Gjensidige ForsikringGjensidige Forsikring

Danskernes rejselyst sat på pause af covid-19

Del

De stigende smittetal på tværs af Europa har fået mange danskere til at vente med vinterrejsen, og det kan sætte en stopper for et i forvejen hårdt ramt rejsemarked. Det viser en undersøgelse, som Kantar Gallup har lavet for Gjensidige og Gouda Rejseforsikring.

Hver tredje dansker havde planlagt en rejse til udlandet denne vinter, men et flertal enten afventer eller har helt aflyst rejsen på grund af stigende smittetal. Helt konkret vil blot hver tredje gennemføre turen som planlagt, den resterende del har enten aflyst turen helt eller afventer med at bestille den til smittesituationen har forbedret sig.

”Det vidner om stor årvågenhed blandt danskerne, at så mange er opmærksomme på, at deres rejse kan blive forhindret eller forstyrret af stigende smittetal på tværs af Europa. Men rejsebranchen er klar til at tage imod de rejsende, og så længe man følger Udenrigsministeriets rejsevejledninger, så kan man med tryghed tage ud og opleve, hvad vores europæiske naboer har at byde på,” siger Dan Kjølhede Laursen, direktør for Gouda Rejseforsikring.

Stor efterspørgsel efter afbestillingsforsikring – men mange må gå forgæves

Den seneste periode har Gjensidige og Gouda modtaget tæt på dobbelt så mange henvendelser fra kunderne sammenlignet med samme periode i både 2020 og 2019, og udover spørgsmål om lokale restriktioner bliver der købt afbestillingsforsikringer som aldrig før.

”Vi oplever stor efterspørgsel efter afbestillingsforsikringer, og det vidner om, at mange danskere gerne vil rejse, men også er opmærksomme på risikoen for, at deres tur kan blive forhindret af fx restriktioner på destinationen,” siger Dan Kjølhede Laursen og uddyber:

”For at afbestillingsdækningen skal være gyldig, skal den være købt enten før eller samtidig med rejsen bliver bestilt, men desværre må vi skuffe en del kunder, der havde fravalgt dækningen, men som nu gerne vil have den alligevel, fordi de kan se, at restriktionerne kan forhindre deres rejse. Derfor er det vigtigt, at man husker at købe den rigtige forsikring, når man planlægger sin rejse.”

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er foretaget af Kantar Gallup for Gjensidige i november/december 2021 blandt 1543 repræsentativt udvalgte danskere over 18 år.

Følgende spørgsmål er stillet til dem, der angiver, at de vil rejse eller havde planlagt at rejse til udlandet i løbet af vinteren.

Har de stigende smittetal på tværs af Europa fået dig til at vente med at købe rejse eller overveje om du vil rejse denne vinter?

Ja, jeg afventer med at bestille og betale planlagt rejse til smittesituationen har forbedret sig

48%

Ja, jeg har aflyst planlagt rejse på grund af høje smittetal

6%

Nej, jeg rejser som planlagt

35%

Ved ikke

12%

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Gjensidige Forsikring

Gjensidige Forsikring
Gjensidige Forsikring
A.C. Meyers Vænge 9
2450 København SV

70 10 90 09https://www.gjensidige.dk/

Gjensidige er et ledende nordisk skadeforsikringsselskab, og er noteret på Oslo Børs. Vi er cirka 3.700 medarbejdere, heraf 700 i Danmark, og vi tilbyder skadeforsikring i Norge, Danmark, Sverige og Baltikum. I Norge tilbydes også pension og opsparing. Driftsindtægterne var 28 mia. NOK i 2020, mens forvaltningskapitalen udgjorde 118 mia. NOK.

Følg pressemeddelelser fra Gjensidige Forsikring

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Gjensidige Forsikring

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum