Lånio.dk

Danskere over 50 år sidder på mere end 80% af den samlede formue

Del

Lånio.dk har undersøgt danskernes gælds- og formueforhold, fra vi indtræder i voksenlivet, til vi forlader det igen. Tendenserne er logiske - proportionerne er overraskende. En dansker i 60’erne er næsten 20 gange rigere end én i 20’erne. Og selvom danskere over 50 år kun udgør under 40% af befolkningen, sidder de på mere end 82% af den samlede formue.

Rige pensionister
Rige pensionister

I en undersøgelse, foretaget af Lånio.dk, sammenlignes danskernes formue- og gældssituation gennem livet. Beregningerne afslører, at en pensionsmoden dansker i 60’erne er næsten 20 gange mere velhavende end en ung i 20’erne. Og danskere der har levet mere end et halvt århundrede, ejer mere end 82% af den samlede formue, men udgør kun knap 40% af befolkningen.

Unges gæld 7-dobles på 20 år

En almindelig, dansk ung i 20’erne har allerede stiftet en gæld på næsten 130.000 kr. På bare 20 år stiger denne gæld til næsten 880.00kr. Det vil altså sige et gældsniveau, der er næsten 7 gange større. Undersøgelsen afslører også, at danskere under 30 år, som udgør 36% af befolkningen, kun har 1,3% af den samlede formue.  

1/5 af danskerne ejer 50% af formuen.

Undersøgelsens resultater viser, at gruppen med danskere mellem 60-79 år udgør ca. 20% af den samlede befolkning. Selvom dette er en forholdsvis lille gruppe mennesker, råder de  dog over næsten 50% af danskernes samlede formue.

Gruppen med den største andel af formuen, der udgør ca. 1/10 del af befolkningen, er således de 60-69 årige, der alene ejer 26% af den samlede formue. Det svarer til en gennemsnitlig formue på mere end 2.500.000 kr. Til sammenligning har en dansker i 30’erne omkring 490.000 kr.

Læs hele undersøgelsen her.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Rige pensionister
Rige pensionister
Download
Søjlediagram
Søjlediagram
Download
Diagrammer
Diagrammer
Download

Links

Information om Lånio.dk

Lånio.dk
Lånio.dk
Høffdingsvej 34
2500 Valby

38 41 03 02https://www.xn--lnio-qoa.dk/

Lånio.dk er til for at gøre det nemmere for brugere at finde det bedste lån. Det kan umiddelbart være uoverskueligt at finde frem til det billigste lån, som passer bedst til dine behov, da der er mange banker og låneudbydere. Lånio.dk hjælper dig ved at samle lånetilbudene i én online låneformular. Hermed sammenligner vi lån, og finder det bedste til dig - helt gratis og uforpligtende.

Følg pressemeddelelser fra Lånio.dk

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lånio.dk

Samme indkøbspris, men forskel på 60.000 kr. i totale omkostninger på tre år3.1.2019 11:13Pressemeddelelse

Lånio.dk har i samarbejde med Biltorvet.dk sat sig for at undersøge, hvilken bil der er Danmarks billigste bil. Undersøgelsen fokuserer på fire biler fra forskellige segmenter, men til nogenlunde samme indkøbspris. En beregning af de totale omkostninger efter tre år viser, at der er en prisforskel på næsten 60.000 kr. på den dyreste og billigste bil - og det er på trods af at indkøbsprisen stort set er den samme.

Korrektion: Landsdækkende undersøgelse af 450 køreskoler: Så stor er prisforskellen14.11.2018 13:08Pressemeddelelse

Lånio.dk er i dag blevet gjort opmærksom på, at der i pressemeddelelsen d. 14.11 kl. 13:08 er gjort brug af en ikke opdateret prisoversigt. Da priserne fra denne hjemmeside ikke er opdaterede, kan disse ikke lægges til grund for en valid undersøgelse af priser på kørekort. Lånio.dk beklager derfor og ser sig nødsaget til at trække undersøgelsen tilbage, da vi selvfølgelig ikke kan stå inde for denne undersøgelse.