De Danske Bilimportører

Danskerne er vilde med plug-in hybrider

Del

Trods coronakrisen har danskerne købt opladelige plug-in hybridbiler i stor stil de seneste måneder - bare i den forgangene måned stod plug-in’erne for 14 procent af det samlede personbilsalg. Plug-in hybridsalget og de andre grønne biler går en afgørende tid i møde med offentliggørelsen af Eldrup-kommissionens første delrapport i den nærmeste fremtid.

Plug-in hybriderne slog salgsrekord i både juni og juli. I august blev det ikke til en ny rekord, men det høje niveau fortsætter, og der blev indregistreret 655,8 procent flere plug-in hybridbiler end i august 2019. Elbilerne gjorde sig også positivt bemærket i den forgangene måned med et opsving på 199,4 procent flere indregistrerede køretøjer end i august 2019. I elbilernes ÅTD-regnskab er der nu indregistreret 5.216 elbiler, hvilket er 63,4 procent flere end i samme periode af 2019.  
 
Om personbilsaget i august siger adm. direktør for De Danske Bilimportører, Mads Rørvig:
  • ”Elbilerne og plug-in hybriderne har klaret sig godt det sidste års tid trods coronakrisen. Andelen af både elbiler og plug-in hybridbiler i personbilsalget har konsekvent været højere de seneste tolv måneder end i de samme måneder i 2019, og august måned var ingen undtagelse. Udfaldet af de forestående afgiftsforhandlinger i Folketinget bliver skelsættende for det fremtidige salg af grønne biler.” 
  • ”Inden længe præsenterer Eldrup-kommissionen sine anbefalinger til nye bilafgifter, og vi ser frem til nogle spændende måneder, der kommer til at stå i bilafgifternes tegn. Vi håber, at politikerne øjner en mulighed for at gøre bilafgifterne grønnere. Vi foreslår en model, hvor man hovedsageligt betaler afgift efter, hvor energieffektiv og CO2-venlig ens bil er.”
  • ”Med et nogenlunde stabilt personbilsalg de seneste par måneder, er det tydeligt, at vi snart har lagt Corona-krisen bag os. Danskerne er igen begyndt at købe biler, og vi håber politikerne med nye afgifter, vil gøre det mere attraktivt at vælge grønt, når der skal købes ny bil.”

Yderligere oplysninger
Administrerende Direktør Mads Rørvig, på tlf. +45 30 16 10 04 eller mr@bilimp.dk.

Pressefoto

 
Detaljeret information
Se venligst nedenstående.

- - -

Fortsat stabil salgsudvikling i august

Udviklingen siden juni måned peger på, at de kæmpestore månedlige salgsforskelle ift. sidste år, som vi oplevede fra marts til maj, er overstået. 

17.608 nye personbiler fik plader på i august 2020. Det er 5,8 procent færre end i august 2019. ÅTD-regnskabet lider samtidig under et betydeligt corona-efterslæb, og ved udgangen af august måned er der indregistreret 124.974 biler år til dato, hvilket er 20,7 procent færre personbiler end i perioden januar til august 2019.   
 
Interaktiv grafik: https://www.datawrapper.de/_/sisGE/
 
”Med et nogenlunde stabilt personbilsalg de seneste par måneder, er det tydeligt, at vi snart har lagt Corona-krisen bag os. Danskerne er igen begyndt at købe biler, og vi håber politikerne med nye afgifter, vil gøre det mere attraktivt at vælge grønt, når der skal købes ny bil.”
 
”Inden længe præsenterer Eldrup-kommissionen sine anbefalinger til nye bilafgifter, og vi ser frem til nogle spændende måneder, der kommer til at stå i bilafgifternes tegn. Vi håber, at politikerne øjner en mulighed for at gøre bilafgifterne grønnere. Vi foreslår en model, hvor man hovedsageligt betaler afgift efter, hvor energieffektiv og CO2-venlig ens bil er.”
 

De tre mest populære mærker i august 2020 var hhv. Ford, Citroën og Peugeot. 

Fremgang til de opladelige alternativer

Salgsudviklingen for elbiler fortsætter de positive tendenser med 1.015 nyregistrerede elbiler i august måned, hvilket er 199,4 procent flere end i august sidste år, hvor der blev indregistreret 339 elbiler. I det totale personbilsalg udgjorde elbilerne 5,8 procent – det er en stigning på 3,2 procentpoint ift. juli måned.  

Elbilsalget i august har bidraget positivt til ÅTD-regnskabet, som ved månedens udgang ligger 63,4 procent over sidste års niveau på samme tidspunkt. I alt har 5.216 nye elbiler fået asfalt under dækkene i de forgangene otte måneder mod 3.192 elbiler i samme periode sidste år. 

Interaktiv grafik: https://www.datawrapper.de/_/kwkcb/


”Elbilerne og plug-in hybriderne har klaret sig godt det sidste års tid trods coronakrisen. Andelen af både elbiler og plug-in hybridbiler i personbilsalget har konsekvent været højere de seneste tolv måneder end i de samme måneder i 2019, og august måned var ingen undtagelse. Udfaldet af de forestående afgiftsforhandlinger i Folketinget bliver skelsættende for det fremtidige salg af grønne biler,” 
udtaler Mads Rørvig, adm. direktør for De Danske Bilimportører. 

Interaktiv grafik: https://www.datawrapper.de/_/3fbze/
 
Plug-in hybriderne har slået salgsrekord i både juni og juli. I august blev det ikke til en ny rekord, men det høje niveau fortsætter, og der blev indregistreret 655,8 procent flere plug-in hybridbiler end i august 2019. 

Udviklingen de seneste måneder har i høj grad været drevet af, at mange kunder har fået leveret deres nye Ford Kuga. Bare i den forgangene måned var mere end hver anden nye plug-in hybrid en Ford Kuga. I alt blev der indregistreret 2.464 plug-in’er i august, og plug-in salget udgjorde dermed 14,0 procent af det samlede personbilsalg.  

Plug-in hybrider har været den helt store positive historie i et 2020, hvor coronakrisen har påvirket næsten alle afkroge af bilbranchen. Indtil videre er der blevet indregistreret over 9.555 nye plug-in hybrider i 2020 svarende til en stigning på 305,0 procent ift. samme periode af 2019. 
 

 
Salget af de alm. (ikke-opladelige) hybridbiler endte pænt over juli måneds niveau med 907 nyregistreringer i august måned. Ift. salget i august 2019 kom der hele 29,4 procent flere alm. hybrider ud på de danske veje i sidste måned. 
 
I ÅTD-regnskabet står de alm. hybrider noteret for 16,1 procent færre indregistreringer end sidste år på samme tidspunkt. Indtil videre har 5.580 alm. hybrider fået plader på i 2020, mod 6.648 i samme periode af 2019. 

I den forgangene måned var Toyota, det bedst sælgende mærke af alm. hybridbiler med 673 nyregistrerede biler. Toyota efterfølges af Fiat og Hyundai med hhv. 88 og 67 solgte alm. hybrider i august. 

OBS: Grundet fejlkategoriseringer af bestemte bilvarianter har vi desværre præsenteret for høje nyregistreringstal for de alm. plug-in hybridbiler i vores pressemeddelelser siden marts 2020. Vi beklager fejlen. 
 

Yderligere detaljer om bilsalget

De Danske Bilimportører offentliggør senere på ugen en detaljeret rapport over personbilsalget i august 2020. 

Pressemeddelelse om salg af varebiler, busser og lastbiler udsendes onsdag d. 2. september. 
 

Top-10 og -20 lister

Vedhæftet findes:
  • Top-10 for de enkelte personbilssegmenter og top-20 over de mest solgte bilmodeller (august 2020)
  • Top-10 for de enkelte personbilssegmenter og top-20 over de mest solgte bilmodeller (ÅTD)
  • Oversigt over det samlede salg af personbiler fordelt på drivmidler (august 2020)
  • Oversigt over det samlede salg af personbiler fordelt på drivmidler (ÅTD)

Kilde

Pressemeddelelsen er udarbejdet af De Danske Bilimportører på baggrund af data fra DBI-IT.

Kildeangivelse

Alle gengivelser af data og oplysninger bedes kildeangives med: De Danske Bilimportører.

Yderligere oplysninger

Interview og citater: Adm. Direktør Mads Rørvig, tlf. +45 30 16 10 04 eller mr@bilimp.dk

Data, statistik og bilag: Konsulent Sara Gabrielsen, tlf. +45 71 11 94 91 eller slg@bilimp.dk
 

Nøgleord

Kontakter

Vedhæftede filer

Links

Information om De Danske Bilimportører

De Danske Bilimportører
De Danske Bilimportører
Rådhuspladsen 16
1550 København V

+45 39 16 23 23https://www.bilimp.dk/

De Danske Bilimportører er brancheorganisationen for bilimportører i Danmark. Vi repræsenterer alle nye biler (person-, vare- og lastbiler samt busser) som anskaffes i Danmark og de omfatter selvsagt alle teknologier – el, brint, hybrider, diesel, benzin, gas.

Følg pressemeddelelser fra De Danske Bilimportører

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra De Danske Bilimportører

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum