Bone's Restauranter A/S

Danskerne laver mindre mad derhjemme

23.5.2017 07:00 | Bone's Restauranter A/S

Del

Seneste tal fra brancheorganisationen HORESTA viser en markant stigning i omsætningen på de danske restauranter. Det hænger sammen med tendensen til, at danskerne laver mindre mad i hjemmet.

Seneste tal fra brancheorganisationen HORESTA viser, at de danske restauranter har oplevet en årlig stigning i omsætningen på 7,5 procent i forhold til året før – tilsvarende stigning forventes i 2016. Foto: PR.
Seneste tal fra brancheorganisationen HORESTA viser, at de danske restauranter har oplevet en årlig stigning i omsætningen på 7,5 procent i forhold til året før – tilsvarende stigning forventes i 2016. Foto: PR.

I 2015 blev omsætningen for det danske restauranterhverv øget med 2,8 milliarder kroner svarende til en stigning på 7,5 procent i forhold til året før. Det viser seneste udgave af Normtalsanalysen fra brancheorganisationen HORESTA, der forventer en tilsvarende stigning i 2016.

– Jeg tror, at fremgangen skyldes flere ting. Der er en iværksætterlyst i erhvervet, og der sker meget innovation, men jeg tror også, at det er blevet meget almindeligt at sige ”vi gider ikke lave mad i aften, så vi køber lige noget nemt”, siger Jonas Kjær, der er cheføkonom hos HORESTA.

Stigende salg af takeaway

At danskerne i stigende grad nyder måltider, de ikke selv har lavet, er en tendens, som restaurantkæden Bone’s har kunnet mærke.

– Den markedsudvidelse, som Normtalsanalysen viser inden for vores branche, kan vi især se på vores takeawaydel. Det er nok primært markedsandele, der stammer fra detailmarkedet, og det er en klar tendens, at der laves mindre og mindre mad derhjemme, vurderer Jan Laursen, der er direktør for og medejer af Bone’s Restauranter.

Sundere takeaway lokker

Ud over de praktiske og tidsmæssige gevinster, der følger med takeaway, kan den stigende popularitet skyldes, at takeaway ikke længere er det samme som junkfood. Og det er en kvalitet, der både tiltaler børnefamilier og de unge. Ifølge undersøgelsen Madindeks 2015, som Madkulturen ved Miljø- og Fødevareministeriet står bag, er det de 18-25-årige, der bruger mindst tid på at lave aftensmad.

– Hvis man skulle købe takeaway for ti år siden, var udvalget væsentligt mindre end i dag – valget stod som regel mellem en pizza og en burger. I dag er der masser af sundere alternativer, der tillokker børnefamilier med samvittighedskvaler i forhold til ernæring, fortæller Jan Laursen og pointerer, at det er et område, der arbejdes løbende med hos Bone’s.

 – Vi har arbejdet målrettet med takeaway – blandt andet vores salatbar – og det har givet pote. For mange studerende er salatbaren gået hen og blevet et hovedmåltid fra tid til anden, og det er en udvikling, vi ikke oplevede for bare fem år siden.

Nøgleord

Kontakter

Jan Laursen
Direktør, Bone’s Restauranter A/S
(+45) 96 27 19 99
Jan@bones.dk

Billeder

Seneste tal fra brancheorganisationen HORESTA viser, at de danske restauranter har oplevet en årlig stigning i omsætningen på 7,5 procent i forhold til året før – tilsvarende stigning forventes i 2016. Foto: PR.
Seneste tal fra brancheorganisationen HORESTA viser, at de danske restauranter har oplevet en årlig stigning i omsætningen på 7,5 procent i forhold til året før – tilsvarende stigning forventes i 2016. Foto: PR.
Download
Sundere former for takeaway som for eksempel salatbar frem for pizza eller burger lokker flere til at vælge lette, hurtige løsninger som aftensmad. Foto: PR.
Sundere former for takeaway som for eksempel salatbar frem for pizza eller burger lokker flere til at vælge lette, hurtige løsninger som aftensmad. Foto: PR.
Download

Links

Information om Bone's Restauranter A/S

Bone's Restauranter A/S
Bone's Restauranter A/S
Dalgas Alle 3
7400 Herning

97 21 22 35http://www.bones.dk

Bone’s er et dansk restaurantkoncept, der er inspireret af den amerikanske tradition for burgere, bøffer og møre, frisklavede spareribs. Med 22 spisesteder over hele landet – plus et enkelt i Grønland – er Bone’s landets næststørste restaurantkæde uden for fastfoodsektoren.

Følg pressemeddelelser fra Bone's Restauranter A/S

Ved at skrive dig op her, vil du modtage pressemeddelelser på mail når de udsendes. Indtast din mail og følg instruktionerne. Det er ligeså let at melde sig fra igen.

Flere pressemeddelelser fra Bone's Restauranter A/S

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum