Danskeren, der måtte overnatte i Belgien på vej hjem fra Hubei-provinsen, kommer i hjemmekarantæne
Personen kom til Danmark onsdag aften og blev indlagt på Aarhus Universitetshospital i Skejby til observation. På hospitalet er vedkommende blevet undersøgt for ny coronavirus og testet negativ. Styrelsen for Patientsikkerhed har vurderet, at personen bør være i hjemmekarantæne, da vedkommende stadig er i risiko for at være smittet på rejsen fra Kina til Belgien under hjemrejsen til Danmark.
”Vores overlæger har foretaget en konkret risikovurdering, og det er aftalt at etablere hjemmekarantæne. Det sker ud fra et forsigtighedsprincip – vi tager ingen chancer i denne situation,” siger Anette Lykke Petri, der er overlæge og enhedschef i Styrelsen for Patientsikkerhed.
Daglig kontakt
Under hjemmekarantæne vil der være daglig kontakt med sundhedsfagligt personale fra infektionsmedicinsk afdeling på Aarhus Universitetshospital i Skejby. Hjemmekarantænen vil vare i 14 dage fra personen ankom til Belgien.
”Hjemmekarantæne betyder, at man skal opholde sig hjemme, man kan ikke gå på arbejde, i skole eller færdes ude af andre årsager. Personer i hjemmekarantæne skal bl.a. måle deres temperatur dagligt, så vi ved om der udvikles feber. Sundhedsfagligt personale fra infektionsmedicinsk afdeling på Aarhus Universitetshospital er i daglig kontakt med personen og følger helbredssituationen” uddyber overlæge og enhedschef Anette Lykke Petri.
Styrelsen for Patientsikkerhed følger situationen tæt.
Nøgleord
Kontakter
Pressekontakt: Tlf. 72 22 86 88 / presse@stps.dk
Information om Styrelsen for Patientsikkerhed
Følg pressemeddelelser fra Styrelsen for Patientsikkerhed
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Styrelsen for Patientsikkerhed
Erfaringsopsamling fra tilsyn på plejeområdet viser fortsat udfordringer med medicinhåndteringen30.6.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
I 2024 gennemførte Styrelsen for Patientsikkerhed 191 sundhedsfaglige tilsyn på plejecentre, i hjemmepleje og hjemmesygepleje. Mere end halvdelen af tilsynene afdækkede problemer med håndteringen af borgernes medicin.
Samarbejde mellem læger og plejepersonale kan nedbringe forbruget af antipsykotisk medicin til patienter med demens5.3.2025 07:15:00 CET | Pressemeddelelse
Erfaringer fra tilsyn med brug af antipsykotisk medicin til patienter med demens på plejehjem viser, at et tæt samarbejde mellem læger og plejepersonale kan være med til at bringe forbruget ned.
Erfaringsopsamling om tilsyn med behandling med insulin3.3.2025 07:15:00 CET | Pressemeddelelse
I 2023 og 2024 gennemførte Styrelsen for Patientsikkerhed i alt 245 sundhedsfaglige tilsyn med behandlingssteder i plejesektoren og på bosteder, hvor personalet håndterer insulin for borgere med diabetes. Resultater og observationer fra tilsynene er nu samlet i en erfaringsopsamling.
Bliv klædt på til fravalg af genoplivningsforsøg for borgere over 60 år15.1.2025 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
Fra i dag kan alle habile borgere over 60 år fravælge genoplivningsforsøg ved hjertestop på sundhed.dk. Styrelsen for Patientsikkerhed har derfor lanceret en kampagne med information til sundhedspersoner om det nye fravalg.
Tilsyn stiller skarpt på psykiatrisk behandling af børn og unge27.11.2024 07:52:57 CET | Pressemeddelelse
I 2025 vil Styrelsen for Patientsikkerhed føre organisatorisk tilsyn med offentlige og private sygehusafdelinger og speciallægepraksis, der udfører ambulant psykiatrisk behandling af børn og unge.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum