Danskerne elsker Mojito – server tre alternativer til jul og nytår
Cocktails er mere populær end nogensinde før, og især rom har vundet danskernes hjerter. Hele 87 % af danskerne har drukket rom på et tidspunkt i deres liv, og 35 % mener, at rom er en spiritus med mange muligheder. Det viser en ny undersøgelse fra Bacardi foretaget i samarbejde med YouGov.
Undersøgelsen viser også, at 3 ud af 4 danskere foretrækker at blande spiritussen i drinks, hvor de fleste vælger at bruge rommen til at lave en Mojito.
Vi drikker mest rom derhjemme
Romcocktails bliver ofte forbundet med en våd bytur og sene nattetimer på dansegulvet, men undersøgelsen viser faktisk, at 7 ud af 10 danskere drikker den sødmefyldte spiritus derhjemme eller hjemme hos andre.
Dog begår mange nogle klassiske fejl, når de laver Mojito derhjemme, fortæller Jesper Strauss, som har 10 års bartendererfaring fra anerkendte barer i det københavnske natteliv som Brønnum og Lidkoeb.
”For at lave den perfekte Mojito skal man bruge masser af is, så cocktailen ikke bliver for vandet. Samtidig skal man spare på danskvandet og kun toppe cocktailen med en spiseske. Og så skal man passe på med at knuse myntebladende i små stykker, så man suger dem op i sugerøret, og de ender med at sidde fast i tænderne,” siger han.
Eksperimenter til jul og nytår
Selvom Mojitoen har mange år på bagen, så er den stadigvæk vældig populær rundt omkring i de danske hjem. Og med en lille twist kan den cubanske cocktail også serveres som en overraskelse for jule- og nytårsgæster. Her kommer nogle lækre bud på mojito drinks med et twist:
Sloe mojito
- 3,5 cl Bacardi Carta Blanca
- 2,0 cl Sloe gin
- Salvie
- 2,5 cl lime juice
- 5 cl Tonic
- 1 cl Sukker
Sådan gør du:
Læg salvie ned i glasset, tilsæt alt undtagen tonic og fyld med is. Hæld tonic i og omrør let nedefra og op.
Mojito med appelsinsirup
- 5,0 cl Bacardi Cuatro
- 1,5 cl Appelsinsirup
- 1 stk kanel
- 2,5 cl citronsaft
- Mynte
Sådan gør du:
Tilsæt rom, sirup og citron. Brænd kanel i den ene ende og læg den ned i glasset med den brændte ende først. Tilsæt mynte og is, og rør let rundt nedefra.
Mojito med karamelsirup
- 5 cl Bacardi Cuatro
- 1,5 cl karamelsirup*
- Mynte
- 3 cl citronsaft
- 3 cl ginger ale
Sådan gør du:
Læg mynte ned i glasset, tilsæt is og top med rom, citron og sirup. Fyld med is og tilsæt ginger ale. Omrør let nedefra og op.
*Du kan lave din egen karamelsirup ved at smelte 300 g sukker på en pande og derefter tilsætte 15 cl kogende vand. Når sukkeret er lysebrunt, tilsættes vandet lidt efter lidt. Rør rundt undervejs og tilføj eventuelt mere vand, hvis du ønsker en anden konsistens.
Nøgleord
Billeder
Information om Bacardí®
BACARDÍ® blev grundlagt i 1862 i Santiago de Cuba af Don Facundo Bacardí Massó, der revolutionerede spiritusindustrien ved at skabe verdens første lette rom. Den unikke smag af BACARDÍ rom har gennem tiden inspireret cocktailpionerer til at opfinde nogle af verdens mest berømte opskrifter. Herunder BACARDÍ Mojito, BACARDÍ Daiquirí, BACARDÍ Cuba Libre, BACARDÍ® Piña Colada og BACARDÍ Presidente. BACARDÍ er verdens mest prisvindende rom med mere end 674 priser for bl.a. kvalitet, smag og innovation. I dag fremstilles BACARDÍ rom hovedsageligt i Puerto Rico, hvor den bliver lagret i egetræsfade for at sikre, at romsmagen forbliver den samme i dag, som da den blev blandet for første gang i 1862.
LIVE PASSIONATELY. DRINK RESPONSIBLY.
Følg pressemeddelelser fra Bacardí®
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.