Ingeniørforeningen, IDA

Danskernes behov for bedre netforbindelser vil stige voldsomt

Del

Allerede i 2025 vil behovet for bedre netforbindelser i mange danske husstande have overhalet de nuværende politiske målsætninger på området, viser ny rapport

I meget nær fremtid vil hverdagen i mange hjem og virksomheder kræve langt bedre bredbåndsforbindelser. Det viser en ny undersøgelse som det internationale konsulentnetværk Nexia International har lavet for Ingeniørforeningen, IDA.

Nexia lavede for fire år siden den samme undersøgelse for Erhvervsstyrelsen. Den skulle belyse behovet i 2020, og rapporten lå i 2013 til grund for den forrige regerings udspil, der skulle give Danmark " en digital infrastruktur i verdensklasse".
Vurderingen lød dengang på 100 Mbit/ s download og 30 Mbit/ s upload ville kunne dække danskernes forbrug, men den teknologiske udvikling og forbrugeradfærden har ændret vurderingen. Både det mellemstore blikkenslagerfirma og den selvstændige bygningsingeniør skal bruge stærkere forbindelser i 2025, og for en familie med to børn vil behovet ligge langt over.

”Ikke mindst på grund af øget brug af streaming og nye 4K-opløsning vil behovet for en familie med to børn ifølge den opdaterede rapport være helt oppe på 160 Mbit/ s download og 50 Mbit/ s i 2025. Det er et vigtigt parameter som politikerne på Christiansborg skal være opmærksomme på når de tager fat at opdatere det seneste teleforlig, der blev lavet tilbage i 1999,” siger IDAs formand Thomas Damkjær Petersen.

I dag har 84 pct. af alle husstande og virksomheder adgang til 100 Mbit/ s download og 30 Mbit/ s upload, og en stor del af dem, ville kunne få en forbindelse, der dækker fremtidens behov. Men det efterlader fortsat store udfordringer for den resterende gruppe af husstande og virksomheder, der endnu ikke har adgang til disse forbindelser.

”En ting er, at det er irriterende, når Netflix hakker. Men en stærk digital infrastruktur er også garant for økonomisk vækst, produktivitet og konkurrenceevne. Og derfor er det ekstremt vigtigt, at regeringen sikrer et konstruktivt samspil mellem alle aktører, så udbydere og kommuner i fællesskab arbejder på, at hele landet er med på det fremtidige digitale Danmarkskort,” siger Thomas Damkjær Petersen.

Kontakter

Ulrik Frandsen 23 65 09 69

Links

Information om Ingeniørforeningen, IDA

Ingeniørforeningen, IDA
Ingeniørforeningen, IDA
Kalvebod Brygge 31-33
1780 København V

33 18 48 48http://ida.dk/

Følg pressemeddelelser fra Ingeniørforeningen, IDA

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Ingeniørforeningen, IDA

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum