Kvinfo

Danskproduceret dokumentarserie med arabiske kvinders personlige film nomineret til BBC-pris i London

Del

C:NTACT og KVINFO har produceret filmserien STORIES UNTOLD – en række ucensurerede øjebliksbilleder fra 11 kvinder fra Palæstina, Libanon, Jordan, Egypten, Tunesien og Oman, der i snart et år har gået sin sejrsgang gennem regionen.

Billede fra "Fate, whereever it takes us", der er nomineret i kategorien "Best in reportage" på BBC Arabic Film Festival.
Billede fra "Fate, whereever it takes us", der er nomineret i kategorien "Best in reportage" på BBC Arabic Film Festival.

Filmseriens 11 fortællere, som aldrig har haft et kamera i hånden før, er blevet undervist af seks professionelle, lokale, kvindelige filmskabere i at fortælle deres egen historie filmisk i et kort format. I STORIES UNTOLD bruger kvinderne deres mobiltelefoner til at fortælle ucensureret om deres helt nære virkeligheder. Sammen med C:NTACT og deres undervisere har de skabt en brugerdreven genre, som distancerer sig fra klassisk dokumentarfilm og præsenterer en selvstændig og brugerdreven æstetik.

Det er blevet til 11 stærkt personlige film, som er blevet vist på forskellige festivaler i hele regionen – og rundt omkring i Danmark, bl.a. i anledning af sidste års CPH:DOX. Nu bliver en af filmene, fortalt af den syriske flygtning Kadar Fayyad, vist på BBC Arabic fire gange i slutningen af marts til kanalens mere end 20 mio. seere – og er nomineret til en pris i kategorien ’Best in reportage’, som bliver uddelt i London den 28. marts 2017.

”Vi lever i en verden, hvor vi er forbundet til hin-anden på uendeligt mange måder – men vi mangler at forstå hinanden. Med det helt brugerdrevne koncept bag STORIES UNTOLD kan vi for få midler lære hinanden at kende på en direkte måde og bruge de nye medier til at rykke tættere på hinanden. Vi håber, at kvinder – og mænd – over hele verden vil spejle sig i de personlige fortællinger, som STORIES UNTOLD formidler, og blive inspireret til at fortælle deres egne historier med deres egne telefoner. Filmserien er med til at folkeliggøre og demokratisere dokumentarfilmgenren,” siger C:NTACTs stifter og kreative direktør Henrik Hartmann.

Med STORIES UNTOLD kan et globalt publikum opleve en omdiskuteret region gennem kvinders øjne: En kvinde fra Libanon skriver et brev til sin far, der har forladt hende. En foldboldpige fra Palæstina må tvinge sin mandlige træner til at tage sig alvorligt. En bondekvinde fra Tunesien nægter at opgive sin passion for at drive landbrug. En egyptisk kvinde finder sjælefred i sufi-traditionen. En kvinde fra Oman viser sin glæde ved at udsmykke den karakteristiske lokale baluchi-kjole. Endeligt fortæller en syrisk kvinde, der er flygtet til Jordan, om sit forandrede liv i kølvandet på den syriske borgerkrig. Det er sidstnævntes film, Fate, wherever it takes us, der er udtaget til BBC Arabic Film Festival 2017s pris i London den 28. marts 2017. Den er nomineret til en pris i kategorien ’Best in reportage’ og sætter fokus på den individuelle flygtningeerfaring.

”Mange medier og internationale organisationer behandler flygtninge som om de var en ensartet flok, som bevæger sig fra ét sted til et andet. Vi er individer, som hver især har vores egne problemer. Vi har alle vores særlige flygtningehistorie,” siger den debuterende instruktør Kadar Fayyad fra Syrien, som nu er bosat i Jordan, om sin historie. Hun har tidligere være i Danmark og fortalt om sin nu prisnominerede film, Fate, whereever it takes us.

Nøgleord

Kontakter

Kontakt C:NTACTs kommunikationsansvarlige Anders Thrue Djurslev på +45 26312052 anders@contact.dk for kontakt og mere information.

Billeder

Billede fra "Fate, whereever it takes us", der er nomineret i kategorien "Best in reportage" på BBC Arabic Film Festival.
Billede fra "Fate, whereever it takes us", der er nomineret i kategorien "Best in reportage" på BBC Arabic Film Festival.
Download
Klip fra en anden af filmene i Stories Untold, "Pashk"
Klip fra en anden af filmene i Stories Untold, "Pashk"
Download
Klip fra en anden af filmene i Stories Untold, "Captain Abeer"
Klip fra en anden af filmene i Stories Untold, "Captain Abeer"
Download

Links

Information om Kvinfo

Kvinfo
Kvinfo
Christians Brygge 3
1219 København K

33 13 50 88http://kvinfo.dk/

STORIES UNTOLD – Arab Women Uncensored (2015) er produceret i samarbejde mellem C:NTACT (DK) og Ma3mal 612 Think Factory (JO) og støttet af KVINFO og Det arabiske initiativ. Filmen er optaget i Jordan, Libanon, Tunesien, Palæstina, Oman og Egypten og er siden blevet vist på festivaler i hele Mellemøsten og Nordafrika – og Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Kvinfo

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Kvinfo

Kvindelige folketingspolitikere: Vi udsættes for digital chikane8.3.2018 06:00pressemeddelelse

Grove skældsord, nedgørende kommentarer om udseende, vægt og køn og regulære trusler om drab og voldtægt. Kvindelige folketingspolitikere på tværs af partierne beretter om tilsvininger og trusler på de sociale medier i en interviewundersøgelse, som Amnesty International og KVINFO har lavet. De to organisationer bruger 8. marts til at sætte digital chikane på dagsordenen for at sikre, at kvinders sikkerhed på internettet styrkes.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum