Gjensidige Forsikring

Danskerne dropper tandlægebesøget under corona-krisen

Del

Hver femte dansker har droppet tandlægebesøget under corona-pandemien viser ny undersøgelse foretaget af Kantar Gallup for Gjensidige Forsikring.

Sundhedsvæsenet har været under et historisk pres gennem corona-krisen med en lang række udskudte behandlinger og perioder med fyldte sygehuse. Det er dog ikke kun i det offentlige sundhedsvæsen, at behandlinger er blevet udskudt, mange danskere har nemlig også selv droppet og udskudt undersøgelser.

Faktisk har hver femte dansker udskudt et tandlægebesøg under corona-krisen, viser en ny undersøgelse foretaget af Kantar Gallup for Gjensidige Forsikring. Særligt slemt står det til blandt de 30-39-årige, hvor knap hver tredje har droppet en tid hos tandlægen. Tandlægerne har ikke været omfattet af nedlukningerne, og det er derfor bekymrende tal, fortæller fagchef i sundhed hos Gjensidige, Louise Brix.

”Tænderne er det eneste, hvor det offentlige sundhedsvæsen ikke yder markante tilskud til behandling, og hvis man udskyder tandlægebesøget, risikerer man at ende med en større regning senere hen både økonomisk, men særligt sundhedsmæssigt. Tændernes og mundhulens helbred spejler kroppens, og der ses ofte sammenhæng mellem tand- og mundsygdomme og andre alvorlige sygdomme,” siger Louise Brix.

Ikke kun tandlægebesøget aflyses

Det er dog ikke kun tandlægebesøget, som mange danskere har udskudt gennem corona-pandemien, viser undersøgelsen. Der har nemlig også været tendens til, at danskerne har undladt besøgene hos de praktiserende læger. Her svarer lidt over hver femte dansker også, at de af forskellige årsager har undladt at gå til lægen, og det kan lede til manglende diagnosticering af sygdom.

”Man skal gå til lægen, hvis man har symptomer på sygdom, og det er vigtigt, at man får konsulteret sin læge også selvom corona-pandemien gør, at der er sat nogle særlige retningslinjer op for både læge- og tandlægebesøg. Tidlig diagnosticering er altid vigtigt, og det er der størst chance for, hvis man får besøgt sin læge og tandlæge, til de anbefalede undersøgelser samt når man har symptomer på sygdom,” siger Louise Brix.

Danske Patienter har vurderet at der i 2020 blev foretaget 150.000 færre udredningsforløb end normalt, hvilket også leder til fx færre diagnosticeringer med hjerte- og kræftsygdomme. Ifølge Kræftens Bekæmpelse blev 33% færre personer diagnosticeret med kræft mellem marts og maj i 2020, end på et normalt år.

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er foretaget af Kantar Gallup for Gjensidige Forsikring i marts 2021 blandt 1057 repræsentativt udvalgte danskere.

Har du undladt at gå til lægen under corona-krisen?

 • Ja, var syg, men gik ikke til lægen 5%
 • Ja, havde noget jeg skulle have tjekket, men gik ikke til lægen 13,3%
 • Ja, havde en gammel aftale, som jeg aflyste 2,5%
 • Ja, af anden grund 2,5%
 • Nej 77,1%
 • Ved ikke 1,4%

Skulle du have gjort en eller flere af følgende ting under corona-krisen, som du har droppet eller udskudt?

 • Tandlægebesøg 21%
 • Mindre operation 1,4%
 • Større operation (fx i narkose) 0,7%
 • Psykologbesøg 2,1%
 • Andet 4,9%
 • Ingen af ovenstående 71,6%
 • Ved ikke/ønsker ikke at svare 2,2%

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Gjensidige Forsikring

Gjensidige Forsikring
Gjensidige Forsikring
A.C. Meyers Vænge 9
2450 København SV

70 10 90 09https://www.gjensidige.dk/

Gjensidige er et ledende nordisk skadeforsikringsselskab, og er noteret på Oslo Børs. Vi er cirka 3.700 medarbejdere, heraf 700 i Danmark, og vi tilbyder skadeforsikring i Norge, Danmark, Sverige og Baltikum. I Norge tilbydes også pension og opsparing. Driftsindtægterne var 28 mia. NOK i 2019, mens forvaltningskapitalen udgjorde 112 mia. NOK.

Følg pressemeddelelser fra Gjensidige Forsikring

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Gjensidige Forsikring

Grønne biler: Danskerne er nær et vendepunkt4.5.2021 21:52:24 CEST | Pressemeddelelse

De danske bilister når snart et skæringspunkt, hvor ønsket om en grøn bil overstiger ønsket om en bil med fossile brændstoffer, benzin og diesel. Det viser en Kantar Gallup undersøgelse, som forsikringsselskabet Gjensidige har foretaget blandt knap 1100 danskere. På spørgsmålet om hvilket drivmiddel deres næste bil vil have, svarer 26 procent, at de vil købe en bil med benzin- eller dieselmotor, mens 23 procent vil købe en bil med el- eller hybridteknologi. 25 procent af de adspurgte har endnu ikke taget stilling, mens resten ikke er i markedet for at købe en bil. ”Svarene viser os, at vendepunktet ikke er ret langt væk. En forskel på kun tre procentpoint har vi ikke set før. Lysten til at købe en grøn bil er i kraftig vækst, og det hilser vi velkomment. Vi ser også på vores salg af bilforsikringer, at flere og flere køber elbiler. Det følger jo i takt med det stigende salg,” siger Henrik Sagild, skadedirektør i Gjensidige. Han tilføjer, at ønsket om hybridteknologi lige nu vejer tunge

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum