Danskerne slår alarm: Kollegernes brok ødelægger min trivsel

Del

Tre ud af fire danskere må hver uge lægge ører til deres kollegers brokkeri. 93 procent mener dog ikke, at de selv brokker sig mere end gennemsnittet. Det viser en ny meningsmåling, Wilke har lavet for Krifa. Danskerne mangler selvindsigt, mener Krifas erhvervspsykolog.

Hver uge oplever 78 procent af danskerne brok på arbejdspladsen. Dog mener hele 93 procent af de adspurgte ikke, at de selv brokker sig mere end den gennemsnitlige dansker.

 Det viser en ny undersøgelse foretaget af Wilke på vegne af Krifa.

Rasmus Højbæk, erhvervspsykolog i Krifa, siger:

- Danskerne mangler selvindsigt i forhold til, hvor meget de brokker sig. Det er vigtigt, man tager ansvar for sit eget brok, gør op med sig selv, hvorfor det egentlig er, man brokker sig og dernæst gør noget ved det, lyder det fra Rasmus Højbæk, som fortsætter:

- Brok er ikke bare brok. Det er en reaktion på en form for mistrivsel. Man skal gøre op med sig selv, om man kan gøre noget ved problemet. Hvis ikke, er det så værd at bruge sin energi på? At brokke sig er en ond cirkel, fordi det fjerner fokus fra det, der er den oprindelige årsag til brokkeriet.

Et stort samfundsproblem
Vi brokker os mest over ledelsen, viser undersøgelsen også. Søren Fibiger Olesen, formand i Krifa, siger:

- Det får alle mine alarmklokker til at ringe og kalder i den grad på handling fra arbejdspladser og ledere. Vi kan ikke være bekendt at se passivt til. Brok er et af tidens helt store samfundsproblemer. 


Hovedpointer fra undersøgelse om brok:

  • 43% oplever, at brok på arbejdspladsen påvirker deres arbejdslyst og trivsel negativt, og 27% oplever, at brok på arbejdet påvirker dem i deres fritid. Særligt kvinders trivsel påvirkes af brok på arbejdspladsen.

  • 78% oplever ugentligt brok på arbejdspladsen. Dog mener kun 37%, at de selv brokker sig på arbejdet ugentligt.

  • 96 % kvinder tror ikke, de brokker sig mere på arbejdspladsen end den gennemsnitlige dansker. For mænd er tallet 90%.

  • Med 63% er lederen/ledelsen det, vi hovedsagligt oplever, at andres brok handler om, og med 46% er ledelsen også det, vi selv brokker os mest over.

  • Kun 14% prøver at gøre noget aktivt for at stoppe brok, og 2% beder dem, der brokker sig, om at stoppe.

  • 30% mener, at brok skaber sammenhold på arbejdspladsen. 

Nøgleord

Kontakter

Søren Fibiger Olesen, formand, Krifa, tlf.: 7227 7013, mob.: 2544 4008, mail: sfo@krifa.dk

Rasmus Højbæk, erhvervspsykolog, Krifa, tlf.: 7227 7757, mob.: 2628 8994, mail: ras@krifa.dk

Hvis du ønsker at få rapporten tilsendt, kontakt Lisa Lehtinen, Krifa Kommunikation på tlf.: 2544 4238 eller mail: ldle@krifa.dk

Information om Krifa

KrifaOm undersøgelsen:
Undersøgelen er foretaget af Wilke på vegne af Krifa.

Data til undersøgelsen er indsamlet i perioden fra 11/12-19/12 2017 og er efterfølgende vejet på køn, alder, region og beskæftigelse for at sikre, at undersøgelsens datagrundlag er nationalt repræsentativt på disse variabler.

Følg pressemeddelelser fra Krifa

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Krifa

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum