sundhed.dk

Danskerne har taget digital sundhed til sig

Del

Interessen for at se sine egne sundhedsoplysninger og sætte sig ind i sine diagnose og behandlingsformer er stor blandt danskerne.

I Danmark er vi blevet flittige til at bruge apps og hjemmesider, der giver os information om sundhed og sygdom. Særligt dem, som en offentlig part står bag er populære.

Således viser en undersøgelse foretaget af Wilke, at hele 73 procent af befolkningen kender sundhed.dk, som Ældre- og Sundhedsministeriet, KL og Danske Regioner står bag.

Sundhed.dk er siden, hvor man kan logge på med sit NemID og dermed få et overblik over sine personlige sundhedsoplysninger som for eksempel sin journal fra sygehuset, sine vaccinationer, recepter på medicin, registrere sig som organdonor, oprette et behandlingstestamente og se sine pårørendes sundhedsoplysninger, hvis de selv giver lov.

Men sundhed.dk er også der, hvor man kan finde oplysninger om sundhed og sygdom i opslagsværket Patienthåndbogen. Det benyttede rigtig mange sig af i 2018. Patienthåndbogen havde således godt 17 millioner besøg i løbet af året, hvilket gør den til det område på sundhed.dk der var besøgt af flest.

På den del af sundhed.dk, hvor man skal logge sig ind, var Sundhedsjournalen, hvor man blandt andet kan se sin journal og svar på blodprøver, topscorer med godt 6,4 millioner besøg.

En borger svarer i undersøgelsen,”Siden jeg fik konstateret nyresvigtfor snart et år siden, har adgangen til sygehusjournal og laboratoriesvar på sundhed.dk været et vigtigt værktøj til at være en patient, der tager aktivt del i mine behandlingsforløb". 

Alt i alt havde sundhed.dk 23 millioner besøg i 2018, hvilket svarer til, at hele Danmarks befolkning over 15 år, har besøgt siden 4,7 gange.

Kontakter

Billeder

Information om sundhed.dk

sundhed.dk
sundhed.dk
Dampfærgevej 22
2100 København Ø

44 22 20 80https://www.sundhed.dk/

Portalen sundhed.dk samler og viser data fra officielle sundhedsfaglige kilder for borgere og sundhedsprofessionelle og muliggør kommunikation sundhedsfaglige imellem samtidig med, at borgere og deres pårørende får adgang til at se deres egne sundhedsdata – alt sammen på et samlet sted. På den måde sikrer portalen overordnede mål om at gøre patienter og borgere til aktive medspillere i deres eget sundhedsforløb – og muliggør en konsistent deling af sundhedsdata på tværs af sektorer for de sundhedsprofessionelle. 

Følg pressemeddelelser fra sundhed.dk

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra sundhed.dk

Få overblik over dit barns sundhedsdata15.8.2019 12:58:19 CESTPressemeddelelse

Ønsker du at se dit barns sundhedsdata? Få overblik over, hvad du kan og ikke kan, når det handler om at se dit barns sundhedsdata. Du kan i nogle tilfælde få adgang til dit barns data på sundhed.dk. Det gælder: dit barns vaccinationer dit barns medicinoplysninger log: hvem der har kigget på dit barns data Du skal være opmærksom på, at du kun kan se disse data, hvis du har forældremyndigheden. Din adgang til dit barns data ophører, når barnet er 15 år. Her får barnet nemlig sit eget NemID og kan selv logge ind på sundhed.dk og få adgang til sine sundhedsdata. Vaccinationer Hvis du har børn, som er under 15 år, kan du klikke på dit navn og derefter vælge dit barns navn for at se barnets vaccinationer. Bemærk, at for børn født sidst i 1990’erne, kan nogle vaccinationer være registreret på et af forældrenes sundhedskort og CPR-nummer, hvis barnets sundhedskort ikke har været udstedt/medbragt ved konsultationen. Log på Vaccinationer på sundhed.dk Medicin Du har som forælder mulighed for at

Nyt Behandlingstestamente giver borgere større medbestemmelse, når de skal dø3.1.2019 12:22:53 CETPressemeddelelse

Med det helt nye Behandlingstestamente på sundhed.dk kan du nu som borger oprette et juridisk bindende dokument, hvor du skriver, om du ønsker livsforlængende behandling som for eksempel genoplivning ved hjertestop i tre situationer: Hvis du ligger for døden, og behandlingen kun vil forlænge livet og ikke gøre, at du får det bedre eller får lindret dine smerter. Hvis du er så svækket af sygdom, ulykke eller alder, at du aldrig vil komme til at kunne tage vare på dig selv fysisk og mentalt. Hvis behandlingen kan betyde, at du overlever, men lægen vurderer, at de fysiske konsekvenser af sygdommen eller af selve behandlingen vil være meget alvorlige og lidelsesfulde. Juridisk bindende i modsætning til Livstestamente - Behandlingstestamentet er en udvidelse af det hidtidige Livstestamente, som har eksisteret i en årrække. Behandlingstestamentet giver borgerne flere valgmuligheder end Livstestamentet og er i modsætning til Livstestamentet juridisk bindende. - Fra nu af kan der ikke længere

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum