Erhvervsministeriet

Danskerne har taget deleøkonomien til sig

Del

På opfordring fra Erhvervsministeriet har Danmarks Statistik analyseret deleøkonomiens størrelse og natur.

Deleøkonomi har været en del af den politiske og samfundsmæssige debat i de seneste år. Men hverken i den danske eller internationale debat har der været en ensartet og generelt accepteret definition af begrebet. Det kan stå i vejen for gode og sammenlignelige målinger af vækstpotentialet i deleøkonomien.

I rapporten ’Deleøkonomi - hvordan kan den defineres og måles?” giver Danmarks Statistik nu deres bud på en dansk definition af deleøkonomien, samt kommer med et bud på, hvordan størrelse og udbredelse kan måles.

Rapporten beskriver desuden, hvordan de digitale platforme kan deles op i to grupper: Arbejdsplatforme og Kapitalplatforme. Arbejdsplatforme er digitale platforme, hvor personer sælger serviceydelser til andre privatpersoner eller virksomheder fx rengøring, juridisk bistand mv. Kapitalplatforme er digitale platforme, hvor personer udlejer ting, som biler, huse, både og værktøjer ud til privatpersoner eller virksomheder.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen siger:
”Deleøkonomien har en stigende betydning for det danske samfund. Med denne rapport har vi nu et solidt grundlag for at fortsætte diskussionerne om, hvordan vi udnytter deleøkonomiens fordele og hvordan vi måler effekten – både for danske husholdninger og for dansk erhvervsliv. 

På det kommende møde i Disruptionrådet mandag og tirsdag d. 29 og 30. januar, skal vi bl.a. drøfte deleøkonomi og nye beskæftigelsesformers betydning for arbejdsmarkedet. Her ser jeg frem til at høre rådets syn på, hvordan vi understøtter, at deleøkonomien fungerer inden for rammerne af den danske model.”

Rapporten er blevet udarbejdet som et led i Regeringens strategi for vækst igennem deleøkonomi og er blevet til i tæt samarbejde med en række danske deleøkonomiske eksperter, deleøkonomiske virksomheder, forskere, branche- og interesseorganisationer. Derudover har OECD og Eurostat deltaget i arbejdet.

Nøgleord

Vedhæftede filer

Information om Erhvervsministeriet

Erhvervsministeriet
Erhvervsministeriet
Slotsholmsgade 10-12
1216 København K

33 92 33 50https://www.evm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Ny rapport viser gevinsterne ved det indre marked på tværs af hele EU27.9.2018 09:13pressemeddelelse

En ny rapport viser, at Danmark ikke er alene om at drage fordel af det indre marked. Rapporten understreger, at handlen med varer og tjenester inden for det indre marked er afgørende for den økonomiske aktivitet i alle medlemslande og står for 56 millioner jobs på tværs af EU. Endelig peger rapporten på, at det indre marked faciliterer små virksomheders deltagelse i europæiske og globale værdikæder.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum