Forsikring & Pension

Danskerne glemmer at tjekke pensionen ved ægteskab og skilsmisse

Del

​Når danskerne bliver gift, skilt eller får børn, glemmer de at tjekke pensionen, viser en ny undersøgelse. Det kan få alvorlige konsekvenser, advarer brancheorganisation.

​Færre end én ud af ti danskere husker at tjekke eller ændre deres pensionsordning, når de bliver gift eller skilt. Endnu værre står det til, når danskerne får børn. Her er det kun to procent, der tjekker op på deres pensionsordning.

Det viser en ny Epinion-undersøgelse fra Forsikring & Pension op til Pensionsdagen på søndag. Her går vi over til vintertid og får dermed en ekstra time i døgnet. Pensionsbranchen opfordrer alle danskerne til at bruge den ekstra time på at få styr på deres pensionsordninger.
 
- Det kan få alvorlige konsekvenser, hvis ens forsikringer i pensionsordningen ikke bliver justeret, når man bliver gift, skilt eller får børn. Når ens liv ændrer sig, bør det være naturligt, at danskerne samtidig tilpasser deres pensionsordninger til deres nye livsforhold, siger Anne Seiersen, underdirektør i Forsikring & Pension.
 
Det sker bare ikke. Under hver tiende dansker tjekker op på pensionen og de tilhørende forsikringer, når de bliver gift eller skilt. Det kan få kedelige konsekvenser for de efterladte, hvis en ægtefælle eller forælder dør.
 
- Det kan sætte de pårørende i en vanskelig situation, hvis for eksempel livsforsikringen i pensionsordningen går til de forkerte personer, fordi man glemte at begunstige de rette personer, siger Anne Seiersen.

Glemmer forsikringerne 

Manglende viden er den største årsag til, at danskerne glemmer at tjekke pensionen, når deres liv ændrer sig. Mange ved slet ikke, at de har forsikringer i deres pensionsopsparinger, viser undersøgelsen fra Epinion. Her svarer hele 22 procent af danskere med en pensionsopsparing, at de ikke ved, om deres pension indeholder forsikringer. Det skal Pensionsdagen hjælpe med at minde danskerne om.  

- Ud over de personlige konsekvenser, risikerer børnene at få en økonomisk øretæve, hvis den ene eller begge forældre går bort. Hvis man vil give sine børn mest muligt tryghed, er det derfor vigtigt at tjekke, om man har den rigtige børnepension, eller om man skal have tilrettet livsforsikringen i sin pensionsordning, så den dækker ens børn på bedste vis, hvis man dør, siger Anne Seiersen.
 
På PensionsInfo.dk kan man nemt få et overblik over sin pensionsordning og tilhørende forsikringer.
 
Læs mere på Pensionsdagen.dk eller tjek din pension på PensionsInfo.dk

Kontakter

Pressetelefon: 41919101

Vedhæftede filer

Links

Information om Forsikring & Pension

Forsikring & Pension
Forsikring & Pension
Philip Heymans Allé 1
2900 Hellerup

41919101http://www.forsikringogpension.dk/

Forsikring & Pension er brancheorganisation for forsikrings- og pensionsselskaberne i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

Brevkasse: Uvildige rådgivere fra Forsikringsoplysningen gør dine læsere klogere på forsikring2.10.2018 09:46pressemeddelelse

De fleste ved, at forsikringer er gode at have, men ved dine læsere, hvad der helt præcist gælder i enkeltsager? Har de fx styr på, om man kan kræve erstatning fra ens kæreste, der ved et uheld har vasket katten i vaskemaskinen? Ved de, hvor mange selvrisici et forsikringsselskab kan kræve ved angreb fra rotter, eller hvad forsikringen dækker, hvis ens motorcykelnøgle er blevet stjålet?

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum