Danskerne køber økologisk julemad
Julen står for døren, og for mange bliver madindtaget i juledagene økologisk. En ny undersøgelse foretaget af Norstat for Landbrug & Fødevarer viser således, at økologien i stor grad finder vej til danskernes juleborde.
Undersøgelsen viser, at 70 procent af danskerne køber en eller flere økologiske fødevarer, når de handler ind til julemaden.
Det er første gang, at undersøgelsen er lavet, og økologichef i Landbrug & Fødevarer, Kirsten Lund Jensen, betegner resultaterne som glædelige.
-Vi er glade for at se, at danskerne i højtiden tager det store danske udbud af økologiske fødevarer til sig, siger hun og uddyber.
-Salget af økologiske fødevarer har været stigende lige siden 2003, og det er derfor også naturligt, at økologien i stor stil rykker ind på de danske juleborde. Vi kan se i undersøgelsen, at danskerne kræser for maden i julen, da mange køber økologiske basisvarer som mælk, æg og grøntsager, mens der også bliver handlet økologisk kød i form af and og flæskesteg, siger Kirsten Lund Jensen
Undersøgelsen viser blandt andet, at knap hver tredje dansker (31 procent) vælger økologiske kartofler, mens rødkål – som kan karakteriseres som en typisk julespise – i 23 procent af tilfældene købes økologisk. Også andelen af danskere som køber økologisk kød, er forholdsvis høj: 20 procent køber økologisk and og 17 procent køber økologisk flæskesteg.
Blandt mejeriprodukterne er der ligeledes store økologiske andele, hvor især fløden har en højere økologisk andel i julen end i hverdagen. Knap en fjerdedel af danskere, som køber fløde til jul, køber den økologiske version.
I undersøgelsen blev der også spurgt ind til danskernes indkøb af juletræ. Knap halvdelen (48 procent) af de, som planlægger at købe et eller flere juletræer i år, har besluttet, at de vil købe et konventionelt juletræ. 12 procent vil købe et økologisk juletræ og 11 procent vil både købe konventionelle og økologiske juletræer. Det er således potentielt 23 procent af danskerne som planlægger at anskaffe sig et økologisk juletræ. Undersøgelsen viste også, at når danskerne handler julens søde sager, sker det sjældent økologisk: Blot to procent køber økologisk, når de handler slik og chokolade.
Kontakter
Yderligere info om undersøgelsen via presserådgiver Mille Marie Christensen, mic@lf.dk, 61702047
Information om Landbrug & Fødevarer
Landbrug & Fødevarer varetager fælles opgaver og erhvervsmæssige interesser for danske landmænd og fødevarevirksomheder
Følg pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Her er restauranterne, der er nomineret til Årets ret med gris og Årets ret med ost 20251.10.2025 06:07:00 CEST | Pressemeddelelse
Siden sommeren er det strømmet ind med indstillinger fra hele landet til dette års kokkekonkurrencer, Årets ret med gris og Årets ret med ost, og nu er de nominerede fundet.
Danske kokke satte grøntsagerne i front24.9.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
En ny undersøgelse af Landbrug & Fødevarer viser, at hver tredje dansker ønsker at spise mere mad fra planter i fremtiden. Derfor samledes nogle af Danmarks mest visionære kokke og madprofessionelle til Grønt Kokketræf 2025 for at gå foran og demonstrere, hvordan det grønne køkken kan inspirere branchen til at udvikle smagsoplevelser.
Store som små strømmede til Åbent Landbrug22.9.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Halm i lommerne, smil på læberne og nysgerrige spørgsmål. Sådan så det ud, da tusindvis af danskere i alle aldre i går søndag tog på opdagelse i sol, regn og blæst. Årets Åbent Landbrug havde i alt 94.989 besøgende og markerede 30-års jubilæet for den landsdækkende begivenhed, hvor landmænd og virksomheder inviterer danskerne indenfor.
Vær med til at fejre 30-års jubilæum for årets familiedag på landet18.9.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Træk i gummistøvlerne, tag familien i hånden og gå på opdagelse i landbruget, når Landbrug & Fødevarer inviterer til årets store familiedag på landet søndag den. 21. september. Siden 1995 har danske landmænd og fødevarevirksomheder holdt åbent for gæster, der gerne vil vide mere om, hvor deres mad kommer fra
Slagterprisen 2025 er uddelt på Hindsgavl Slot17.9.2025 06:36:00 CEST | Pressemeddelelse
I et meget stærkt felt af dygtige slagtermestre på tværs af de to kategorier, kunne de bedste i slagterfaget lade sige hylde til Landbrug & Fødevarers Fødevaredag på Hindsgavl Slot, hvor slagtermester Anders Kjeldbjerg fra MENY i Herning og slagtermestrene Steffen Vammen Kolstrup & André Kjelkvist-Born fra Slagtermestrene Born og Kolstrup, kunne træde frem som vindere af Slagterprisen 2025. Prisen er en anerkendelse af håndværk, faglighed og nytænkning i slagterfaget.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum