Danskerne køber økologisk julemad
En ny undersøgelse viser, at 70 procent af danskerne køber økologiske fødevarer, når de skal handle ind til julebordet.
Julen står for døren, og for mange bliver madindtaget i juledagene økologisk. En ny undersøgelse foretaget af Norstat for Landbrug & Fødevarer viser således, at økologien i stor grad finder vej til danskernes juleborde.
Undersøgelsen viser, at 70 procent af danskerne køber en eller flere økologiske fødevarer, når de handler ind til julemaden.
Det er første gang, at undersøgelsen er lavet, og økologichef i Landbrug & Fødevarer, Kirsten Lund Jensen, betegner resultaterne som glædelige.
-Vi er glade for at se, at danskerne i højtiden tager det store danske udbud af økologiske fødevarer til sig, siger hun og uddyber.
-Salget af økologiske fødevarer har været stigende lige siden 2003, og det er derfor også naturligt, at økologien i stor stil rykker ind på de danske juleborde. Vi kan se i undersøgelsen, at danskerne kræser for maden i julen, da mange køber økologiske basisvarer som mælk, æg og grøntsager, mens der også bliver handlet økologisk kød i form af and og flæskesteg, siger Kirsten Lund Jensen
Undersøgelsen viser blandt andet, at knap hver tredje dansker (31 procent) vælger økologiske kartofler, mens rødkål – som kan karakteriseres som en typisk julespise – i 23 procent af tilfældene købes økologisk. Også andelen af danskere som køber økologisk kød, er forholdsvis høj: 20 procent køber økologisk and og 17 procent køber økologisk flæskesteg.
Blandt mejeriprodukterne er der ligeledes store økologiske andele, hvor især fløden har en højere økologisk andel i julen end i hverdagen. Knap en fjerdedel af danskere, som køber fløde til jul, køber den økologiske version.
I undersøgelsen blev der også spurgt ind til danskernes indkøb af juletræ. Knap halvdelen (48 procent) af de, som planlægger at købe et eller flere juletræer i år, har besluttet, at de vil købe et konventionelt juletræ. 12 procent vil købe et økologisk juletræ og 11 procent vil både købe konventionelle og økologiske juletræer. Det er således potentielt 23 procent af danskerne som planlægger at anskaffe sig et økologisk juletræ. Undersøgelsen viste også, at når danskerne handler julens søde sager, sker det sjældent økologisk: Blot to procent køber økologisk, når de handler slik og chokolade.
Kontakter
Yderligere info om undersøgelsen via presserådgiver Mille Marie Christensen, mic@lf.dk, 61702047
Information om Landbrug & Fødevarer
Følg pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Klimabevidste danskere vil have flere danske råvarer på julebordet24.12.2020 10:46:55 CET | Pressemeddelelse
Julemiddagen anno 2020 bliver i større grad tilberedt af danske råvarer. I en analyse som Norstat har lavet for Landbrug & Fødevarer svarer 43 procent af danskerne, at de vil købe flere danskproducerede fødevarer denne jul. Det er en signifikant stigning i forhold til julen 2019.
Danskerne vil have symmetriske juletræer16.12.2020 12:23:09 CET | Pressemeddelelse
Jagten på det perfekte, symmetriske juletræ fylder signifikant mere i år end sidste år. Det viser en ny undersøgelse fra Landbrug & Fødevarer. Her svarer over hele 55 pct. af danskerne, at juletræets symmetriske udsende er vigtigt, når de skal vælge juletræ. Det er signifikant flere end sidste år, hvor kun 38 pct. svarede det samme.
Økologieksporten er næsten fordoblet på fem år – men coronaen giver udfordringer8.12.2020 08:48:27 CET | Pressemeddelelse
Danmark fastholder sin position som et stærkt økologiland. Eksporttallene fra 2019, som netop er offentliggjort, viser, at eksporten af økologiske varer steg i 2019 og endte med et resultat på tre mia. kroner. Det betyder, at den økologiske eksport er næsten fordoblet på fem år. Verden har dog forandret sig meget i 2020, hvor corona-virus har domineret verdensmarkedet.
Agro Food Park opfører nyt kontorfællesskab på 8000 m22.12.2020 08:30:00 CET | Pressemeddelelse
Det går stærkt i Agro Food Park for tiden. Efterspørgslen på at blive en del af netværket er nu så stor, at Agro Food Park i begyndelsen af det nye år påbegynder opførelsen af endnu en bygning som skal skabe rammer for endnu flere virksomheder og medarbejdere i Agro Food Park, som i dag består af 80 virksomheder og mere end 1200 medarbejdere, som arbejder inden for fødevaresektoren.
Søren Søndergaard efter statsminister-møde: Tid til ny dialog og brede aftaler26.11.2020 13:23:38 CET | Pressemeddelelse
Landbrug & Fødevarers formand og statsminister Mette Frederiksen mødtes torsdag hos nordjysk landmand til snak om nutid og fremtid for landbruget.
Regeringen må nu give klare garantier til minkavlerne7.11.2020 19:34:14 CET | Pressemeddelelse
Det er en voldsom beslutning regeringen har truffet om at nedlægge alle danske minkbesætninger. De menneskelige og erhvervsmæssige konsekvenser er enorme, og derfor skylder regeringen klare garantier til minkavlerne.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum