Dansk Byggeri

Datacenter trækker flere udenlandske håndværkere til Fyn

Del

Antallet af udenlandske medarbejdere er næsten fordoblet i den fynske bygge- og anlægsbranche de seneste to år. Opførelsen af et stort datacenter i Odense er med til at trække flere udenlandske håndværkere til landsdelen.

Sidste år var der 950 fuldtidsbeskæftigede udenlandske medarbejdere i bygge- og anlægsbranchen på Fyn. Det er en markant stigning i forhold til de to foregående år, hvor der var henholdsvis 500 og 580 udenlandske håndværkere. Det viser en ny analyse fra Dansk Byggeri.

- Det skyldes ikke mindst, at Facebook er ved at bygge et stort datacenter i Odense, og det kan mærkes på antallet af udlændinge. Men der var generelt godt gang i byggeriet sidste år, siger regionskonsulent i Dansk Byggeri Fyn, Mads P. Gede.

Markant flere briter og irere
Opførelsen af datacenteret afspejler sig også i de udenlandske håndværkeres nationalitet, hvor antallet af irere og briter steg eksplosivt på Fyn sidste år.

- I 2017 var der 24 irere og 26 briter ansat i byggeriet på Fyn, mens der sidste år var 155 irere og 114 briter. Så det er virkelig en stigning, der springer i øjnene, siger regionskonsulent i Dansk Byggeri Fyn, Mads P. Gede.

Der kom også markant flere rumænere til de fynske byggepladser sidste år. Men der er fortsat flest polske håndværkere på Fyn - sidste år var antallet steget til 218 fultidsbeskæftigede.  

På Fyn har omkring syv procent alle fuldtidsbeskæftigede i bygge- og anlægsbranchen et udenlandsk pas, mens andelen på landsplan er lidt over ni procent.

Tallene i Dansk Byggeris analyse omfatter kommunerne: Assens, Faaborg-Midtfyn, Kerteminde, Langeland, Nordfyn, Nyborg, Odense, Svendborg og Ærø.

Kontakter

Regionskonsulent Mads P. Gede, telefon 24 60 05 22
Pressemedarbejder Sarah Stendorf Meier, telefon 28 93 43 94

Vedhæftede filer

Information om Dansk Byggeri

Dansk Byggeri
Dansk Byggeri
Nørre Voldgade 106
1358 København K

72 16 00 00https://www.danskbyggeri.dk/

Dansk Byggeri er erhvervs- og arbejdsgiverorganisation inden for byggeri, anlæg og byggeindustri. Med omkring 5.700 medlemmer spænder organisationen bredt geografisk og fagligt, og dækker alle led i byggeprocessen.

Dansk Byggeris hovedopgaver er at opnå erhvervspolitisk indflydelse, deltage i den offentlige debat, yde rådgivning og sikre overenskomster, så medlemmerne kan udvikle deres virksomheder bedst muligt til gavn for beskæftigelsen og konkurrenceevnen.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland glæder sig til efterårets borgmestermøder20.8.2019 11:19:41 CESTPressemeddelelse

Dansk Byggeris seneste undersøgelse af de danske kommuners erhvervsvenlighed viste, at de midt- og vestjyske kommuner er blandt de mest erhvervsvenlige i hele landet. Men servicen og forholdene for de lokale virksomheder kan blive endnu bedre. Og Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland ser frem til at mødes med borgmestre, kommunaldirektører mv. i den kommende tid for at drøfte, hvad der helt konkret skal til.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum