Deloitte

Danskerne er vilde med tilbudsaviser

Del

Trods internet og tilbudsapps bladrer mere end halvdelen gennem de traditionelle tilbudsaviser

København, 1. juni 2016

Spar 25 procent. Tag 3 for 2. Få råd til mere. Danskerne er stadig vilde med at læse de traditionelle tilbudsaviser, når der skal købes dagligvarer ind til familien. Det viser en ny undersøgelse foretaget af Epinion for Deloitte. Her siger hele 56 pct., at de pløjer igennem aviserne, og de unge gør det stort set lige så meget som de ældre.

- Der er ingen tvivl om, at tilbudsaviserne stadig spiller en stor rolle, når vi skal købe dagligvarer. For mange er det et fast ritual at bladre dem igennem for at se, om der er noget, der frister. Det er en vane, som hænger fast trods moderne teknologi, siger partner i Deloitte Peter Mølkjær.

Man skulle tro, at den ældre del af befolkningen var flittigst til at læse med, men sådan er virkeligheden langt fra, påpeger Peter Mølkjær:

- Faktisk siger 55 pct. af de unge mellem 18 og 29 år, at de læser tilbudsaviser. Det er kun ét procentpoint lavere en gennemsnittet for alle aldersgrupper. Selv om de unge har rig adgang til smartphones og tablets, synes mange altså, at det er nyttigt at finde dagligvaretilbud på den gammeldags facon.

På trods af den vedholdende popularitet er det dog sandsynligt, at tilbudsaviserne med tiden må vige for internettet, mener Peter Mølkjær. Både tilbudssøgning og de faktisk indkøb sker nemlig i stigende grad på nettet:

- I dag siger 13 pct. af danskerne, at de køber dagligvarer på internettet mindst en gang om måneden. 3 pct. gør det hver uge. Det er selvfølgelig ikke en stor del af befolkningen, men tallet er støt stigende. Det er klart, at jo flere der handler ind på nettet, des flere kigger også på tilbud samme sted.

Samtidig giver flere dagligvarekæder kunderne mulighed for at købe større varer på internettet, som de derefter henter i butikken. Også det øger relevansen af de elektroniske medier, mener Peter Mølkjær:

- Konceptet, der på engelsk hedder ’click and collect’, er allerede flittigt brugt af danskerne. 5 pct. bruger det cirka en gang om måneden, mens 17 pct. bruger det af og til. Også her sker der en sammensmeltning af internettet og de fysiske butikker.

Kun 7 pct. af danskerne siger, at de slet ikke kigger efter tilbud, når de køber dagligvarer.

Fakta:

Andelen af danskerne, der:

Læser tilbudsaviser: 56 pct.

Kigger efter tilbud på dagligvarer, når de er i butikken: 55 pct.

Søger efter tilbud på dagligvarer internettet: 48 pct.

Hvor tit køber du dagligvarer på internettet, som du herefter får leveret til døren?

En gang om ugen eller oftere: 3 pct.

Flere gange om måneden: 5 pct.

Cirka en gang om måneden: 5 pct.

Flere gange om året: 9 pct.

Cirka en gang om året: 3 pct.

Sjældnere: 8 pct.

Aldrig: 67 pct.

Hvor tit køber du varer på internettet, som du herefter henter i den fysiske butik (det, der på engelsk hedder ”click and collect”)

En gang om ugen eller oftere: 0 pct.

Flere gange om måneden: 1 pct.

Cirka en gang om måneden: 4 pct.

Flere gange om året: 17 pct.

Cirka en gang om året: 9 pct.

Sjældnere: 12 pct.

Aldrig: 54 pct.

Ved ikke: 3 pct.

Tallene er baseret på i alt 1004 interview med repræsentativt udvalgte danskere på 18 år og derover. Undersøgelsen er gennemført af Epinion for Deloitte.

Nøgleord

Kontakter

Peter Mølkjær
Tlf. +45 21 60 21 74
pmoelkjaer@deloitte.dk

Billeder

Download
Peter Mølkjær
Peter Mølkjær
Download

Information om Deloitte

Deloitte
Deloitte
Weidekampsgade 6
2300 København S

http://www2.deloitte.com/dk/da.html

Peter Mølkjær er partner i Deloitte og ekspert i forbrug og forbrugsvaner.

Mød hele Deloittes panel af eksperter på twitter.com/pressepanelet samt på pressepanelet.dk

Følg pressemeddelelser fra Deloitte

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Deloitte

Undersøgelse: Mindre danske virksomheder sætter mål – men det halter med strategien13.8.2018 10:12pressemeddelelse

Danske virksomheder med 50-199 medarbejdere er gode til at formulere målsætninger, men er klart udfordret, når de skal formulere og gennemføre strategier, der skal indfri målsætningerne. En smule anderledes ser det ud for de mellemstore virksomheder med mere end 200 medarbejdere. Epinion har for Deloitte undersøgt forholdet mellem mål og midler i de to segmenter og taget temperaturen ud fra virksomhedernes tilgang til vækst, internationalisering og digitalisering.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum