Forsikring & Pension

Danskerne tager afstand fra uopmærksom kørsel

Del

Stor kampagne skal sætte fokus på uopmærksomme trafikanter på vejene for at få flere til at holde fokus på trafikken, når de sidder bag rattet.

Politiets kontrol sker samtidig med at Rådet for Sikker Trafik, Forsikring & Pension og kommunerne sætter fokus på uopmærksomhed i trafikken med kampagnen ”Kør bil, når du kører bil”, der varer fra 18. september til den 7. oktober.

I en undersøgelse blandt 2.113 bilister, som Promonitor har gennemført for Rådet for Sikker Trafik og Forsikring & Pension, svarer 93 % af de adspurgte, at det er socialt uacceptabelt at tale i håndholdt eller skrive på sin telefon, mens man kører i trafikken. 

Undersøgelsen viser også, at der over flere år er sket et fald i antallet af bilister, der taler i håndholdt telefon bag rattet. Der er dog stadig, 14 % af trafikanterne, der gør det meget ofte, ofte eller en gang imellem, viser undersøgelsen.

Alene sidste år sigtede politiet 19.900 trafikanter for at bruge håndholdt mobil, mens de kørte i trafikken. I denne uge sætter politiet i hele Europa ind med ekstra kontrol mod de uopmærksomme trafikanter.

Fakta om uopmærksomhed (kilde: Rådet for Sikker Trafik, Transport DTU og Vejdirektoratet):

Hvis du kører 80 km/t. på en landevej og kigger på din mobil eller GPS i blot fire sekunder, så har du kørt 89 meter uden at have øjnene på trafikken.
Kører du 50 km/t og kigger på din telefon i fire sekunder, svarer det til at køre 56 meter med en pose over hovedet!
70 % af dét, der distraherer os, foregår inde i bilen.
Der er uopmærksomhed involveret i hver tredje dødsulykke i trafikken.
 

Om undersøgelsen
I første halvår af 2018 har Promonitor for Rådet for Sikker Trafik og Forsikring & Pension spurgt 2.113 bilister om deres holdning til uopmærksomhed i trafikken.

Undersøgelsen viser, at:

93 % danskerne mener, at det er socialt uacceptabelt at tale i håndholdt mobil og skrive på sin mobil bag rattet.
14 % af danskerne taler meget ofte/ofte/en gang imellem i håndholdt bag rattet.
17 % ser på telefonen meget ofte/ofte/en gang imellem, mens de kører.
66 % af de adspurgte mener, at det vil være en god ide med en fordobling af politikontrollen af uopmærksomme trafikanter.
 

Kør bil, når du kører bil – kampagne

Fra mandag den 17. september til søndag den 7. oktober sætter Rådet for Sikker Trafik, Forsikring & Pension og kommunerne fokus på uopmærksomhed i trafikken med kampagnen ”Kør bil, når du kører bil”.

Kontakter

Nicolai Schacke, presse, Forsikring & Penseion: 24240402
Søren Ørsted Pedersen, pressechef, Rådet for Sikker Trafik: 22327009.
Christian Bertelsen, politiassistent, Rigspolitiets Nationale Færdselscenter: 25666273.

Links

Information om Forsikring & Pension

Forsikring & Pension
Forsikring & Pension
Philip Heymans Allé 1
2900 Hellerup

41919101http://www.forsikringogpension.dk/

Forsikring & Pension er brancheorganisation for forsikrings- og pensionsselskaberne i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

Brevkasse: Uvildige rådgivere fra Forsikringsoplysningen gør dine læsere klogere på forsikring9.1.2019 11:27:35Pressemeddelelse

De fleste ved, at forsikringer er gode at have, men ved dine læsere, hvad der helt præcist gælder i enkeltsager? Har de fx styr på, om forsikringen dækker brandmærker efter brug af stjernekastere? Ved de, om man skal betale selvrisiko ved fyrværkeriskader på bilen, eller hvorfor man selv skal betale, når der opstår forskelle på badeværelsesfliserne efter en rørskade?

Landsdækkende kampagne i gang for lovpligtige ansvarsforsikringer12.12.2018 10:39:47Pressemeddelelse

50.000 køretøjer på vejene har i dag ikke den lovpligtige ansvarsforsikring. Det kan koste ejeren eller brugeren dyrt, hvis han eller hun påkører og invaliderer et andet menneske uden at være forsikret. For at få flest mulige til at få orden i deres forsikringsforhold træder en ny lov i kraft 1. januar 2019, der aktiverer et dagsgebyr på 250 kroner hos de, der fra årsskiftet ikke har forsikret deres køretøj. En stor kampagne er i gang for at informere om dagsgebyret, som et stort flertal i befolkningen, ifølge Epinion, også finder rimeligt.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum