Deloitte

Danskerne vilde med fradrag for velgørenhed

Del

Mere end hver fjerde vil udnytte fradraget i 2015

Doris Erlandsen
Doris Erlandsen

København, 19. november 2015

Danskerne elsker at give donationer til velgørende formål, lige så meget som de elsker at trække dem fra i skat. Hele 22 pct. af danskerne har allerede udnyttet velgørenhedsfradraget i 2015, og yderligere 7 pct. forventer at gøre det, inden året er omme. Det viser en ny undersøgelse foretaget af Epinion for Deloitte.

”Fradrag for velgørenhed er et af de fradrag, der på rekordtid har opnået stor popularitet. De velgørende organisationer har naturligvis været gode til at fortælle borgerne, at det eksisterer. Samtidig rykker konflikterne tættere på, som vi eksempelvis ser det med flygtningekrisen lige nu. Det tilskynder uden tvivl danskerne til at give en hjælpende hånd,” siger skatteekspert i Deloitte Doris Erlandsen.

Ifølge de gældende satser kan man trække donationer for helt op til 15.000 kr. fra i skat. Der er samtidig ingen bagatelgrænse for fradraget, så alle beløb tæller med.

”Såfremt man har givet foreningen sit cpr-nummer, og der i øvrigt er tale om en godkendt forening, skulle man meget gerne få fradraget automatisk. Dog er det altid en god ide at tjekke på årsopgørelsen, om det hele er kommet med, hvad enten der er tale om små eller store beløb,” siger Doris Erlandsen.

Selv om fradraget for velgørenhed har eksisteret i flere år, er hver sjette dansker stadig ikke klar over, at det eksisterer.

”Et stort antal danskere har endnu ikke opdaget, at velgørenhed kan udløse et skattefradrag. Dermed har organisationerne fortsat en opgave med at informere borgerne, så endnu flere fremover vælger at støtte op,” siger Doris Erlandsen.

Tallene er baseret på i alt 1004 interview med repræsentativt udvalgte danskere på 18 år og derover. Undersøgelsen er gennemført af Epinion for Deloitte.

Nøgleord

Kontakter

Doris Erlandsen
Tlf. +45 22 20 24 93
derlandsen@deloitte.dk

Billeder

Doris Erlandsen
Doris Erlandsen
Download
DeloitteHuset, Weidekampsgade 6, 2300 København S
DeloitteHuset, Weidekampsgade 6, 2300 København S
Download

Information om Deloitte

Deloitte
Deloitte
Weidekampsgade 6
2300 København S

http://www2.deloitte.com/dk/da.html
Doris Erlandsen er partner i Deloitte og ekspert i personskat.

Følg pressemeddelelser fra Deloitte

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Deloitte

Undersøgelse: Mindre danske virksomheder sætter mål – men det halter med strategien13.8.2018 10:12pressemeddelelse

Danske virksomheder med 50-199 medarbejdere er gode til at formulere målsætninger, men er klart udfordret, når de skal formulere og gennemføre strategier, der skal indfri målsætningerne. En smule anderledes ser det ud for de mellemstore virksomheder med mere end 200 medarbejdere. Epinion har for Deloitte undersøgt forholdet mellem mål og midler i de to segmenter og taget temperaturen ud fra virksomhedernes tilgang til vækst, internationalisering og digitalisering.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum