Sampension

Danskerne fortjener bedre pensionsløsninger

Del

Regeringens udspil tager fat i en vigtig samfundsøkonomisk problemstilling, men løsningen er langt fra elegant. Nu bliver det bliver spændende at følge efterårets forhandlinger, siger Hasse Jørgensen, adm. direktør i Sampension.

Med sit nye pensionsudspil "Flere år på arbejdsmarkedet" adresserer regeringen en vigtig samfundsøkonomisk problemstilling, lyder det fra Hasse Jørgensen, adm. direktør i Sampension, Danmarks tredjestørste pensionsselskab.

”Det er grundlæggende godt. Danskerne har fortjent, at de ikke straffes for at spare op til pension i de sidste år. Når det er sagt, er det en meget lidt elegant løsning på blandt andet samspilsproblematikken, regeringen har skruet sammen, og den vil helt sikkert komplicere pensionssystemet endnu mere," siger Hasse Jørgensen. 

Et af de centrale forslag i regeringens oplæg er at åbne for indbetaling af op til 55.000 kr. årligt på et aldersopsparingsprodukt. Indbetalingerne kan foretages fra fem år før den officielle pensionsalder og modregnes ikke i de supplerende offentlige ydelser.

Hasse Jørgensen spår, at det nye pensionsprodukt både vil gøre det mere vanskeligt for den enkelte at gennemskue sin pension og for pensionsselskaberne at administrere ordningen.

”Det vil helt klart både kræve ekstra rådgivning og en tilpasning af vores it-systemer,” konstaterer han.

Regeringens oplæg rummer også forslag om en årlig pulje på 2,5 mia. kr., som skal udmøntes til skatteinitiativer, der understøtter, at det kan betale sig for alle at spare op til pensionen.

”Det ser vi virkelig frem til. Det er helt afgørende for successen af de her forslag, at det kan betale sig for danskerne at spare op. Så nu bliver det spændende at se, hvad politikerne leverer til efteråret,” siger Hasse Jørgensen.

Billeder

Information om Sampension

Sampension
Sampension
Tuborg Havnevej 14
2900 Hellerup

77 33 18 77https://www.sampension.dk/

Følg pressemeddelelser fra Sampension

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Sampension

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum