Landbrug & Fødevarer

Danskerne køber økologisk julemad

Del

En ny undersøgelse viser, at 70 procent af danskerne køber økologiske fødevarer, når de skal handle ind til julebordet.

Julen står for døren, og for mange bliver madindtaget i juledagene økologisk. En ny undersøgelse foretaget af Norstat for Landbrug & Fødevarer viser således, at økologien i stor grad finder vej til danskernes juleborde.

Undersøgelsen viser, at 70 procent af danskerne køber en eller flere økologiske fødevarer, når de handler ind til julemaden.

Det er første gang, at undersøgelsen er lavet, og økologichef i Landbrug & Fødevarer, Kirsten Lund Jensen, betegner resultaterne som glædelige.

-Vi er glade for at se, at danskerne i højtiden tager det store danske udbud af økologiske fødevarer til sig, siger hun og uddyber.

-Salget af økologiske fødevarer har været stigende lige siden 2003, og det er derfor også naturligt, at økologien i stor stil rykker ind på de danske juleborde. Vi kan se i undersøgelsen, at danskerne kræser for maden i julen, da mange køber økologiske basisvarer som mælk, æg og grøntsager, mens der også bliver handlet økologisk kød i form af and og flæskesteg, siger Kirsten Lund Jensen

Undersøgelsen viser blandt andet, at knap hver tredje dansker (31 procent) vælger økologiske kartofler, mens rødkål – som kan karakteriseres som en typisk julespise – i 23 procent af tilfældene købes økologisk. Også andelen af danskere som køber økologisk kød, er forholdsvis høj: 20 procent køber økologisk and og 17 procent køber økologisk flæskesteg.

Blandt mejeriprodukterne er der ligeledes store økologiske andele, hvor især fløden har en højere økologisk andel i julen end i hverdagen. Knap en fjerdedel af danskere, som køber fløde til jul, køber den økologiske version.

I undersøgelsen blev der også spurgt ind til danskernes indkøb af juletræ. Knap halvdelen (48 procent) af de, som planlægger at købe et eller flere juletræer i år, har besluttet, at de vil købe et konventionelt juletræ. 12 procent vil købe et økologisk juletræ og 11 procent vil både købe konventionelle og økologiske juletræer. Det er således potentielt 23 procent af danskerne som planlægger at anskaffe sig et økologisk juletræ. Undersøgelsen viste også, at når danskerne handler julens søde sager, sker det sjældent økologisk: Blot to procent køber økologisk, når de handler slik og chokolade.

Kontakter

Yderligere info om undersøgelsen via presserådgiver Mille Marie Christensen, mic@lf.dk, 61702047

Information om Landbrug & Fødevarer

Landbrug & Fødevarer
Landbrug & Fødevarer
Axelborg, Axeltorv 3
1609 København V

3339 4000https://www.lf.dk/
Landbrug & Fødevarer varetager fælles opgaver og erhvervsmæssige interesser for danske landmænd og fødevarevirksomheder

Følg pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer

Økologieksporten er næsten fordoblet på fem år – men coronaen giver udfordringer8.12.2020 08:48:27 CETPressemeddelelse

Danmark fastholder sin position som et stærkt økologiland. Eksporttallene fra 2019, som netop er offentliggjort, viser, at eksporten af økologiske varer steg i 2019 og endte med et resultat på tre mia. kroner. Det betyder, at den økologiske eksport er næsten fordoblet på fem år. Verden har dog forandret sig meget i 2020, hvor corona-virus har domineret verdensmarkedet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum