Sparta Atletik og Løb

Danskerne kan igen deltage i ”Verdens største motionsfest”

Del

DHL Stafetten åbner igen op for at dyrke fællesskab og motion under åben himmel, og mange virksomheder melder allerede klar.

I år er det igen tid til at virksomhederne kan samle alle kollegaerne i Fælledparken
I år er det igen tid til at virksomhederne kan samle alle kollegaerne i Fælledparken

I august og september får danskerne igen mulighed for at trække i løbetøjet for at løbe eller gå 5 km, når der, traditionen tro, afvikles DHL Stafetten i København, Aarhus, Odense, Aalborg og Aabenraa.

De fem arrangører ser frem til at startskuddet atter kan give genlyd i de store grønne arealer, hvor blandt andet Fælledparken i København og Mindeparken i Aarhus lægger græs til. Her får firmaer, foreninger og privatpersoner mulighed for at stikke i løbeskoene og hoppe i de løbeshorts, som måske er blevet lidt strammere under nedlukningsperioden.

“Det var med et tungt hjerte, at vi var nødt til at aflyse DHL Stafetten sidste år på grund af COVID-19, men vi mødte kun forståelse og opbakning hos alle vores deltagere. Vi er forhåbningsfulde og i konstant dialog med myndighederne, så mener at vi har et bedre udgangspunkt end sidste år, og der er jo endnu lang tid til august”, siger Dorte Vibjerg, administrerende direktør for Sparta Atletik & Løb, som arranger DHL Stafetten København, og uddyber:

Allerede nu har vi fået flere positive tilkendegivelser fra virksomheder som i den grad glæder sig til at løbe med os igen."

Hvert år har ca. 217.000 danskere deltaget i DHL Stafetten fordelt på de fem byer, og i København afholder de endda DHL Stafetten for 40´gang.

Sammenhold og trivsel skal tilbage

I det forgangne år har mange mennesker haft begrænset mulighed for at bibeholde fællesskaber, og socialt har der ikke været mange lyspunkter. Det gør sig både gældende i firmaer, foreninger og for danskerne generelt. Det har skabt dalende trivsel, nedadgående arbejdsglæde og mere ensomhed, som har resulteret i nogle samfundsmæssige problemstillinger, hvilket arrangørerne gerne vil gøre en aktiv indsats for at ændre.

Arrangørerne håber derfor, at mange vil tage imod invitationen og derigennem fremme sammenholdet, styrke arbejdsglæden og øge den generelle trivsel.

Marketing Manager hos hovedsponsoren DHL Express Susanne Katja Kristensen udtaler: ”Vi ser frem til, at DHL Stafetten vender stærkt tilbage og glæder os til at deltage, så vi kan få nogle hyggelige og uformelle aftener i motionens tegn. Vi har alle behov for et godt grin og hyggeligt samvær – og ikke mindst en fantastisk aften at glæde os til."

Samtidig er arrangørernes forhåbning, at det giver deltagerne en motivation til træne op imod arrangementerne, og får oparbejdet nogle sunde motionsrutiner, som kan udmønte sig i en sundere og mere aktiv livsstil.

Sundhedsmæssigt forsvarligt

Efter regeringen, med bred opbakning fra Folketingets partier, præsenterede deres genåbningsplan med en gradvis udfasning af forsamlingsforbuddet og genåbning af samfundet med, blandt andet coronapas, er arrangørerne optimistiske.

Skulle corona-restriktioner eller corona-situationen i almindelighed resultere i en aflysning, så giver arrangørerne naturligvis fuld refundering til alle.

Fakta om DHL Stafetten:

De økonomiske midler som DHL Stafetten hvert år generer, bruges til at støtte elite-, ungdoms- og breddeidræts-arbejde, og mere end 100 idrætsforeninger tjener penge til deres klubkasser ved at stille med frivillige.

I 2019 løb og gik 217.000 personer ved DHL Stafetten fordelt over alle events i de forskellige byer.

København er den største afdeling, som samler op imod 119.000 deltagere fordelt over fem dage i Fælledparken.

Over 6.000 virksomheder deltager årligt i hele landet.

DHL har været hovedsponsor siden 1991.

DHL Stafetten København: 30. august – 3. september 2021

Deltagere 2019: 119.000

Arrangør: Sparta Atletik & Løb

Kontakt: Dorte Vibjerg, administrerende direktør i Sparta Atletik & Løb på telefon +45 22622026 eller vibjerg@sparta.dk

DHL Stafetten Aarhus: 17. august – 19. august 2021

Deltagere 2019: 47.000

Arrangør: Aarhus Motion

Kontakt: Eventchef Jeanette Boye Sørensen, jeanette@aarhusmotion.dk, 2628 9511

DHL Stafetten Odense: 17. august – 19. august 2021

Deltagere 2019: 17.000

Arrangør: OGF

Kontakt: Michael Nielsen, løbsleder i OGF på telefon +45 29251880 eller michael@ogf.dk

DHL Stafetten Aalborg: 17. august – 19. august 2021

Deltagere 2019: 20.905

Arrangør: Aalborg Atletik og Motion

Kontakt: Thomas Nolan Hansen, sportschef i Aalborg Atletik og Motion på telefon +45 23479454 eller sportschef@aalborgatletik.dk

DHL Stafetten Sønderjylland: 28. august 2021

Deltagere 2019: 7.000

Arrangør: Sport Event Syd

Kontakt: Per Hussmann, Eventchef i Sport Event Syd på telefon +45 20421959 eller per@sporteventsyd.dk

Kontakter

Billeder

I år er det igen tid til at virksomhederne kan samle alle kollegaerne i Fælledparken
I år er det igen tid til at virksomhederne kan samle alle kollegaerne i Fælledparken
Download
I Aarhus glæder de sig til at løbe sammen igen
I Aarhus glæder de sig til at løbe sammen igen
Download
DHL Stafetten København havde i 2019 cirka 119.000 løbere igennem fordelt over fem dage
DHL Stafetten København havde i 2019 cirka 119.000 løbere igennem fordelt over fem dage
Download

Information om Sparta Atletik og Løb

Sparta Atletik og Løb
Sparta Atletik og Løb
Gunnar Nu Hansens Plads 11
2100 København Ø

35 26 69 00https://sparta.dk/

Sparta Atletik & Løb arrangerer op mod 20 løb årligt, heriblandt Copenhagen Marathon, Copenhagen Half Marathon og DHL Stafetten Kbh. 

I Sparta Atletik får børn og unge mulighed for at løbe, springe og kaste sig ud i atletikkens discipliner. Desuden udvælges unge talenter, som udvikles til at præstere deres absolut bedste.

Derudover kan man med Sparta Løb kombinere løbetræning med socialt samvær, og der er plads til løbeglade medlemmer på alle niveauer

Følg pressemeddelelser fra Sparta Atletik og Løb

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Sparta Atletik og Løb

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum