L&F

Danskernes kødforbrug er bedre end sit rygte

Del

Danskerne spiser mindre kød end flere rapporter viser, og mængden af rødt kød på de danske tallerkener er heller ikke alarmerende højt.

Danskerne spiser i gennemsnit 546 gram, rødt kød i rå vægt om ugen. Det viser en ny rapport fra DTU Fødevareinstituttet. Dermed spiser den gennemsnitlige dansker mindre end de 500 gram tilberedt rødt kød som Fødevarestyrelsen anbefaler. De 546 gr. kød svarer nemlig til under 400 gram tilberedt rødt kød, og det er mindre end mange andre beregninger viser.

- Hvis man ser på forskellige beregninger og analyser af danskernes kødforbrug, ser det ofte meget højt ud. Denne rapport bygger på Danskernes Kostvaner 2011-2013, hvor DTU spurgte et repræsentativt udsnit af den danske befolkning, hvad og hvor meget de spiste. Det, mener vi, giver et mere retvisende billede af, hvor meget kød danskerne rent faktisk får, siger Puk Maia Ingemann Holm, der er chefkonsulent i Landbrug & Fødevarer.

Samtidig viser undersøgelsen, at det er en mindre gruppe danskere, som står for en stor del af kødforbruget. Det er overvejende unge mænd med ingen eller erhvervsfagliguddannelse, der spiser mest kød, og den gruppe er samtidig kendetegnet ved at dyrke lidt motion, spise mere usundt og ryge mere end gennemsnittet.

- De danskere der spiser mest kød, kan med fordel sætte ind andre steder først, hvis de vil nedsætte risikoen for livstilssygdomme. Man vinder mere ved at kvitte smøgerne eller dyrke regelmæssig motion end ved at skære ned på kødet. Det vigtige er, at man får en varieret kost med frugt, grønt, magre mælkeprodukter, fuldkorn og magert kød. De fleste danskere kan fortsat nyde den mængde kød, de spiser nu, uden at det kommer til at gå udover deres sundhed, siger Puk Maia Ingemann Holm.

For yderligere information, kontakt:

Puk Maia Ingemann Holm: +45 2911 9553

Links

Information om L&F

L&F
L&F
Axeltorv 3, 1. sal
1609 København V

3339 4000http://www.lf.dk/
Landbrug & Fødevarer er erhvervsorganisation for landbruget, fødevare- og agroindustrien. Med en eksport på 156 milliarder kroner årligt og med 169.000 beskæftigede repræsenterer vi et af Danmarks vigtigste eksporterhverv. Ved at nytænke og synliggøre erhvervets bidrag til samfundet sikrer vi vores medlemmer en stærk placering i Danmark og globalt.

Følg pressemeddelelser fra L&F

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra L&F

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum