Ingeniørforeningen, IDA

Danskerne lufter for lidt ud

Del

De fleste ved sikkert, at et sundt indeklima blandt andet handler om at lufte ud. Alligevel er der stor forskel på, hvor tit, vi gør det, viser en undersøgelse som Userneeds har gennemført for Ingeniørforeningen, IDA.

I gennemsnit lufter 43 procent af danskerne ud flere gange dagligt, som anbefalet af Rådet for Sundt Indeklima. 38 procent nøjes med én daglig udluftning, mens 16 procent lufter ud to gange om ugen eller sjældnere.

Men udluftning i boligen bliver stadig vigtigere i takt med at bl.a. energihensyn har gjort danskernes huse tættere i modsætning til tidligere tiders boliger, hvor sprækker og utætheder sørgede for et naturligt luftskifte.

Og selv om der er installeret et mekanisk eller automatisk ventilationsanlæg i boligen, som sørger for at skifte luften, skal man være opmærksom på, at automatikken ikke bliver en sovepude for gode udluftningsvaner, mener Eva B. Møller, der er IDAs ekspert i indeklima.

”Ventilationsanlæg skal også vedligeholdes. Der sidder filtre eller andet, som skal renses eller skiftes – og det er måske ikke et punkt folk i almindelighed er klar over, for ofte er ventilationen jo gemt nydeligt af vejen i vores boliger”, siger Eva Møller.

Og netop nu, hvor efteråret har sat ind og fyringssæsonen begynder for de fleste, er det ekstra vigtigt, at vi får luftet ordentligt ud i vores boliger. Også selv om tilbøjeligheden til at åbne vinduer og døre vil være mindre, når vi lige har tændt for radiatorerne og gerne vil holde på varmen.

”Især i starten af fyringssæsonen skal vi have luftet godt ud, så boligen kan slippe af med den fugtighed, som i løbet af sommeren har sat sig godt til rette i vores møbler, gardiner og andet indbo, og som er uundgåelig, fordi der er mere fugt i sommerluft end vinterluft”, siger Eva Møller.

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er gennemført blandt et repræsentativt udsnit af befolkningen mellem 18 - 70 år. I alt er der indsamlet 2.056 svar. Dataindsamlingen er gennemført af Userneeds for IDA.

Læs mere om undersøgelsen:

http://ida.dk/content/mange-lufter-lidt-ud

Kontakter

Ole Haun, presserådgiver i Ingeniørforeningen, IDA
Telefon: 22 15 46 16

Information om Ingeniørforeningen, IDA

Ingeniørforeningen, IDA
Ingeniørforeningen, IDA
Kalvebod Brygge 31-33
1780 København V

33 18 48 48http://ida.dk/

Følg pressemeddelelser fra Ingeniørforeningen, IDA

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Ingeniørforeningen, IDA

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum