Merkur Andelskasse

Danskerne kan nu se efter Svanemærket, når de investerer

Del

Den nordiske mærkningsordning med den høje troværdighed giver i dag for første gang investeringsfonde på det danske marked det eftertragtede Svanemærke.

Danske forbrugere er vant til at kigge efter Svanemærket, når de køber alt lige fra vaskepulver, sæbe og bagepapir til maling, møbler og bilvask. Og nu er turen kommet til endnu et stort fokusområde, hvis man vil gøre en forskel som bæredygtig forbruger. Fra i dag kan danskerne nemlig læne sig op af Svanemærket, når de skal have placeret deres sparepenge.

Svanemærket lægger i sin vurdering af investeringsprodukter stor vægt på bæredygtighed – og på at der bliver investeret i selskaber, som allerede er gode på miljø, eller som arbejder målrettet for at blive det.

”Målet med Svanemærket er at mindske den samlede miljøbelastning fra produktion og forbrug – og sidste år blev det muligt også at svanemærke investeringsfonde, da der er et enormt miljøpotentiale i motivere banker, pensionskasser og investeringsfonde til bæredygtige investeringer. Svanemærkede investeringsfonde skal opfylde 25 obligatoriske krav, der regulerer de forskellige måder, som en fond kan påvirke virksomheder på. Det vil blandt andet sige gennem fravalg og tilvalg af virksomheder samt åbenhed om fondens investeringer. Og vi er glade for, at danskerne nu for første gang kan gå efter Svanemærket, når de skal investere penge”, siger Karen Dahl Jensen, produktudviklingschef hos Nordisk Miljømærkning, der har ansvaret for Svanemærket.

Forbrugerne stiller krav

Konkret er der tale om fire investeringsfonde, som kommer fra hollandske Triodos Investment Management, som er førende inden for screening af etiske og bæredygtige investeringer på verdensplan. Alle fire produkter kan købes i Danmarks største værdibaserede pengeinstitut, Merkur Andelskasse, som i mange år har forhandlet de fire investeringsfonde, der som de første i Danmark kan bryste sig af et Svanemærke.

”Der er ingen tvivl om, at flere danskere begynder at sætte spørgsmålstegn ved, hvad deres pensionspenge og opsparing er med til at finansiere. Og der er mange, som ikke kan genkende sig selv i konventionelle investeringsprodukter, fordi de ikke forholder sig til, om investeringerne gør noget positivt for vores samfund, eller i værste fald gør direkte skade,” siger Lars Pehrson, administrerende direktør i Merkur Andelskasse og fortsætter:

”Og derfor er det et vigtigt skridt, at vi nu får Svanemærket ind på investeringsområdet, så borgerne nemmere kan investere i tråd med deres værdier.”

Øje for afkast og etik

I Triodos Investment Management arbejder man for at skabe konkurrencedygtige investorafkast, samtidig med omstillingen til en mere bæredygtig og inkluderende økonomi accelereres. I Triodos Investment Management håber man derfor, at Svanemærket vil være med til at åbne de danske investorers øjne for, at der findes investeringsmuligheder, som både har fokus på afkast og bæredygtighed.

”For at kunne imødegå de udfordringer, som vores verden står over for i dag, såsom klimaforandringer og den stigende sociale ulighed, er vi nødt til at ændre den måde investorer tænker og agerer på. Heldigvis kan vi se, at det et synspunkt som flere tager til sig, og som giver sig til udtryk i et ønske om at skabe forandring gennem deres investeringer. Vi er meget glade for, at vores bestræbelser for at efterkomme investorernes ønsker gennem vores investeringsfonde, er blevet anerkendt af Svanemærket. Sammen kan vi gøre bæredygtige investeringer mere tilgængelige for danske investorer,” siger Erik Breen, som er chef for SRI i Triodos Investment Management.

I Sverige fik en række investeringsfonde sidste år Svanemærket, som de første i Norden, og i dag er der 5,5 milliarder euro under forvaltning i en svanemærket investeringsfond.

Fakta om de fire svanemærkede investeringsfonde: Alle fire investeringsfonde investerer i virksomheder og/eller stater, der tilbyder løsninger inden for områderne for bæredygtig omstilling: fødevarer, mobilitet og infrastruktur, vedvarende energi, cirkulær økonomi, social inklusion, innovation til fremme af bæredygtighed og sundhed:

  • Triodos Sustainable Bond Fund: Koncentreret portefølje af obligationer udstedt af børsnoterede selskaber, regeringer i EU og halvoffentlige institutioner.
  • Triodos Sustainable Equity Fund: Aktier i store børsnoterede selskaber, der tilbyder bæredygtige løsninger.
  • Triodos Sustainable Mixed Fund: Blandet portefølje af aktier og obligationer som ovenfor.
  • Triodos Sustainable Pioneer Fund: Globale investeringer i innovative og børsnoterede mellemstore virksomheder, der ligger i spidsen med hensyn til bæredygtige løsninger.

Nøgleord

Kontakter

Miljømærkning Danmark: Nina Vindel, pressekonsulent, 61 92 82 24

Merkur Andelskasse (og Triodos Investment Management): Ann Hybertz Frandsen, kommunikationschef, 62 65 67 31

Information om Merkur Andelskasse

Merkur Andelskasse
Merkur Andelskasse
Vesterbrogade 40, 1.
1620 København

7027 2706http://www.merkur.dk/

Fakta om Svanemærket: Svanemærket er Nordens officielle miljømærke, som gør det enkelt at vælge blandt de miljømæssigt bedste produkter og serviceydelser.  Svanemærket ser på hele produktets rejse og de miljøproblemer der opstår undervejs – til gavn for mennesker, miljø og for jordens ressourcer. 9 ud af 10 danskere kender Svanemærket, som i dag findes på mere end 12.500 produkter og serviceydelser i Danmark.

Fakta om Merkur Andelskasse: Merkur Andelskasse er et kundeejet pengeinstitut, der arbejder for en bæredygtig fremtid for mennesker og natur. Merkur giver kunderne mulighed for med deres penge at tage ansvar for vores fælles samfund. Merkur har 30.000 kunder og har afdelinger i København, Aarhus og Aalborg, men servicerer kunder over hele landet. Merkur Andelskasse blev stiftet i 1982.

Fakta om Triodos Investment Management: Triodos Investment Management forbinder en bred vifte af investorer, der ønsker at deres penge skal arbejde for varig, positiv forandring med innovative iværksættere og bæredygtige virksomheder, der netop gør det. Triodos Investment Management forvalter pr. ultimo 2017: 3,5 mia. EUR. Triodos Investment Management er en globalt aktiv investor og et 100% ejet datterselskab af Triodos Bank NV.

Følg pressemeddelelser fra Merkur Andelskasse

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Merkur Andelskasse

Frederiksbjerg har fået en ny beboer31.5.2017 13:00:17 CESTPressemeddelelse

På hjørnet af De Mezas Vej 1-3 har der længe hersket hektisk aktivitet og mange har måske spekuleret over, hvad der mon dukker op på netop det hjørne. Det er Merkur Andelskasse, der er flyttet ind i det hippe kvarter. Andelskassen, der er kendt for at være en bæredygtig bank, har valgt at flytte deres Aarhus filial til den nye adresse på Frederiksbjerg. ”Frederiksbjerg er et rigtig dejligt område. Masser af økologiske butikker med stort udbud af bæredygtige varer. Det er lige et område for en bæredygtig bank som Merkur andelskasse. Det er et nabolag som vi synes passer rigtig godt til vores profil. Derfor er vi rigtig glade for at være flyttet hertil.” Siger Peter Wissing, afdelingsdirektør i Merkur Andelskasse Det er første gang i Merkur Andelskasses 35 årige historie, at de har en afdeling, der ikke ligger på en førstesal. Det er med andre ord første gang, at Merkur nu har slået dørene op - lige ud til gaden! Det aarhusianske arkitektfirma LOOP architechts har stået for ombygningen o

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum