home a/s

Danskerne: OK udlændinge køber DK sommerhuse

Del

De unge i Hovedstaden er mest positive, mens de ældre i Syddanmark og Nordjylland er mere skeptiske, viser YouGov-måling for Home

Lige feriehus-regler for alle. Det synes at være holdningen blandt et klart flertal af danskerne, ifølge en repræsentativ spørgeundersøgelse blandt godt 2.000 danskere over 18 år, som analysevirksomheden YouGov har gennemført for ejendomsmæglerkæden Home.

  • To tredjedele af danskerne, 66 %, synes, at borgere fra andre EU-lande skal have lov at købe et sommerhus i Danmark. 23 % siger nej, mens 11 % er i tvivl.

Regionale forskelle
Der er flertal blandt danskerne i alle aldersgrupper og i alle regioner af landet, men der er dog signifikante forskelle.

  • Folk i Region Hovedstaden er mest positivt stemt. Hele 71 % svarer ’yes’ til, at de synes, det er OK, hvis borgere fra andre EU-lande får lov til at købe et sommerhus i Danmark. Den største modstand ses i Syddanmark, hvor det kun er 61 %, der siger ’si’, og i Nordjylland er 63 % positivt stemte.

Mest for er unge under 30 år – her siger 76 % ja. Mest imod er folk over 60 år: 35 % siger nej – og 53 % siger ja.

”Vi kan konkludere, at der er en større skepsis omkring forslaget blandt den ældre del af befolkningen, og også blandt danskerne tætteste ved grænsen mod syd,” siger Mads Ellegaard.

Han understreger, at Home ikke har en holdning til, om de danske særregler, der forhindrer andre nationaliteter i at købe sommerhus i Danmark, skal ændres.

I undersøgelsen fra YouGov og Home svarer deltagerne også på spørgsmålet, om de synes, det er OK, at vi danskere som EU-borgere kan købe en feriebolig i et andet EU-land.

Det svarer 74 % ja til, mens kun 12 % ikke synes, det er i orden og 15 % ’ved ikke’.

”Det tyder på, at et stort flertal blandt danskerne nu mener, at de samme regler bør gælde begge veje,” konkluderer Mads Ellegaard fra Home.

Igen er det dog dem under 30 år, der siger mest ja – 83 %.

”I sommerhalvåret møder vores ejendomsmæglere dagligt turister, der kommer ind i butikken, fordi de er interesserede i at købe et sommerhus. Typisk bor de til leje i et sommerhus. Og de har meget svært ved at forstå, hvorfor det er sådan i Danmark – især når danskerne kan købe andre steder i EU.” siger Mads Ellegaard, relationschef i Home.

Home peger her på, at der er sket et holdningsskifte blandt danskerne.

I en Megafon-måling i 2011 var det til sammenligning kun 49 % af danskerne, der mente, at udlændinge burde have lov til at købe sommerhus i Danmark. 44 % sagde ’nej’ og 7 % svarede dengang ’ved ikke’.

Undersøgelsen fra YouGov og Home er gennemført i det sidste uge af juni 2017.

Se venligst vedhæftede pdf med resultaterne af spørgeundersøgelsen.

Kontakt:
home a/s, relationsafdelingen, tlf 4473 4519 (direkte nr.)

Nøgleord

Billeder

Vedhæftede filer

Information om home a/s

home a/s
home a/s
Søren Frichs Vej 36 F
8230 Åbyhøj

+45 86154300http://home.dk/

home-kæden - kort fortalt

home er ejendomsmæglerkæde for Danske Bank-koncernen og et 100 % ejet datterselskab af Realkredit Danmark.

• home er landets mest kendte ejendomsmæglerkæde*
• home blev stiftet den 1. august 1989
• home omsætter årligt boliger for en værdi af 25-30 mia. kroner.
• home har over 900 ansatte
• home er en franchise-kæde
• home har ca. 100 franchisetagere, hvoraf de største driver 10-15 forretninger
• home har 166 home-forretninger fordelt over hele landet**
• homes ambition at være danskernes førstevalg på boligmarkedet.
• home har 4 servicecentre, hvor specialister klarer alt papirarbejdet i handlen.

home driver også en erhvervsmæglerkæde, home Erhverv, som er et landsdækkende netværk af erhvervsmæglere, der arbejder med salg, udlejning, vurdering og rådgivning inden for erhvervsejendomme og erhvervslokaler.

Find nærmeste home-forretning her, eller ring på tlf. 8615 4300.

*  Kilde:Analyseinstituttet YouGov, brandtracking 2. kvt. 2018
** medio 2018

Følg pressemeddelelser fra home a/s

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra home a/s

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum