MSC – Marine Stewardship Council

Danskerne køber meget mere bæredygtig fisk og skaldyr

Del
Mørksej er en torskefisk, der ofte er billigere end almindelig torsk. Den kan bl.a. købes MSC-certificeret i supermarkeder.
Mørksej er en torskefisk, der ofte er billigere end almindelig torsk. Den kan bl.a. købes MSC-certificeret i supermarkeder.

Når du næste gang er ude og købe fisk i din lokale dagligvarebutik og tager en pakke med MSC eller ASC-logoet på, så er du ikke alene. Faktisk er forbruget  af MSC mærkede fisk steget med 13% fra 2019 til 2020. 

Især er udviklingen i REMA 1000 stukket helt af med en stigning på 50%, efter at størstedelen af deres udvalg er blevet MSC-certificeret.

Supermarkedet er danskernes foretrukne fiskehandler. 80% af de danske forbrugere plejer at købe deres fisk og skaldyr i supermarkeder, og de køber i stigende grad fisk, der er mærket med det bæredygtige MSC-mærke. Over de sidste fem år er det steget med 43%. Derfor har det stor betydning for havenes bæredygtighed, hvad den enkelte dagligvarebutik vælger at sælge.

Ukendte danske fisk på menuen

Danskernes favoritfisk er laks, rødspætte, rejer, tun og torsk. Men ukendte gode spisefisk rykker også. REMA 1000 har indført lidt mere usædvanlige ferske sæsonfisk, som f.eks. mørksej, kuller og kulmule med MSC-mærket i køledisken. 

“Når en kæde som REMA 1000 vælger at sælge nogle mindre populære danske arter med MSC-mærket, så er de og forbrugerne med til skabe bæredygtige forandringer under havoverfladen,” fortæller Morten Fristrup, markedsansvarlig for MSC i Danmark.

De danske fiskere er faktisk blandt de mest MSC-certificerede i verden, og en stor del bliver eksporteret.

 “Når forbrugerne køber MSC-certificeret dansk fisk, er det et dejligt skulderklap til de danske fiskeres arbejde med bæredygtighed og hjælper dem med at åbne op for nye markeder,” siger Morten Fristrup.

Kategorichef Jonas Garly Sørensen fra REMA 1000 fortæller, at udviklingen viser, at når danskerne får tilbudt et bredt udvalg af bæredygtig fisk og skaldyr, så køber de dem også.

“Det er godt købmandskab – og så understøtter det vores målsætning om bæredygtighed i REMA 1000,” siger Jonas Garly Sørensen.

Milepæl for bæredygtighed

Der findes forskellige mærkningsordninger for fisk og skaldyr, hvor MSC-mærket er det mest udbredte. Mærket garanterer sporing af, hvor fisken kommer fra, og at den er fanget bæredygtigt. For opdrættede fisk findes bl.a. mærket ASC, der sikrer, at fisken er opdrættet under ansvarlige forhold.

I december var 85% af alle solgte fisk og skaldyr i REMA 1000 fanget bæredygtigt eller opdrættet ansvarligt – og det er en sejr. 

”Vi har i de seneste tre år arbejdet med at få producenterne og fiskerne konverteret over til MSC- og ASC mærket, så 75% af omsætningen var certificeret. Oven i købet har vi fået al fersk laks ASC-certificeret fra udgangen af 2020, så nu er hele vores faste sortiment på fersk fisk certificeret,” fortæller kategorichef Jonas Garly Sørensen fra REMA 1000.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Mørksej er en torskefisk, der ofte er billigere end almindelig torsk. Den kan bl.a. købes MSC-certificeret i supermarkeder.
Mørksej er en torskefisk, der ofte er billigere end almindelig torsk. Den kan bl.a. købes MSC-certificeret i supermarkeder.
Download

Information om MSC – Marine Stewardship Council

MSC – Marine Stewardship Council
MSC – Marine Stewardship Council
Marine House, 1-3 Snow Hill
FC1A-2DH London

http://www.msc.org

Om MSC

Marine Stewardship Council er en international nonprofitorganisation, der står bag MSC-mærket, som er kendetegnet ved en blå fisk. MSC driver verdens mest anerkendte certificeringsprogram for bæredygtige, vildtfangede fisk og skaldyr. MSC-mærket er forbrugernes garanti for, at fisken stammer fra en bæredygtig bestand, at havmiljøet beskyttes, og at fiskeriet er velforvaltet.

Læs mere om MSC på www.msc.org 

 

Om ASC

The Aquaculture Stewardship Council (ASC) er en international nonprofitorganisation, der står bag ASC-mærket for ansvarligt akvakultur. ASC-mærket er forbrugerens sikkerhed for, at fisken stammer fra et opdræt, der har minimal påvirkning på miljøet og lokalsamfundet.

Læs mere om ASC på www.asc-aqua.org

Følg pressemeddelelser fra MSC – Marine Stewardship Council

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra MSC – Marine Stewardship Council

MSC giver Årets Guldfisk til LETZ SUSHI for arbejdet med at fremme bæredygtig fisk og skaldyr i restaurantverdenen12.11.2022 05:00:00 CET | Pressemeddelelse

Med sit vedholdende fokus på bæredygtighed, ansvarlighed og økologi, hvad enten det angår fisk, ris eller emballage, har LETZ SUSHI taget faklen og vist hvor langt man kan komme med og på stærke værdier, der hjælper verden i den rigtige retning. Derfor modtog restaurantkæden onsdag en pris fra non-profit organisationen Marine Stewardship Council (MSC), ved MSC’s årsmøde i Aalborg.

Ny MSC-fiskeristandard vil drive fremskridtet inden for bæredygtigt fiskeri, siger CEO26.10.2022 12:00:29 CEST | Pressemeddelelse

Marine Stewardship Councils (MSC) lancerer i dag sin nye globale bæredygtighedsstandard for vildtfangede fisk og skaldyr. Den nye MSC-standard sikrer, at fisk og skaldyr, der sælges med det blå miljømærke, fortsat vil komme fra fiskerier som er verdensledende inden for bæredygtighed, da standardens krav til beskyttelse af havets dyreliv, fiskebestande og økosystemer er blevet stærkere.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum