Gjensidige ForsikringGjensidige Forsikring

Danskernes dyre sommer: Så meget ekstra betalte vi for årets sommerferie

Del

Det har været en travl højsæson for mange danske rejsende, der har tømt sparegrisen for at tage på dyrere rejser, end de plejer. Det viser tal fra Gjensidige Forsikring og Gouda Rejseforsikring.

Juli er traditionelt set højsæson for at tage på ferie i udlandet, men efter corona-krisen besværliggjorde sidste års sommerferie, har danskerne taget revanche i stor stil og brugt flere penge på sommerrejsen i år.  

Tal fra Gjensidige og Gouda viser nemlig, at danskernes gennemsnitlige rejse i højsæsonen 2021 var 20% dyrere end den tilsvarende i sommeren 2019 - altså sommeren før corona. Mens en gennemsnitlig rejse blandt Gjensidige og Goudas kunder i 2019 kostede ca. 12.500 kroner, kostede den i år omkring 15.000 kroner. Den store stigning i rejsepriser kan der være flere årsager til ifølge direktør i Gouda, Dan Kjølhede Laursen.  

”Mange danskere har opsparet både midler og lyst til at rejse, der gør, at de investerer mere i sommerrejsen i år end tidligere. Men derudover ser vi også, at folk booker rejser tættere på afrejsetidspunktet, og det gør typisk også rejserne dyrere,” siger Dan Kjølhede Laursen.  

Hver fjerde køber dyrere rejser 

Stigningen i den gennemsnitlige rejsepris bliver også bakket op af en befolkningsundersøgelse fra Kantar Gallup, som er foretaget for Gjensidige og Gouda. Her har knapt hver fjerde dansker inden sommerferien nemlig svaret, at de forventede at deres næste rejse blev dyrere end det, de normalt brugte.  

Men det er ikke kun rejsens pris der er blevet dyrere i år, for salget af tilvalgsprodukter som afbestillingsforsikringer er også steget, og det er en positiv tendens ifølge Dan Kjølhede Laursen.  

”Når situationen ude på mange af de populære rejsedestinationer fortsat er anderledes fra normalt, er det positivt at se, at danskerne husker at gardere sig mod uforudsete hændelser. Den tendens håber vi fortsætter, fordi det gør processen ved afbrudte eller aflyste rejser nemmere for de rejselystne danskere,” siger direktør i Gouda Rejseforsikring, Dan Kjølhede Laursen. 

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er foretaget af Kantar Gallup for Gjensidige Forsikring i juni 2021 blandt 1025 repræsentativt udvalgte danskere.

Er den planlagte rejse dyrere eller billigere end dine gennemsnitlige rejser? Hvis flere planlagte rejser til udlandet – tænk på den førstkommende.

  • Rejsen er meget dyrere, 6%
  • Rejsen er lidt dyrere, 17%
  • Rejsen koster det samme som normalt, 53%
  • Rejsen er lidt billigere, 9%
  • Rejsen er meget billigere, 2%
  • Ved ikke, 13%

 

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Gjensidige Forsikring

Gjensidige Forsikring
Gjensidige Forsikring
A.C. Meyers Vænge 9
2450 København SV

70 10 90 09https://www.gjensidige.dk/

Gjensidige er et ledende nordisk skadeforsikringsselskab, og er noteret på Oslo Børs. Vi er cirka 3.700 medarbejdere, heraf 700 i Danmark, og vi tilbyder skadeforsikring i Norge, Danmark, Sverige og Baltikum. I Norge tilbydes også pension og opsparing. Driftsindtægterne var 28 mia. NOK i 2019, mens forvaltningskapitalen udgjorde 112 mia. NOK.

Følg pressemeddelelser fra Gjensidige Forsikring

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Gjensidige Forsikring

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum