,” forklarer Peer Wejse.

Ifølge Claus Hviid fra De 5 Gaarde svarer de nye Davreprodukter også på forbrugernes stigende ønske om at vide, hvor maden kommer fra:

”Mange efterspørger sporbarhed - vi vil vide, hvor den mad, vi spiser, er dyrket. Med de nye produkter søger vi tilbage til danske landbrugstraditioner, hvor man vidste, hvor havren til grynene kom fra,” siger Claus Hviid. Havren til den grov- og finvalsede Davre havregryn kommer fra De 5 Gaardes egne marker omkring Frijsenborg og Schackenborg.

Produkterne er på hylderne i Kvickly, SuperBrugsen, fakta og Dagli’Brugsen nu.

Fakta om de danske morgenmadsvaner:

  • På en helt almindelig dag spiser 93% af danskerne morgenmad.
  • På en vilkårlig dag spiser én ud af fem danskere havregryn – særligt i København og Østjylland og mest i børnefamilier.
  • Vi ved godt, havregryn er sundt: Hvert år i januar stiger salget af havregryn med 30% i forhold til de øvrige måneder.
  • På en gennemsnitlig dag spiser 12% – altså mere end hver tiende – mysli. Kvinder mere end mænd og mest på hverdage.
  • På en helt almindelig dag spiser 6% af alle danskere skyr – kvinder næsten dobbelt så meget som mænd. Én ud af ni hælder yoghurt i morgenmadsskålen (Kilde: Coops Mad-O-meter og salgstal fra Coops butikker)

Fakta om Davre-serien

  • Davre gryn kom første gang på hylderne i 1934. Aage Sikker Hansens Davrepiger kom på pakkerne i 1945.
  • Den nye Davre-serie består af syv morgenmadsprodukter: Grov- og finvalsede havregryn, 2 myslier og 3 granolaer.

Kontakter

Peer Wejse, kategorigruppechef i Coop:
tlf. 5159 4186

Claus Hviid, De 5 Gaarde:
tlf. 4282 0997

Billeder

De syv produkter i den nye Davre-serie
De syv produkter i den nye Davre-serie
Download
Davre Mysli med frø og kerner
Davre Mysli med frø og kerner
Download
Davre Mysli med æbler, hindbær og hasselnødder
Davre Mysli med æbler, hindbær og hasselnødder
Download
Davre Granola med chokolade, hindbær og hasselnødder
Davre Granola med chokolade, hindbær og hasselnødder
Download
Davre Granola med æbler og mandler
Davre Granola med æbler og mandler
Download
Davre Granola med vanilje, jordbær og rabarber
Davre Granola med vanilje, jordbær og rabarber
Download
Davre grovvalsede havregryn
Davre grovvalsede havregryn
Download
Davre finvalsede havregryn
Davre finvalsede havregryn
Download

Information om Coop Danmark A/S

Coop Danmark A/S
Coop Danmark A/S
Roskildevej 65
2620 Albertslund

4386 4468

Følg pressemeddelelser fra Coop Danmark A/S

Skrive dig op her og du vil løbende modtage pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Coop Danmark A/S

SuperBrugsen får ny kædedirektør8.11.2017 15:00pressemeddelelse

Formatdirektør Mikkel Banke Karlsson, SuperBrugsen, er udnævnt til konceptdirektør i Coop. Som hans afløser er udpeget Jesper K. Andersen, der i dag er formatdirektør for Dagli´- og LokalBrugsen. Mikkel Banke Karlsson, 43 år, kommer til at spå i spidsen for udviklingen af butikskoncepter, der skal sikre størst mulig synergi i Coop. Han har været formatdirektør i SuperBrugsen siden 2016, og var før da salgs- og sortimentsdirektør for kæden. Jesper K. Andersen, 46 år, har været formatdirektør for Dagli´- og LokalBrugsen siden 2013, og har haft en lang karriere i Coop, som bl.a. salgschef i SuperBrugsen, salgsdirektør og varehusdirektør i Kvickly. En ny formatdirektør for Dagli´- og Lokalbrugsen ventes udpeget inden årsskiftet. Jesper K. Andersen og Mikkel Banke Karlsson begynder i deres nye funktion 1. januar 2018. Yderligere information: Mikkel Banke Karlsson, 5221 3612 Jesper K. Andersen, 5159 3605

Irma indleder partnerskab med Mødrehjælpen2.11.2017 12:32pressemeddelelse

Fremover går Irmas pantdonation ubeskåret til Mødrehjælpen, der har en helt særlig plads hos Irmas medlemmer. Derfor faldt valget på Mødrehjælpen og dens støtte til udsatte familier, da medlemmerne fik mandat til at vælge ny modtager af Irmas pantdonation. Alle familier kan komme i en sårbar situation, men det er langt fra alle, der har nogen at række ud til, når krisen kradser eller tilværelsen slår knuder. Og det kan få alvorlige konsekvenser, hvis forældre ikke får hjælp til at komme på fode igen og dermed skabe en tryg ramme for deres børn. Derfor indgår Irma nu et nyt partnerskab med Mødrehjælpen, hvor blandt andet Irmas pantdonation fremover går til udsatte børn og familier. Alle børn fortjener en god barndom Samarbejdet mellem Irma og Mødrehjælpen sker efter, at Irmas medlemmer på Irmas madmesse i foråret blev kunne vælge, hvilken organisation pantdonationen skal støtte. Valget faldt på Mødrehjælpen, der med donationen giver flere forældre mulighed for at skabe en tryg ramme o

Peter, Esben og Irma går all in på øko31.10.2017 14:38pressemeddelelse

Kan økologi ses i urinen? Og falder koncentrationen af pesticider i kroppen, når der kun står økologi på menuen? Irmas ambassadører Peter & Esben – de tidligere Monte Carlo-drenge – har gjort forsøget og kastet sig ud i et full scale eksperiment, hvor de to uger i oktober gik all in på økologi og udelukkende spiste økologiske fødevarer. Morgen, middag og aften. Inklusiv alle mellemmåltider og drikke. Eksperimentet er en del af Irmas fejring af økologien i oktober og startede med en urintest af både Peter og Esben. Efter en 14 dages periode med farvel til alle konventionelle fødevarer og en diæt udelukkende bestående af økologi, blev testen fulgt op af endnu en urintest, der viste, om der var sket en ændring i niveauet pesticider i urinen. Kort sagt, om økologi kan gøre en forskel. Pesticid-niveauet falder I forsøget blev der blandt andet testet for stoffet glyfosat, der eksempelvis bruges i kornproduktionen i udlandet, og som ofte forbliver som rest i mange konventionelle brød- og korn

Irma hønen på turné30.10.2017 10:05pressemeddelelse

Irma-familien er udvidet med en lille ny. En neonhøne i miniformat, der det næste halve år vil rejse Danmark rundt i jagten på de gode fødevarehistorier. For to måneder siden forlod Irma-hønen sin vante pind ved Søerne i København og fløj sydpå til genhusning på det biodynamiske landbrug Knuthenlund. Og hønen er faldet godt til. Så godt, at det frie liv på landet for nylig har resulteret i en familieforøgelse og en lille ny kylling, der - akkurat som sin mor og Irma - er passioneret og nysgerrig på gode og bæredygtige fødevarer og deres oprindelse. Derfor vil den lille høne den næste tid træde i sin mors hønsespor og tage på dannelsesrejse i det ganske land. Måske sågar til udlandet. Hver uge vil den lille høne flyve land og rige rundt på besøg hos en række af Irmas leverandører, kokke, bloggere, samarbejdspartnere, politikere, madelskere, meningsdannere, foodies og food fightere m.fl. til snak om kvalitet, råvarer, madglæde og en bedre verden. Listen over personer, steder og virksomh

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum