AB Gruppen A/S

Danskernes byggelyst er immun over for corona

Del

2021 tegner til at blive endnu et år med stor efterspørgsel på håndværkere. 3byggetilbud.dk melder om en vækst på 60 procent i antallet af modtagne bygge- og renoveringsopgaver på årets to første uger.

Den private renoveringsiver har vist sig at være resistent over for corona
Den private renoveringsiver har vist sig at være resistent over for corona

Nye tal fra 3byggetilbud.dk viser, at rekordmange danskere planlægger at renovere deres bolig i 2021. På årets første 14 dage har portalen, der formidler henvendelser mellem danskere og landets håndværkere, modtaget 60 procent flere henvendelser end i samme periode sidste år.

”Efterspørgslen på håndværkere er eksploderet i de første par uger af 2021. Vi troede egentlig, at ovenpå det rekordår vi havde i 2020, ville væksten aftage en lille smule her i det nye år, men i stedet er det gået den anden vej,” fortæller Maria Carlsen, kommunikationschef hos 3byggetilbud.dk.

3byggetilbud.dk formidlede i 2020 knap 70.000 bygge- og renoveringsopgaver til firmaets tilknyttede netværk af håndværkere. Det var en vækst på 50 procent, når man sammenligner med 2019.

Flere og større projekter sættes i gang

Der er en tydelig tendens i både typen og størrelsen på de byggeopgaver, som 3byggetilbud.dk har modtaget det seneste år. Mange indsender store byggeopgaver såsom badeværelsesrenoveringer, tilbygninger eller udskiftning af taget. Det fremgår af 3byggetilbud.dks data, at gennemsnitsprisen på byggeopgaverne i 2020 var 28 procent højere, end den var i 2019.

”Vi kan mærke, at boligen har stor værdi for danskerne i disse tider, og derfor er der rigtig mange, der vælger at investere i at optimere den. Coronasituationen tvinger mange danskere til at opholde sig meget mere i hjemmet, og det giver dem lyst til at bruge deres opsparede og frigivne penge på at realisere deres renoveringsdrømme,” siger Maria Carlsen.

Også energirenovering af boligen er ved at komme i høj kurs. I 2021 er håndværkerfradraget, som er øremærket ”grønne” renoveringsprojekter, fordoblet – og så er der flere tilskudskroner på vej til dem, som ønsker at energirenovere.

”Interessen for isolering, nye varmekilder, vinduesudskiftninger og energimærkning er betydelig større, end den var for et år siden, og det tyder på, at flere danskere vil energirenovere deres boliger i 2021,” udtaler Maria Carlsen.

Fakta om vækst i bygge- og renoveringsopgaver:

  • 3byggetilbud.dk formidlede i 2020 knap 70.000 bygge- og renoveringsopgaver til et landsdækkende netværk af håndværkere.
  • Det var en vækst på 50 procent, når man sammenligner med 2019
  • I løbet af de første to uger af 2021 har 3byggetilbud.dk oplevet en vækst på 60 procent i antallet af henvendelser, når man sammenligner med de første to uger af 2020
  • I 2020 steg gennemsnitsprisen på byggeopgaverne, som 3byggetilbud.dk får data på, med 28 procent. 

Nøgleord

Kontakter

Maria CarlsenKommunikationschef

Presse- og kommunikationschef i AB Gruppen - herunder 3byggetilbud.dk, Andelsportal.dk, Ejerportal.dk og Energihjem.dk

Tlf:26740636mac@abgruppen.dk

Billeder

Den private renoveringsiver har vist sig at være resistent over for corona
Den private renoveringsiver har vist sig at være resistent over for corona
Download

Information om AB Gruppen A/S

AB Gruppen A/S
AB Gruppen A/S
Kristen Bernikows Gade 6
1105 København K

+45 7733 4000http://www.abgruppen.dk/

AB Gruppen A/S er stiftet i år 2000 og står bag portalerne 3byggetilbud.dk, Energihjem.dk, Andelsportal.dk og Ejerportal.dk. AB Gruppen A/S er i dag Danmarks største formidler af byggeopgaver. Via 3byggetilbud.dk formidles mere end 50.000 bygge- og renoveringsopgaver årligt til et landsdækkende netværk af 1700 håndværker-firmaer. 

Følg pressemeddelelser fra AB Gruppen A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra AB Gruppen A/S

Boligejere: Hvorfor skal det være koldt at gå grønt?14.12.2020 11:39:40 CETPressemeddelelse

Isolering, varmepumper, ventilation og nye vinduer. I starten af det nye år åbner Energistyrelsen atter op for ansøgninger til tilskudspuljen, der skal fremme energirenoveringer i hjemmet. Denne gang lyder puljen på 375 mio. kroner og hos Energihjem.dk viser tallene, at boligejerne allerede nu gør sig klar til at søge, da det handler om at være hurtigt ude af starthullerne, hvis du ikke vil skuffes med et afslag.

Populært energitilskud kan ende i flaskehalsproblemer16.10.2020 11:25:40 CESTPressemeddelelse

I går åbnede Energistyrelsen endelig op. Danskerne kan nu søge tilskud, når de energirenoverer helårsboligen. Og det er en ambitiøs tilskudsordning, der er lagt for dagen med mere end 50.000 kroner til nye vinduer og 28.000 kroner til varmepumpen. Og efterspørgslen for at energirenovere var stor fra start. På Energihjem.dk, som er en portal for energirenovering, kan de på tilskuddets første dag berette om en stigning på 260 % i antallet af tilskudsberettigede renoveringsprojekter.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum