sundhed.dk

Danskerne vil læse med i deres egne sygehusjournaler

Del

Stigende interesse for at læse med i egen journal skaber rekord

Flere og flere borgere læser med i egen journal, når de har været indlagt på et offentligt hospital. Det viser tal fra sundhed.dks kendskabsundersøgelse, som er foretaget hvert år tilbage til 2012.

I undersøgelsen har man spurgt 1018 danskere, om man har prøvet at læse med i egen sygehusjournal på nettet. Til det spørgsmål svarede 29 procent af de adspurgte ja i 2012. Til det samme spørgsmål svarede 55 procent ja i 2018.

Flere danskere er altså blevet klar over, at de kan læse med i deres egen journal og har interesse i at vide, hvad de fejler, og hvilken behandlingsplan, der er blevet lagt.

Tallene i sundhed.dks kendskabsundersøgelse dækker over sygehusjournal på nettet generelt og ikke kun specifikt via det, der hedder e-journalen på sundhed.dk. Det kan altså også være fx på min sundhedsplatform, at borgerne har læst deres journal.

Men antallet af besøgende på e-journalen på sundhed.dk bliver ved med at vokse. Således blev der i januar 2019 sat rekord med 248.000 unikke besøgende sammenlignet med 184.000 unikke besøgende i december 2018, 170.000 unikke besøgende i november 2018og 199.000 unikke besøgende i oktober 2018, som var rekord for dette år.

Kontakter

Billeder

Information om sundhed.dk

sundhed.dk
sundhed.dk
Dampfærgevej 22
2100 København Ø

44 22 20 80http://www.sundhed.dk

Portalen sundhed.dk samler og viser data fra officielle sundhedsfaglige kilder for borgere og sundhedsprofessionelle og muliggør kommunikation sundhedsfaglige imellem samtidig med, at borgere og deres pårørende får adgang til at se deres egne sundhedsdata – alt sammen på et samlet sted.

På den måde sikrer portalen overordnede mål om at gøre patienter og borgere til aktive medspillere i deres eget sundhedsforløb – og muliggør en konsistent deling af sundhedsdata på tværs af sektorer for de sundhedsprofessionelle. 

Følg pressemeddelelser fra sundhed.dk

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra sundhed.dk

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum