Danskerne: Huspriserne stiger 8. år i træk i 2020

Del

Hver anden tror huspriserne stiger to % eller mere i 2020 ifølge en ny spørgeundersøgelse. Få tror på markante hop i priserne, nærmest ingen forventer store prisfald. Ikke helt skævt, vurderer ekspert.

Huspriserne holder højde eller stiger i 2020, mener langt de fleste ifølge en stor spørgeundersøgelse af danskernes forventninger til huspriserne.

I løbet af 2019 er huspriserne steget med 3,8 % på landsplan, viser nye tal ifølge Boligsiden. Det svarer til en stigning på godt 500 kr. pr. kvm., så et hus på 140 kvm. i snit koster 2.025.000 kr.

Den positive prisudvikling fortsætter på landsplan, mener danskerne ifølge en repræsentativ spørgeundersøgelse, som analyseinstituttet YouGov har gennemført for ejendomsmæglerkæden Home blandt 2.000 repræsentativt udvalgte respondenter.

Af dem - godt 1.500 personer - der har mod på at spå om prisudviklingen, er det 8 %, der regner med, at huspriserne på landsplan vil stige med 5 % eller mere i løbet af 2020.
40 % regner med et moderat prisplus på 2-4 % i løbet af det nye år, og det vil i så fald være ottende år i streg med stigende huspriser.

Ca. 44 % regner ikke med, at der sker det store med priserne i 2020. De forventer en lille stigning eller et lille fald på +/- 1 %.

7 % skyder på, at huspriserne falder mellem 2-4 % og 1 % med 5 % eller mere.


Fingeren på pulsen

Cheføkonom i Realkredit Danmark, Christian Hilligsøe Heinig, vurderer, at befolkningen dermed har fingeren meget godt placeret på boligmarkedets øjeblikkelige puls.

”Vores egen prognose siger prisstigninger på 3-4 % på parcelhusmarkedet i 2020, hvilket er på linje med både regeringens nyeste prognose og Nationalbankens seneste prognose,” lyder det fra cheføkonomen.

Ellers mener han, at undersøgelsen viser, at danskerne overordnet set forventer, at den moderate prisfremgang fortsætter på boligmarkedet, og at der er enighed på tværs af landet, køn og alder.


Flere positive mænd, færre kvinder tør spå

Der er en tendens til, at at mændene ser en smule mere optimistisk på priserne. Samlet set er det 51 % af mændene med et bud på priserne, der forventer prisstigninger på 2 % eller mere mod 45 % af kvinderne, viser undersøgelsen fra YouGov og Home.

Knap hver fjerde i undersøgelsen erkender, at det er svært at spå – især om fremtiden. De svarer ’ved ikke’ til spørgsmålet om, hvordan de tror, at huspriserne udvikler sig i 2020. Kvinderne er mest forsigtige med at spå om priserne, viser undersøgelsen også. Gruppen, der svarer 'ved ikke', udgør 28 % af kvinderne og kun 17 % af mændene.

”Det er et mønster, vi har set i andre analyser og spørgeundersøgelser. Mænd tænker mere på økonomien i et boligkøb end kvinder. For kvinder er det behovet og de bløde værdier, der spiller en større rolle, forklarer Michael Dalsager, der er senior kommunikationskonsulent i Home:

”Mændene har nok en tendens til at følge lidt mere med i statistikkerne om boligmarkedet – om det går op eller ned med boligpriserne og renten,” siger Michael Dalsager.

Køberbarometeret fra YouGov og Home, der udsendes hvert kvartal, viser også gang på gang, at der er der flere mænd, der overvejer boligkøb end kvinder – hvilket passer med, at der også er flere boligejere blandt mænd.

Home og Realkredit Danmark understreger, at folk typisk baserer deres forventninger til de fremtidige boligpriser på den faktiske prisudvikling for boliger det seneste halve år - også kaldet ’adaptive forventninger’.

Ifølge en tidligere undersøgelse fra Boligøkonomisk Videncenter lægger en stor gruppe også Danmarks økonomiske situation til grund for deres forventninger, mens de færreste bygger deres forventninger på udtalelser fra banker, ejendomsmæglere og realkreditinstitutter.

FAKTA: Hvordan tror du, at huspriserne udvikler sig på landsplan i 2020?

Fordeling af besvarelser uden dem, der har svaret ’ ved ikke’ 

 

Total

Hvordan tror du, at huspriserne udvikler sig på landsplan i 2020?

 

Base: Beregnet uden "Ved ikke"

1545

5% (eller mere) højere end nu [1]

8%

   

2-4% højere end nu [2]

40%

   

Cirka uændrede (-1% til +1%) [3]

44%

   

2-4% lavere end nu [4]

7%

   

5% (eller mere) lavere end nu [5]

1%

   
 
 

Totalsum

100%

Kilde: Undersøgelsen er gennemført af analyseinstituttet YouGov for Home

Der er i alt gennemført 2.000 CAWI-interview med danskere i alderen18+ år, i december 2019

Note: Talmaterialet i tabellerne er testet for signifikans. I vedlagte tabel er det angivet ved henholdsvis farven grøn eller rød. Hvis grøn er vist i tabellen, er resultatet signifikant højere end totalen. Hvis rød er vist i tabellerne, er resultatet signifikant lavere end totalen. Der er valgt et konfidensinterval på 95 %.
Hvis et blokbogstav er vist i tabellen, er resultatet signifikant forskelligt fra den kolonne, som blokbogstavet henviser til. Der er ligeledes i denne test valgt et konfidensinterval på 95 %.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om home a/s

home a/s
Søren Frichs Vej 36 F
8230 Åbyhøj

+45 86154300http://home.dk/

home-kæden - kort fortalt

home er ejendomsmæglerkæde for Danske Bank-koncernen og et 100 % ejet datterselskab af Realkredit Danmark.

Det er homes mission at være ejendomsmægler for alle, der flytter.
I home hjælper vi dig godt på plads i boliglivet.

  • home er landets mest kendte ejendomsmæglerkæde*
  • home blev stiftet den 1. august 1989
  • home omsætter årligt boliger for en værdi af 30-35 mia. kr.
  • home har over 900 ansatte
  • home er en franchise-kæde
  • home har ca. 120 franchisetagere
  • home har 177 home-butikker fordelt over hele landet**
  • homes ejendomsmæglere formidler også lejeboliger
  • home har særligt uddannede køberrådgivere
  • home har 4 servicecentre, hvor specialister klarer alt papirarbejdet i handlen.


home samarbejder også med erhvervsmæglerkæden, home Erhverv, som er et landsdækkende netværk af erhvervsmæglere, der arbejder med salg, udlejning, vurdering og rådgivning inden for erhvervsejendomme og erhvervslokaler.

Find nærmeste home-forretning her, eller ring på tlf. 8615 4300.

Kom godt hjem!

*  Kilde: Analyseinstituttet YouGov, brandtracking medio 2020.
** medio 2020.

Følg pressemeddelelser fra home a/s

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra home a/s

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum