TDC Group

Danskerne er vilde med at donere deres gamle telefoner

Del

Danskerne har doneret mere end 8.000 gamle mobiltelefoner i løbet af et halvt år. Mobilerne er solgt til genanvendelse, og pengene er gået ubeskåret til TDC Groups samarbejde med Børns Vilkår om at støtte børn til et positivt og trygt online liv.

Det skulle gerne være trygt og positivt for vores børn at færdes på de sociale medier. Men mange børn har brug for hjælp til, hvordan man opfører sig på nettet og hvordan man håndterer ubehagelige oplevelser i det digitale liv. Samtidig er forældrene sjældent klædt ordentligt på til, hvordan de kan guide deres børn til et mere sikkert og trygt fællesskab på digitale og sociale medier.

Derfor lancerede TDC Group og Børns Vilkår i sommeren 2017 en indsamling af brugte mobiltelefoner, som bliver solgt til genanvendelse og pengene går ubeskåret til Børns Vilkår. Sammen støtter vi, at forældre via gratis kurser og online undervisningsforløb kan få redskaberne til at hjælpe deres børn til et godt digitalt liv,

- I TDC Group er vi enormt glade for, at der allerede er doneret mere end 8.000 mobiltelefoner. Næsten endnu bedre er det, at vi også har haft flere tusinde forældre gennem de første kurser om børns online-liv. Men der er stadig hundredtusindvis af mobiler, der fortsat ligger i gemmerne og kunne gøre gavn. Så mit håb er, at der er mange flere, som vil støtte op om indsatsen og donere deres gamle mobiler i den nærmeste YouSee-butik. Alle mobiltelefoner kan bruges, også selv om de ikke virker. På den måde kan vi sammen tage ansvar for, at teknologien bliver genbrugt, samtidig med at vi hjælper de unge med at bruge de digitale muligheder på en positiv måde, siger Jens Aaløse, koncerndirektør i TDC Group.

Også hos Børns Vilkår er der glæde over danskernes villighed til at støtte Mobilindsamlingen, formand Peter Bartram siger:

- På BørneTelefonen får vi ofte henvendelser fra børn som har set eller oplevet noget ubehageligt på nettet uden at tale med nogen voksne om det. Det er bekymrende, at over halvdelen af disse børn, går med den uhyggelige oplevelse alene og ikke har en voksen eller ven at tale med. Derfor glæder vi os meget over danskernes gavmildhed, som betyder, at vi kan tilbyde endnu flere forældre hjælp og redskaber til, hvordan de kan tale med deres børn om, hvordan man passer på sig selv og hinanden på internettet får et positivt digitalt liv, men også hvordan man selv opfører sig på nettet.

Fakta

  • 8.192 brugte mobiltelefoner er indsamlet mellem juni og december 2017
  • 79 % af de donerede mobiler er mellem 10 og 20 år gamle
  • Af de nyere telefoner/smart phones udgør 6 % af dem iPhones, 5 % er Samsung og 3 % er Nokia telefoner
  • Kun 15 % af alle mobiltelefoner bliver genanvendt på verdensplan
  • 91 % af en brugt mobiltelefon kan tages i brug igen, og 97 pct. af resten genanvendes og bruges til reservedele
  • Pengene går ubeskåret til samarbejdet mellem Børns Vilkår og TDC Group "Forældre i en digital verden"

Se mere her: https://bornsvilkar.dk/tdc

Se mere her: https://tdcgroup.com/da/ansvarlighed/mobilindsamling

Mobilindsamlingen fortsætter i resten af 2018. Sådan kan du være med!

Alle kan donere gamle mobiltelefoner i landets45 YouSee-butikke reller i en af de 4 YouSee On Tour biler .

Som erhvervsdrivende kan man aflevere gamle mobiler i en af de 15 TDC Erhvervscentre eller direkte til Account Managers i TDC Erhverv.

Telefoner kan også afleveres hos Børns Vilkår ellerENIGMA - Museum for Post, Tele & Kommunikation og Dansk Erhverv.

For yderligere information kontakt TDC Group på 70 20 35 10.


Nøgleord

Billeder

Information om TDC Group

TDC Group
TDC Group
Teglholmsgade 1
0900 København C

https://tdcgroup.com/

TDC Group forbinder danskerne og har en klar ambition om at gøre det enklere og bedre for kunderne at få adgang til digitale tjenester og indhold. Virksomheden er Danmarks foretrukne udbyder af kommunikations- og underholdningstjenester i hjemmet og på farten. YouSee, Telmore, Fullrate og Blockbuster giver danskerne hurtig og let adgang til massevis af musik, film og tv på alle platforme når som helst og hvor som helst. TDC Erhverv skaber fremtidens vækst i såvel store som små danske virksomheder gennem digitale og enkle løsninger. I Norge leverer TDC Group mobil, tv og bredbånd til norske hjem via selskabet Get, der er Norges hurtigst voksende bredbåndsudbyder.

Følg pressemeddelelser fra TDC Group

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra TDC Group

TELMORE: Tag TV 2 Play og HBO Nordic med på ferie i EU9.3.2018 10:00pressemeddelelse

Fra 1. april kan TELMORE Play-kunder tage alle underholdningstjenester med sig i hele EU. Foruden digitalt læsestof og musikindhold bliver det fra den dato også muligt at tage tv- og filmstreamingtjenesterne med sig på mobilen. Der er godt nyt til TELMOREs mange kunder, der har en underholdningspakke. Nye EU-regler sætter 1. april al indhold frit på tværs af de europæiske landegrænser, og det betyder, at TELMOREs Play-kunder fra den dato kan streame indhold fra HBO Nordic, TV 2 Play, CMORE og Min Bio, når de krydser den danske grænse og rejser til et andet EU-land. Skulle man kede sig på sin rejse, så er der altså meget snart rig mulighed for hele familien til at fordrive tiden med bl.a. Badehotellet, Cirkeline, Rasmus Klump, en god blockbuster som Avatar eller lignende. Og det er noget, man har set frem til at kunne give sine kunder: "Det har stået højt på vores ønskeseddel længe, men fordi en del indhold bliver blokeret, så snart man forlader Danmark, har det hidtil ikke være muligt

Nyt digitalt kørekort skal styrke elevernes digitale dannelse1.3.2018 07:29pressemeddelelse

Digitalt samvær fylder enormt meget i skoleelevers hverdag, hvor de sociale medier altid er lige ved hånden. Samtaler, diskussioner og jokes fra klasseværelset fortsætter efter skoletid på Facebook, Snapchat og Instagram. Eleverne er derfor hele tiden i kontakt og følger med i hinandens liv - men når kommunikationen går skævt online, mærkes det også offline. Det bekræftes af en undersøgelse foretaget af Epinion for Danske Skoleelever og TDC Group. Undersøgelsen viser, at 30 pct. af landets ældste skoleelever jævnligt oplever, at der foregår mobning på de sociale medier - og at 47 pct. oplever, at digitale konflikter påvirker fællesskabet i klassen negativt. I samme undersøgelse efterlyser 80 pct. af eleverne undervisning om god tone på nettet. Det er baggrunden for, at TDC Group og Danske Skoleelever præsenterer et nyt digitalt kørekort og undervisningsmateriale tirsdag den 6. marts 2018 på Danmarks Læringsfestival i Bella Center, hvor tusindvis af professionelle fra undervisningsverde

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum