Deloitte

Danskerne slår pinkoderne sammen

Del

Mere end halvdelen af os har en favoritkode, som vi anvender flere steder – dårlig ide, siger Deloittes dataekspert

Kim Schlyter
Kim Schlyter

København, 13. oktober 2015

Danskerne har et simpelt trick til at holde styr på deres pinkoder. De bruger simpelthen den samme. Det viser en ny undersøgelse foretaget af Epinion for Deloitte. Her svarer hele 55 pct., at de har en favoritkode, som de bruger mange steder. Men det skal man passe på med, siger Deloittes dataekspert.

”De fleste mennesker har i dag et hav af koder at holde styr på til kreditkort, NemId, mobiltelefon og meget mere. Samtidig kræver mange e-butikker, at man opretter en profil, inden man handler, så her skal man også huske forskellige koder,” siger partner i Deloitte Kim Schlyter, der er ekspert i datasikkerhed.

Kim Schlyter mener, at det er fuldt forståeligt, at folk genbruger deres yndlingspinkode forskellige steder, men særligt de koder, der giver adgang til personlige data, bør man være forsigtig med:

”Man behøver måske ikke en 13-cifret kode for at købe sorte sokker på nettet. Men taler vi om netbank, NemId, emails, mobiltelefon eller andre steder, hvor der er adgang til fortrolig information, bør man være lidt mere kreativ med sine koder end bare 1234 eller andre af de gængse kombinationer, der er ekstremt lette at gætte,” siger han.

En engelsk undersøgelse afslørede i 2013, at den mest populære kode er 1111. Herefter kommer 0000 og 1212.

”En kode, der både indeholder bogstaver, tal og tegn er meget stærkere end en kode, der kun indeholder en af delene. Derudover bør man helt undgå at bruge offentligt tilgængelige oplysninger som fødselsdag eller telefonnummer. Får man stjålet sin telefon eller pung, er der jo ingen grund til ligefrem at hjælpe tyven på vej,” siger Kim Schlyter.

Ifølge Kim Schlyter findes der adskillige apps, der effektivt hjælper med at holde styr på pinkoderne på en sikker måde.

Tallene er baseret på i alt 1004 interview med repræsentativt udvalgte danskere på 18 år og derover. Undersøgelsen er gennemført af Epinion for Deloitte.

Den engelske undersøgelse kan findes her:

http://www.telegraph.co.uk/technology/internet-security/10215714/Easy-as-1234-the-most-popular-PIN-codes-revealed.html

Nøgleord

Kontakter

Kim Schlyter
Tlf. +45 30 93 44 92
kschlyter@deloitte.dk

Billeder

Kim Schlyter
Kim Schlyter
Download
DeloitteHuset Weidekampsgade 6 København
DeloitteHuset Weidekampsgade 6 København
Download

Information om Deloitte

Deloitte
Deloitte
Weidekampsgade 6
2300 København S

http://www2.deloitte.com/dk/da.html
Kim Schlyter er partner i Deloitte og ekspert i data- og cybersikkerhed. Hans team simulerer løbende hackerangreb på vegne af Deloitte kunder.

Følg pressemeddelelser fra Deloitte

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Deloitte

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum